Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 9 z 9
  1. #1
    Klubowicz
    Dołączył
    20 sierpień 2009
    Skąd
    Łódź
    Postów
    30
    Auto
    Uno 1,4 I.e.S

    [ukł. zapłonowy] problemy z uruchomieniem 1,4i benzyna + LPG

    Witam
    Posiadam Uno 1,4 wtrysk z instalacją gazową. Raz na jakiś czas nie mogę go uruchomić na benzynie (na gazie zapala chociaż nie zawsze). Czy instalacja gazowa może "ogłupiać" moduł powodując w/w problem i jak to sprawdzić? Czy jest sposób na wyzerowanie modułu (po za zdjęciem klem - nie zawsze działa). Teraz nie mogę uruchomić wcale (jakby chciał zapalić ale nic z tego). Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    19 sierpień 2009
    Skąd
    katowice
    Postów
    3
    Auto
    UNO VAN
    A może regulacja gazu pomorze? Albo wymiana świec?

  4. #3
    Klubowicz
    Dołączył
    20 sierpień 2009
    Skąd
    Łódź
    Postów
    30
    Auto
    Uno 1,4 I.e.S
    2 miesiące temu byłem na regulacji. Byłem też w ASO fiata wzięli 100 zł i powiedzieli, że moduł już nie będzie zapamiętywał ustawień z gazu... Ale nie zdobyli mojego zaufania...

  5. #4
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    04 luty 2008
    Skąd
    Kraków
    Postów
    110
    Auto
    Było UNO 1.5 138.C.2048 jest Skoda1.9 TDI
    A przetwornik magnetyczny na wale sprawdzałeś??? On steruje modułem zapłonu i może on ci po d..... daje.

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    26 lipiec 2009
    Skąd
    zabrze
    Postów
    5
    Auto
    uno 1,0fire
    Witam Sprawdz czy paliwo dochodzi i czy jest iskra na świecach

  7. #6
    Klubowicz
    Dołączył
    20 sierpień 2009
    Skąd
    Łódź
    Postów
    30
    Auto
    Uno 1,4 I.e.S
    Paliwo dochodzi. Iskra też jest. W którym miejscu dokładnie jest ten przetwornik? Od strony pasków? I jak sprawdzić czy działa?

    [size=2][ Dodano: 2009-09-01, 14:55 ][/size]
    Witam
    Po tygodniu stania zapalił sam. Profilaktycznie wymieniłem czujnik położenia wału. Na komputerze wyszły błędy sondy lambda i położenia przepustnicy. Ale tam podpięty jest też gaz. Może to instalacja gazowa powoduje te błędy?

  8. #7
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    26 lipiec 2009
    Skąd
    zabrze
    Postów
    5
    Auto
    uno 1,0fire
    Witam Miałem podobny problem niechciał zapalić na benzynie,paliwo dochodziło ale nie miało ciśnienia. Wymieniłem pompę i jest OK

  9. #8
    Klubowicz
    Dołączył
    20 sierpień 2009
    Skąd
    Łódź
    Postów
    30
    Auto
    Uno 1,4 I.e.S
    Pompa paliwa działa - paliwo dochodzi. Na razie odpala bez problemu. Zobaczy się na jak długo Pozdrawiam.

  10. #9
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    26 październik 2009
    Skąd
    Łóðź
    Postów
    4
    Auto
    uno 1.4
    Ja też tak miałem. wymieniłem pompę parownik, i nic W końcu wymieniłem całą elektrykę, przy okazji okazało sie że nie było w instalacji pośredniego zaworu pomiędzy butlą a parownikiem. Od półtora roku chodzi jak w szwajcarskim zegarku.
    Wrrrrr!


 

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 03-08-2009, 13:30
  2. [alarm] Problemy z alarmem w unie (1.0 rok prod 97)
    Napisany przez sulus na forum Uno
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 01-03-2009, 10:02
  3. [ukł. zapłonowy] Wymiana linki gazu w seicento
    Napisany przez lubama na forum Cinquecento, Seicento
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 12-08-2008, 19:48
  4. [ukł. zapłonowy] świece żarowe
    Napisany przez bercik1965 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 12-07-2008, 22:11
  5. Problemy z silnikiem 1,6 16v
    Napisany przez krzysiekfk na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 30-04-2008, 23:20

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

http://www.iparts.pl