Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 7 z 7
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    17 wrzesień 2009
    Skąd
    slaskie
    Postów
    6
    Auto
    uno 1.4 rocznik 96

    problem z zapalaniem zimnego silnika 1.4

    czasem pali za pierwszym czasem za czwartym razem
    czasem przez miesiac jest spokoj a czasem w jednym tygodniu 3 razy nie pali

    ale ogolnie zauwazylem ze w lecie i w zimie w czasie mrozow nie ma z tym problemu, tak jakby zalezalo to od wilgotnosci powietrza:/

    wymienione sa swiece, kable , kopulka- ten palec rozdzielczy- jak kto zwal, czysicelem styki na przekaznikach, pompe slychac przy przekrecaniu kluczyka

    rozrusznik kreci ale auto nie zapala

    naprawde nei mam pojeica co to moze byc

    czy ktos spotkal sie z podobnym problemem????

    rozmawialem z kilkoma mechanikami kazdy gada co innego i chyba troche bez sensu (to co wymienilem to tez za ich namowa)



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Klubowicz
    Dołączył
    20 sierpień 2009
    Skąd
    Łódź
    Postów
    30
    Auto
    Uno 1,4 I.e.S
    Mam podobny problem. Na razie wymieniłem czujnik położenia wału. Koszt 80 zł(na obudowie sprzęgła dwie śruby). I na razie pali.
    Sprawdź czy dochodzi paliwo gdy nie odpala.
    Pozdrawiam.

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    19 wrzesień 2009
    Skąd
    Sosnowiec
    Postów
    20
    Auto
    Fiat Uno
    Miałem podobny problem we Fieście. Odpalała od przypadku, bez względu na porę roku albo dnia, czy zimna czy rozgrzana zawsze uruchamianie silnika było loterią. Wielu mechaników snuło wiele teorii. Ostani, rozwiązał problem przez wymianę modułu elektronicznego przy aparacie zapłonowym. Nie wiem jak to się fachowo nazywa. Koszt 30 zł i 10 letnia Fiesta paliła od dotyku.

  5. #4
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    17 wrzesień 2009
    Skąd
    slaskie
    Postów
    6
    Auto
    uno 1.4 rocznik 96
    rozwiazaniem bylo wymiana rozrusznika

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    23 maj 2011
    Skąd
    gliwice
    Postów
    4
    Auto
    uno 1,0
    Mam ten sam problem z uruchomieniem mojego unoka i jak juz zaskoczy to działa prawidłowo. Jak narazie szukam i ostatnią deską ratunku jest podmiana aparatu zapłonowego wraz z modułem.

    [size=2][ Dodano: 2011-05-27, 14:45 ][/size]
    Oczywiscie ze swojej strony moge zamknąć juz temat. auto naprawione a mianowicie po sprawdzeniu specyfikacji technicznej modułu zapłonowego na aparacie zapłonowym okazało się pomiar roznił się w duzym stopniu od oryginalnego pomiaru i oznaczało to ze moduł zapłonowy juz się wykańczał powoli i nie dawał w pierwszych momentach rozruchu iskry o własciwym wzmocnieniu.

  7. #6
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    21 styczeń 2010
    Skąd
    Poznań
    Postów
    28
    Auto
    Fiat Uno
    Mam też taki sam problem tylko, że mój nie odpala po wilgoci powiem tak kable i świecę były wymieniane był u kilka mechaników i elektryków to ciągle nie wiedzą co jest może ktoś wie ?

    Pozdrawiam

  8. #7
    Administrator
    Dołączył
    28 grudzień 2007
    Skąd
    Toruń
    Wiek
    34
    Postów
    5,290
    Auto
    Fiat Tempra 1.6
    Rocznik
    1994
    A próbowałeś w momencie kiedy nie chciał odpalić ściągać fajki i zobaczyć czy jest iskra? To wygląda jak problem z iskrą, a raczej jej uciekaniem. Z CPW coś robiłeś? Też masz 1.4, bo nie określiłeś motoru, tylko na podstawie nazwy tematu się domyślam.
    Fiat Tempra 1.6l 8V, gaźnik, LPG, 450 tys. km przebiegu,

    Audi A8L 4.2l V8 Quattro, tiptronic
    Audi A6 2.8l V6, mulitronic (CVT)
    Była służbowa: Toyota Auris II TS, 1.6l Valvematic @ 132KM



 

Podobne tematy

  1. [osprzęt silnika] drgania silnika przy ruszaniu...
    Napisany przez DidExit na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post: 28-05-2015, 21:54
  2. Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 03-08-2009, 13:30
  3. [osprzęt silnika] problem z przepływomierzem
    Napisany przez sedes na forum Sedici
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 22-03-2009, 13:57
  4. [silnik] BRAVA 1,6/16v +gaz problem z odpaleniem zimnego sil
    Napisany przez mick075 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 07-02-2009, 13:17
  5. [silnik] Szarpanie zimnego silnika - tylko zimą!
    Napisany przez xardas333 na forum Uno
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 21-11-2008, 21:13

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

trudnosci w odpaleniu zimnego silnika fiata uno

uno wilgoc

fiat uno 1.4 nie odpala

uno nie pali na zimnym silniku

fiat uno nie pali 1.4

fiat uno nie odpala za pierwszym razem

rozrusznik fiat uno 1.4

em z odpaleniem zimnego uno

trudnosci z uruchomieniemsilnika 1.4 fiata uno

uno 1 4 nie zapali

fiat uno ciezko pali na zimny silniku

uno 1.4 ma trudnosci z zapaleniem

fiat uno 1.4 cieszko

problemy z odpalanie uno zimny

http://www.iparts.pl