Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Posty od 16 do 30 z 36
  1. #16
    Klubowicz
    Dołączył
    29 maj 2011
    Skąd
    Podkarpacie - Sarzyna
    Postów
    238
    Auto
    Siena 1,6 16V 1998r + LPG// Fiat Uno 899ccm 2000r
    co to za problemy z elektryką?



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #17
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    10 lipiec 2009
    Skąd
    Lublin
    Wiek
    30
    Postów
    1,277
    Auto
    właściwie to brak.
    Cytat Napisał franek552 Zobacz post
    co to za problemy z elektryką?
    Upierdliwa wymiana żarówek w przednich reflektorach.
    Poza tym nic co dla właściciela fiata byłoby zaskoczeniem.

  4. #18
    Moderator
    Dołączył
    15 wrzesień 2008
    Skąd
    Biała Podlaska
    Wiek
    30
    Postów
    8,249
    Auto
    Peugeot 407
    Rocznik
    2004
    do tego kontrolka poduszek (trzeba kości polutować pod fotelem i w bagażniku) drobnostki ktore sam naprawisz za pomoca forum. nie ma obaw.

  5. #19
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    23 listopad 2010
    Skąd
    Kraków
    Postów
    17
    Auto
    126p, Stilo 3d. 1,8
    i może się zdarzyć, że jeśli jest akumulator słaby, to mogą głupie błędy wyskakiwać w diagnostyce. Spokojnie nic wielkiego z elektryką się nie dzieje, ale można to uznać za upierdliwe duperelki.

  6. #20
    Moderator
    Dołączył
    15 wrzesień 2008
    Skąd
    Biała Podlaska
    Wiek
    30
    Postów
    8,249
    Auto
    Peugeot 407
    Rocznik
    2004
    Cytat Napisał fockewolf Zobacz post
    można to uznać za upierdliwe duperelki.
    z którymi latwo można sobie poradzić

  7. #21
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    23 listopad 2010
    Skąd
    Kraków
    Postów
    17
    Auto
    126p, Stilo 3d. 1,8
    Cytat Napisał seth Zobacz post
    z którymi latwo można sobie poradzić
    zgadza się Stilo to w sumie bezawaryjne autko(sam nie wiem skąd oni biorą te wyniki dla Decry i ADAC, bo one ni jak się mają do rzeczywistości) jak najbardziej godne polecenia, ale jak z każdym kupnem samochodu trzeba uważać, żeby jakiegoś szrota nie kupić.
    Ostatnio edytowane przez fockewolf ; 20-02-2012 o 20:05

  8. #22
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    10 lipiec 2009
    Skąd
    Lublin
    Wiek
    30
    Postów
    1,277
    Auto
    właściwie to brak.
    Cytat Napisał fockewolf Zobacz post
    Decry i ADAC
    Niemieckie instytucje, wymiatają konkurencję dla golfa i astry.

  9. #23
    Moderator
    Dołączył
    15 wrzesień 2008
    Skąd
    Biała Podlaska
    Wiek
    30
    Postów
    8,249
    Auto
    Peugeot 407
    Rocznik
    2004
    Cytat Napisał Jelcyn Zobacz post
    Niemieckie instytucje, wymiatają konkurencję dla golfa i astry.
    nie dokonca

    Cytat Napisał fockewolf Zobacz post
    nie wiem skąd oni biorą te wyniki dla Decry i ADAC
    ano stąd że np. zaświeci sie poducha i ktos jedzie na serwis. oni poprawiają wtyczkę ale jest juz zanotowane że to awaria. i tak nalatuje im że jest samochód awaryjny ale nie podkreślą że to głupoty są. natomiast jak szmalcwagen nawali tak że w uszy idzie i wali po kieszeni to juz jest tylko jedna usterka. ale nie powiedza że ta jedna jest bardziej kosztowna niż 100 drobnych w fiacie

  10. #24
    Klubowicz
    Dołączył
    29 maj 2011
    Skąd
    Podkarpacie - Sarzyna
    Postów
    238
    Auto
    Siena 1,6 16V 1998r + LPG// Fiat Uno 899ccm 2000r
    a jak z interfejsami diagnostycznymi? FiatEcuScan daje radę?

  11. #25
    Moderator
    Dołączył
    15 wrzesień 2008
    Skąd
    Biała Podlaska
    Wiek
    30
    Postów
    8,249
    Auto
    Peugeot 407
    Rocznik
    2004
    tak spokojnie zrobisz nim diagnozę. masz do wyboru elm327 lub kabelek vikena. to takie dwa najbardziej popularne i sprawdzone

  12. #26
    Klubowicz
    Dołączył
    29 maj 2011
    Skąd
    Podkarpacie - Sarzyna
    Postów
    238
    Auto
    Siena 1,6 16V 1998r + LPG// Fiat Uno 899ccm 2000r
    mam kabelek vikena właśnie chciałem się tylko upewnić czy zadziała bo z Sieną to jak pewnie kazdy wie trudny orzech do zgryzienia

  13. #27
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,644
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    No bo masz 1.6 - pewnie tylko dlatego.. Stilo fajne autko - mnie niestety nie było stać więc kupiłem bravo, ale może kiedyś.. Też bym myślał nad autem typu 1.8 z LPG.. Gadanie że gaz ma zdrożeć trochę mnie śmieszy bo słyszę to już z 4ty rok.. Z dislem powiedzieli raz i w ciągu roku ceny poszły w górę.. Jak gaz pójdzie w górę to i ropa i benzyna tak więc nadal będzie taniej.. Gaz jest paliwem najczystszym ze względu na ekologie - nikt o zdrowych zmysłach w Brukseli nie będzie podnosił ceny na LPG.. Ale w sumie nie o tym był temat

    A i odnośnie przebiegu - daj sobie od razu spokój z autami które mają 90tyś przebiegu - toć to ściema i śmiech na sali Ja dobiłem swoim 1.8 245tyś i bujam się dalej i to całkiem bezawaryjnie.. Dbane auto i 500tyś przejedzie bez większego "ale" tylko trzeba pilnować zmian oleju i regularnie serwisować gdyby się coś działo..

    Przebieg możesz sprawdzić przez FES'a poprzez odczyt odometru tyle, że to też można cofnąć.. Jeżeli komuś będzie się chciało cofać ecu to nie dowiesz się ile auto tak naprawdę przejechało..
    Ostatnio edytowane przez byrrt ; 21-02-2012 o 07:46
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT

  14. #28
    Klubowicz
    Dołączył
    29 maj 2011
    Skąd
    Podkarpacie - Sarzyna
    Postów
    238
    Auto
    Siena 1,6 16V 1998r + LPG// Fiat Uno 899ccm 2000r
    No właśnie z tym przebiegiem to wgl jest szemrana sprawa bo koleś np z 300 mógł cofnąć na 90 albo ze 150 także nigdy nie wiadomo, ale jak ktoś auto serwisuje i napraw dokonuje w serwisie to wg książki serwisowej jak i w ASO będzie wiadomo czy kręcony

  15. #29
    Moderator
    Dołączył
    15 wrzesień 2008
    Skąd
    Biała Podlaska
    Wiek
    30
    Postów
    8,249
    Auto
    Peugeot 407
    Rocznik
    2004
    Cytat Napisał franek552 Zobacz post
    wg książki serwisowej jak i w ASO będzie wiadomo czy kręcony
    książki też podrabiają.
    jak pisalem wcześniej moje z 2007 ma prawie 200 i jest git. a 2002 i 90 tyś to chyba jakas lipa. choć z drugiej strony moje punto z 1999 mialo w roku 2011 tylko 150tyś.

  16. #30
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    23 listopad 2010
    Skąd
    Kraków
    Postów
    17
    Auto
    126p, Stilo 3d. 1,8
    Takie niskie przebiegi są możliwe. W salonowej Astrze 2 z 2006 mój ojciec ma zrobione 42tys km, ale to trzeba znać samochód i właściciela, żeby mieć pewność. Przebiegi rzędu 10tys w roku w samochodzie z komisu są mocno podejrzane i często niezgodne ze stanem faktycznym.
    Jak kupowałem auto, to byłem najpierw w komisie w Alwerni oglądać Stilo 3D 1.6 świeżo sprowadzone z Niemiec, z 2004 roku przejechane niecałe 80tys km, facet zapewniał, że stan idealny i przebieg 100% pewny, były książki serwisowe itp. Wystarczyło, że zajrzałem do środka i po złym stanie tapicerki oraz plastików i wytartej kierownicy oraz lewarka zmiany biegów wiedziałem, że musi mieć z dwa razy większy przebieg i kierowce, który o niego nie dbał. Koniec końców kupiłem polskiego Stilo 1.8 z przebiegiem ponad 150tys z 2002, i wyglądał znacznie lepiej. Proponuje tak jak i koledzy radzą nie patrzeć na tak niski przebieg, lecz na stan ogólny auta i zawsze sprawdzać interesujące nas auto w ASO, ja wydałem na to 250zł, a dzięki temu wyszło co jest do roboty, sprawdziłem wszystkie błędy w komputerze i urwałem z ceny jeszcze 1500zł.


 
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Na kogo pisać umowę kupna-sprzedaży. Jak najkorzystniej potem będzie z ubezpieczeniem?
    Napisany przez rejczi85 na forum Ruch drogowy, bezpieczeństwo, ubezpieczenia
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post: 03-10-2011, 19:57
  2. Mam zamiar kupić bravę i proszę o wasze spostrzeżenia ;]
    Napisany przez stwolf na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post: 17-07-2010, 14:13
  3. Poradźcie w sprawie kupna
    Napisany przez ciechu na forum Ulysse
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 10-06-2010, 10:37
  4. PROSZĘ O OPINIE ??
    Napisany przez pakers na forum Stilo
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 22-02-2010, 20:26
  5. Euroscan - opinie
    Napisany przez KAAZ na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 07-03-2009, 18:38

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

fiat stilo opinie

fiat stilo opinie forum

stilo forumopinie fiat stilofiat stilo forumopinie stilofiat stilo forum opiniestilo opiniaopinie o fiacie stilostilo opiniestilo 5d testopinia fiacie stiloopinie fiata stiloforum fiat stilostilo forum opinieFiat Stilo 5d opiniestilo 3d opinieforum opinie fiat stiloopinie o stiloopinia fiat stilosite:fiatklubpolska.pl kupno stilofiat stilo opiniastilo 5d czy wartostilo opini

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl