Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Posty od 1 do 15 z 24
  1. #1
    Klubowicz
    Dołączył
    26 czerwiec 2013
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    179
    Auto
    Stilo 1.9JTD
    Rocznik
    2002

    Wyskakujące błędy

    Witajcie!
    Mam problem z wyskakującymi błędami w moim fiacie stilo Podczas gdy malowałem zaciski hamulcowe (prawy tylni) zaczęły mi na komputerze wyskakiwać błędy mimo wyciągniętego kluczyka ze stacyjki są to chyba wszystkie możliwe błędy w stilo, zaczynając od: abs, asr, engine, niski poziom ciśnienia oleju, świateł i różnych innych czujników Od tego czasu dolałem wszystkie możliwe płyny do samochodu na odpowiedni poziom oraz podładowałem akumulator (miał jeszcze dużo zapasu) nie byłoby to aż tak denerwujące, gdyby nie pikał i mrygał wyświetlacz nawet po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i zamknięciu samochodu Styki bezpieczników także zostały przetarte Macie może jakiś pomysł co może jemu dolegać?
    Jeszcze dopowiem informację, że jest jakieś 25% szansy, że na ciepłym silniku po ponownym uruchomieniu nie będzie błędów Ja już nie mam zielonego pojęcia co to może być pomożecie?



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    22 lipiec 2011
    Skąd
    Cikowice/Bochnia/Kraków/Dąbrowa Tarnowska
    Wiek
    32
    Postów
    654
    Auto
    Stilo 1.9JTD115, Croma 1,9 MJTD 150 aut.
    Rocznik
    2002, 2008
    A przy tym kole co malowałeś zacisk nie naruszyłęś czujnika abs spróbuj poruszać może zwiera w jakiś sposób. A skrzynke bezpieczników przy aku rozbierałeś i czyściłeś?

  4. #3
    Master
    Dołączył
    03 sierpień 2012
    Skąd
    Chełmek (KOS....)
    Wiek
    29
    Postów
    1,749
    Auto
    Audi A4 B5 Sedan 1.8 ADR 125KM 98'
    Rocznik
    10.1998
    Po odłączeniu i ponownym podłączeniu aku dalej wyskakują błędy?

  5. #4
    Klubowicz
    Dołączył
    26 czerwiec 2013
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    179
    Auto
    Stilo 1.9JTD
    Rocznik
    2002
    Po odłączeniu i ponownym podłączeniu nadal wyskakują błędy
    A bezpieczniki wyjmowałem, przecierałem i wkładałem na swoje miejsce (komary strasznie wtedy cięły )
    Przy kole starałem się być bardzo ostrożny. Jeśli nawet, to możliwe, by od koła poszły błędy w stylu silnika, świateł itd? <myśli>

  6. #5
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    22 lipiec 2011
    Skąd
    Cikowice/Bochnia/Kraków/Dąbrowa Tarnowska
    Wiek
    32
    Postów
    654
    Auto
    Stilo 1.9JTD115, Croma 1,9 MJTD 150 aut.
    Rocznik
    2002, 2008
    Hmm to mi jedynie przychodiz jak pisałem skrzynka na aku obejrzeć sprawdzić może jakieś luty puściły i zwiera. TO inaczej mi nic nie przychodzi do głowy.

  7. #6
    Klubowicz
    Dołączył
    26 czerwiec 2013
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    179
    Auto
    Stilo 1.9JTD
    Rocznik
    2002
    Dzięki No to jutro jeszcze raz sprawdzę i zacisk, i te bezpieczniki
    a jeśli ktoś jeszcze ma jakiś pomysł, to ja chętnie posłucham

  8. #7
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    04 grudzień 2010
    Skąd
    Waw
    Postów
    1,000
    Auto
    Accord VIII
    Rocznik
    2012
    Kiedys czytalem o podobnej sprawie ale po umyciu stilo - nie bylo oslony aku i skrzynki bezpiecznikow. podlalo i bylo spiecie. Wymiana calej skrzynki zalatwila sprawe

  9. #8
    Klubowicz
    Dołączył
    26 czerwiec 2013
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    179
    Auto
    Stilo 1.9JTD
    Rocznik
    2002
    Cytat Napisał qronax Zobacz post
    Kiedys czytalem o podobnej sprawie ale po umyciu stilo - nie bylo oslony aku i skrzynki bezpiecznikow. podlalo i bylo spiecie. Wymiana calej skrzynki zalatwila sprawe
    To chyba strzał w 10! po przeczyszczeniu bezpieczników na akumulatorze samochód po pierwszym odpaleniu i przejechaniu jakiś 10km najczęściej nie pokazuje już błędów widocznie w jakiś magiczny sposób dostaje się tam wilgoć... w wolniejszym czasie rozbiorę całą skrzyneczkę i wyczyszczę wszystko dokładnie a jak mi nie wyjdzie to zawsze można kupić nową dzięki za pomoc jak będą jeszcze problemy to napiszę dpukać:

  10. #9
    Klubowicz
    Dołączył
    26 czerwiec 2013
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    179
    Auto
    Stilo 1.9JTD
    Rocznik
    2002
    Panowie, znowu piszę z tym samym problemem Mam takowy problem:
    Film0064 - YouTube
    Film0065 - YouTube
    kluczyk nie jest włożony w stacyjkę. Nic nie robiłem oprócz normalnej jazdy... Parkuję w garażu, wyjmuję kluczyk i o
    Film0063 - YouTube
    oczywiście stilaczek zawstydził się kamerą i przestał robić tak 2 razy na sekundę Jak jest ciemno, to czasami kierownicę mam cały czas pomarańczową

    Wszystko wygląda tak, jakbym przekręcał kluczyk na pozycję I... pokazuje się informacja "Checking" i gaśnie znowu Są momenty gdy wcale nie wyrzuca błędu, są momenty gdy wyrzuca ten błąd dosłownie z 2 na sekundę Nasila się to, gdy samochód zostanie wprawiony w ruch, np. zamknięcie drzwi, klapy bagażnika, maski Styki w akumulatorze czyściłem ostatnio, tak samo jak bezpieczniki, wszystko ładnie przymocowane, klema też dobrze przylega, akumulator naładowany Jakaś pomoc?

  11. #10
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 lipiec 2014
    Skąd
    Polska
    Wiek
    27
    Postów
    7
    Auto
    Stilo 1.6
    Rocznik
    2004
    Udało się jakoś naprawić te błędy ? Bo mam identyczne i nie wiem co z tym zrobić ... :/

  12. #11
    Klubowicz
    Dołączył
    26 czerwiec 2013
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    179
    Auto
    Stilo 1.9JTD
    Rocznik
    2002
    Już sam nie wiem co to może być. Ostatnio czyściłem skrzynkę bezpieczników. Błędy od czasu do czasu wyskakują Jakieś pomysły? Wysłucham wszystkich

  13. #12
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    05 wrzesień 2013
    Skąd
    Żabno
    Wiek
    23
    Postów
    69
    Auto
    Marea 2.0 20V + LPG
    Rocznik
    07.1997
    Może podpięcie pod kompa coś pokaże.??

  14. #13
    Klubowicz
    Dołączył
    26 czerwiec 2013
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    179
    Auto
    Stilo 1.9JTD
    Rocznik
    2002
    Nic mi do tej pory nie pokazywało na komputerze w związku z tą magią Na razie znowu się uspokoił Nawet nie ma jak tego sprawdzić

  15. #14
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 lipiec 2014
    Skąd
    Polska
    Wiek
    27
    Postów
    7
    Auto
    Stilo 1.6
    Rocznik
    2004
    I jak sytuacja ? Bo u mnie dalej wyskakują, czasami przez tydzień jest spokój, a innym razem szaleje. Po odpaleniu samochodu błędy znikają. Wysuszenie skrzynki nic nie dało, zastanawiam się nad wymianą, ale czy to na pewno to ??

    Może to wina skrzynki bezpieczników pod kierownicą ?

  16. #15
    Klubowicz
    Dołączył
    26 czerwiec 2013
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    179
    Auto
    Stilo 1.9JTD
    Rocznik
    2002
    Cytat Napisał Pastwik Zobacz post
    I jak sytuacja ? Bo u mnie dalej wyskakują, czasami przez tydzień jest spokój, a innym razem szaleje. Po odpaleniu samochodu błędy znikają. Wysuszenie skrzynki nic nie dało, zastanawiam się nad wymianą, ale czy to na pewno to ??

    Może to wina skrzynki bezpieczników pod kierownicą ?
    U mnie dłuższy czas nie wyskakują to nie powiem. Dostałem nowe porady (mające sens): sprawdzić styki/wtyczki w liczniku (osoba zapiera się, że miała taki sam błąd jak my) oraz sprawdzić masy
    A jak suszyłeś skrzynkę? rozebrałeś na części pierwsze?
    Ostatnio edytowane przez Tosterkovsky ; 23-09-2014 o 20:13


 
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Wyskakujący bagnet do sprawdzania oleju
    Napisany przez zapadzior na forum Albea
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 14-02-2012, 22:13
  2. Wyskakujący 3 bieg
    Napisany przez Ik3r na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 05-10-2011, 21:44
  3. [skrzynia biegów] Wyskakujący bieg
    Napisany przez knop3rs na forum Punto II
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 13-03-2010, 21:13

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

fiat stilo po wyjeciu kluczyka

rozbieranie skrzynki stilo

po umyciu nie chce odpalic. fiat stilo

fiat stilo komputer pokazuje wszystkie bledy

fiat stilo wyskakiwanie bledow

opis wyskakujacych komunikatuw w stilo

fiat stilo nie odpala po umyciu

Fiat Stilo 1.9 jtd skrzynka ECU

stilo ciezko odpala wyskakuja bledy

wyskakujacy blad od skrzyni stilo

http:fiatklubpolska.plstilo-444wyskakujace-bledy-19876

stilo po myciu nie odpala

nowa skrzynka bezpiecznikow stilo 1.9 jtd

wyskakujacy blad asr stilo

fiat stilo po podlaczeniu skrzynki fiat stilo po podlaczeniu skrzynki bezpiecznikow nie odpala

fiat stilo po umyciu

stilo 1.9 jtd bezpiecznik od asr

wymiana skrzyni stilo jtd bezpieczniki

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl