Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 10 z 10

Temat: Wspomaganie  

  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    04 grudzień 2014
    Skąd
    W-ek
    Wiek
    33
    Postów
    9
    Auto
    Stilo 1.6 103KM
    Rocznik
    2002

    Wspomaganie

    Witam, otóż mam pewien problem. Chodzi o to, że podczas kręcenia kierownicą nie ma żadnego oporu jest mega luźno. Sprawdziłem w innym stilo i tam z włączoną funkcją city jest większy opór niż u mnie bez niej. To nie jest wina jakiś luzów bo auto reaguje od razu na minimalny ruch kierownicy. Po włączeniu city mocniej dmuchnę i jestem w stanie poruszyć kierownicą. W czym może tkwić problem jest jakaś regulacja oporu?



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Klubowicz
    Dołączył
    03 październik 2014
    Skąd
    Kalwaria Zebrzydowska
    Postów
    319
    Auto
    Stilo multiwagon 1.9 Multijet
    Rocznik
    06.2006 FL
    Moim zdaniem nie ma regulacji oporów. Widocznie silnik w Twoim wspomaganiu mocno daje, jedyny opór to koła i przekladnia jedynie ona ma kamień który reguluje pracę listwy

  4. #3
    Klubowicz
    Dołączył
    19 grudzień 2012
    Skąd
    Brzeg
    Wiek
    27
    Postów
    169
    Auto
    126pe/Stilo 1.2 16v
    Rocznik
    1988/2002

  5. #4
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    04 grudzień 2014
    Skąd
    W-ek
    Wiek
    33
    Postów
    9
    Auto
    Stilo 1.6 103KM
    Rocznik
    2002
    Przeczytałem wszystko i objawu mojego nikt nie miał. U mnie po prostu jest za silne (porównane w 2 stilo) zupełny brak oporu. Przy większych prędkościach trochę strach bo minimalny ruch kierownicą i leci. Nie mam pojęcia w czym szukać przyczyny. Żadnego błędu od wspomagania nie ma.

  6. #5
    Klubowicz
    Dołączył
    19 grudzień 2012
    Skąd
    Brzeg
    Wiek
    27
    Postów
    169
    Auto
    126pe/Stilo 1.2 16v
    Rocznik
    1988/2002
    Bo zimne luty gdzieś masz na płytce przy silniku.

  7. #6
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    11 wrzesień 2014
    Skąd
    Inowrocław
    Wiek
    41
    Postów
    89
    Auto
    Stilo 2.4 Abarth
    Rocznik
    2001
    Kolego powyżej 30 na godzinę wspomaganie city powinno przestać działać.
    Pozdrawiam

  8. #7
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    12 maj 2015
    Skąd
    K-Koźle
    Postów
    43
    Auto
    Stilo 1,9 Multijet 120KM
    Rocznik
    2006
    Ja mam tak samo i jestem zadowolony, mimo że nie używam city do wystarczy zwykłe wspomaganie. W moim poprzednim stilo jak włączałem city nie miałem różnicy i teraz wiem, że tam chyba było coś nie tak z city (chyba w ogóle nie działało). Przecież nie musisz jeździć na City to nie obowiązek. Żona ma Pandę i City działa tam tak samo jak u mnie, oczywiście taż go nie używa. Bo można dostać zaniku mięśni

  9. #8
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    04 grudzień 2014
    Skąd
    W-ek
    Wiek
    33
    Postów
    9
    Auto
    Stilo 1.6 103KM
    Rocznik
    2002
    Nie jesteście sobie w stanie wyobrazić jak to u mnie działa. Nie mam włączonej funkcji CITY. W stilo z dobrym wspomaganiem na City jest większy opór jak u mnie bez. Gdy mocniej zakręcę kierownicą i puszczę to zrobi jeszcze obrót i dopiero się zatrzymuje. Na autostradzie jest bardzo niebezpiecznie. Bo nie ma w ogóle oporu na kierownicy, wystarczy przypadkiem delikatnie tylko ruszyć kierownicą i zmienia pas. Wszyscy mają problem bo im nie działa wspomaganie. A u mnie działa, błędów nie ma tylko, że za mocno. Jest tak jakby na lodzie kręcił + wspomaganie city. Jakbym ruszał rękoma bez kierownicy. Zdecydowanie coś jest nie tak. Chyba, że pomimo tego iż CITY jest wyłączone to się nie rozłącza??

  10. #9
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    12 maj 2015
    Skąd
    K-Koźle
    Postów
    43
    Auto
    Stilo 1,9 Multijet 120KM
    Rocznik
    2006
    To po prostu odłącz kabel od włącznika lub od silnika i w tedy zobaczysz. Albo coś co obniży napięcie. A jakie masz napięcie ładowania? Może za wysokie i dlatego tak szaleje wspomaganie.

  11. #10
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    04 grudzień 2014
    Skąd
    W-ek
    Wiek
    33
    Postów
    9
    Auto
    Stilo 1.6 103KM
    Rocznik
    2002
    Po odłaczeniu kabla od silnika oczywiscie wyskakuje blad a opór kierownicy jest taki sam jak przy wyłączonym samochodzie.


 

Podobne tematy

  1. Wspomaganie
    Napisany przez MichalStilo na forum Stilo
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 21-07-2015, 00:36
  2. Wspomaganie
    Napisany przez Slay na forum Grande Punto
    Odpowiedzi: 22
    Ostatni post: 25-03-2015, 06:46
  3. Wspomaganie
    Napisany przez lama na forum Stilo
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 26-08-2013, 11:25
  4. wspomaganie
    Napisany przez CichyJerry na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 22
    Ostatni post: 10-06-2013, 12:36
  5. wspomaganie
    Napisany przez Piotr25 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 30-09-2012, 17:16

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl