Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 6 z 6
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 marzec 2016
    Skąd
    grudziądz
    Wiek
    58
    Postów
    4
    Auto
    stilo 1,216v
    Rocznik
    2002

    Unhappy witam zalana centralka przy akumulatorze,brak świateł

    Witam,,Jestem pierwszy raz na takim forum, do tej pory bałem się wchodzić na takie strony,ale problem który mię dopadł przerósł moje doświadczenie i cierpliwość.Proszę o pomoc w następującym problemie.Tydzień temu umyłem moje stilko i po wyjeżdzie z myjni zajechałem na Shela napoić mojego głodomora, po wyłączeniu silnika same włączyły się światła drogowe świeciły do momentu uruchomienia silnika podczas jazdy nie wydarzyło się nic niepokojącego, po powrocie do domu znowu światła się załączyły lecz po chwili zgasły.po kilku godzinach sinik zaczoł się obracać, światła drogowe zaczeły świecić mimo ze nie był włączony zapłon i w stacyjce nie było kluczyka.zanim odłączyłem ako to chwile trwało ako rozładowane. Naładowałem na drugi dzień, podłączyłem i się zaczeły cyrki, silnik nie odpala, brak świateł postojowych i drogorch w centralce obok akumulatora coś syczało jakby się coś smarzyło odłączyłem ako wymontowłem centralkę. Z pomocą komputera rozłożyłem całą centralkę,wysuszyłem umyłem w nafcie i złożyłem tak jak powinno być, lecz problemy nie mineły pojawiły się problemy z kompem pomarańczowa kontrolka silnika udałem się do elektryka do PZMotu aby sprawdzić i usunąć powstałe błędy.elektryk błędy wykasował było 9 jakichś błędów lecz problem z światłami pozostał. ten elektryk kazał mi jeszcze raz dokładnie sprawdzić wszystkie połaczenia przy komputerze oraz przy silniku.Prawie cały pojasd prześwietliłem i nic .Dziś udałem się do serwisu fiata o poradę ale i tam nie dostałem konkretnej pomocy.Elektryk w serwisie kazał ni wymienić tą centralkę przy akumulatorze na inną, taką z allegro to powinno pomóc. Czy ktoś miał podobny problemproszę o pomoc.



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Klubowicz
    Dołączył
    14 czerwiec 2015
    Skąd
    NSZ
    Wiek
    26
    Postów
    329
    Auto
    Stilo 1.9 Mjet 150
    Rocznik
    2006
    Zazwyczaj takie problemy jak opisujesz wiązały się z zalaną skrzynką bezpieczników na aku. Wystarczyły wysuszyć i problemy znikały. Możliwe, że poluzował się jakiś przewód przy akumulatorze. Trzeba byłoby na początek spryskać kontaktem tą skrzynkę i posprawdzać dokładnie połączenia kabli.

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 marzec 2016
    Skąd
    grudziądz
    Wiek
    58
    Postów
    4
    Auto
    stilo 1,216v
    Rocznik
    2002
    Tą skrzynkę jak nazywasz kilka razy rozbierałem sprawdzałem miernikiem wszystkie przejścia ,jest wszystko ok bezpieczniki są sprawne styki wyczyszczone przekażniki też sprawdzone jest ok, problem pozostał na po świętach. Po mieście da się jeżdzić w dzień bo światła mijania działają.tylko policje muszę omijać.Dzięki, pozdrawiam wesołych świąt.

  5. #4
    Klubowicz
    Dołączył
    14 kwiecień 2015
    Skąd
    Stalowa Wola
    Wiek
    23
    Postów
    440
    Auto
    Stilo 1.9 JTD 115
    Rocznik
    09.2005
    ja miałem podobnie w corolli E10...identyko....okazało się że wiązka obok recznego się przetarła i robiła takie cyrki....idąc tym tropem stwierdzam że masz gdzies zwarcie albo body comp powiedzial papa

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 marzec 2016
    Skąd
    grudziądz
    Wiek
    58
    Postów
    4
    Auto
    stilo 1,216v
    Rocznik
    2002
    dziś byłem u trzeciego fachowca z komputerem podłączył dwa i wykasował wszelkie błędy ale problem został nie wiadomo co jest spie....ne prawdopodobnie brak masy w okolicy body komputera czy coś takiego znowu kasa i figa.

  7. #6
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 marzec 2016
    Skąd
    grudziądz
    Wiek
    58
    Postów
    4
    Auto
    stilo 1,216v
    Rocznik
    2002
    witam, po paru dniach nerwówki jest sukces, stilo chodzi wszystkie funkcje w aucie wróciły.Powodem problemów był body komputer,który musiałem wymienić na inny.Dziękuje za pomoc i zainteresowanie klubowiczów.Pozdrawiam


 

Podobne tematy

  1. Centralka przy lusterku wstecznym
    Napisany przez gregoryj na forum Ulysse
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 12-11-2015, 13:55
  2. Zalana świeca
    Napisany przez Charless94 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 17-02-2015, 17:26
  3. Zerwany kabel przy akumulatorze
    Napisany przez Cysiek na forum Stilo
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 13-01-2015, 10:17
  4. Cos "bierze" mi prąd w CC 900 , jak długo stoi brak prądu w akumulatorze.
    Napisany przez damiano2 na forum Cinquecento, Seicento
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 02-04-2014, 22:07
  5. Skrzynka bezpieczników przy akumulatorze
    Napisany przez fotorex na forum Stilo
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 30-03-2014, 12:23

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl