Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 4 z 4
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    28 styczeń 2015
    Skąd
    RRS
    Wiek
    32
    Postów
    20
    Auto
    Fiat Stilo Abarth 2.4
    Rocznik
    2002

    Słuchanie radia na postoju - nie odpala silnik

    Witam Panowie
    Mój problem jest przedziwny...
    Oczekując na kogoś w samochodzie zazwyczaj słuchamy radia - w moim przypadku jest to dość ryzykowne, bo jak chwile posłucham radia na postoju to później mam problem z odpaleniem silnika - muszę mu klemę ściągnąć na 10 - 15 min i wówczas uruchomię silnik, czasem wystarczy tylko ściągnąć i założyć klemę, ale to jest rzadkość - zazwyczaj te 10 min muszę odczekać...

    radio w stilo: Connect Nav+
    co to znaczy - nie uruchomię silnika: jak przekręcam kluczyk to w ogóle nie obraca rozrusznikiem, takie wrażenie jakby akumulator był całkiem padnięty - a mam nowy!

    Wcześniej miałem też tak, że jak przejechałem jakiś dłuższy dystans i silnik mocniej się nagrzał to jak zgasiłem silnik to już później nie odpaliłem. Taka sama sytuacja - rozrusznik nie obrócił - musiałem klemy odpinać i odczekać minimum 15 min czasem dłużej nawet do godziny - Po wymianie szczotek w rozruszniku odpala normalnie, ale miałem raz czy dwie sytuacje, że było jak wcześniej przed wymianą szczotek.

    Ale z tym radiem to mnie rozwaliło, nie mam pojęcia o co chodzi...

    Mieliście takie akcje już?



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Klubowicz
    Dołączył
    03 październik 2014
    Skąd
    Kalwaria Zebrzydowska
    Postów
    319
    Auto
    Stilo multiwagon 1.9 Multijet
    Rocznik
    06.2006 FL
    Ciężki temat podpinales go pod komputer czy nie wali błędów

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    28 styczeń 2015
    Skąd
    RRS
    Wiek
    32
    Postów
    20
    Auto
    Fiat Stilo Abarth 2.4
    Rocznik
    2002
    Cytat Napisał MichalStilo Zobacz post
    Ciężki temat podpinales go pod komputer czy nie wali błędów
    Tu masz zrzut ekranu - pierwsza i druga pozycja z błędami - jak skasuje te błędy to uruchamiam silnik - ale to też jak mu się odwidzi, czasem to pomaga czasem nie.
    Da się normalnie jeździć, jak nie słucham radia na wyłączonym silniku - inaczej muszę mu robić autoadaptację? jakoś tak...
    błędy.PNG
    Ostatnio edytowane przez .:Arkadiusz:. ; 24-01-2016 o 21:46

  5. #4
    iga
    iga jest nieaktywny
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    02 styczeń 2016
    Skąd
    Bodzentyn
    Postów
    26
    Auto
    doblo 1,6
    Rocznik
    2002
    Proponowałbym sprawdzenie stanu akumulatora, jeśli jest bardzo małej pojemności (nawet nowy może mieć wadę, poza tym może być problem z ładowaniem) może dawać takie objawy.


 

Podobne tematy

  1. Punto 1.2 8v nie odpala po postoju (24H+)
    Napisany przez jan910 na forum Punto II
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 17-11-2015, 14:29
  2. [silnik] Odpala i gaśnie, odpala i ... nie trzyma obrotów
    Napisany przez Kamciu86 na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 116
    Ostatni post: 09-09-2013, 14:51
  3. [silnik] Problem z uruchamianiem silnika po 7-8 h postoju.
    Napisany przez pchmielinski na forum Grande Punto
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post: 06-08-2012, 21:46
  4. Grande zimny silnik nie odpala na benzynie. Na gazie odpala.
    Napisany przez lukasz2511 na forum Grande Punto
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post: 10-12-2011, 22:46
  5. [silnik] Czuć paliwo na postoju ? w JTD
    Napisany przez morcmarc na forum Stilo
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 09-02-2011, 21:22

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

sluchanie radia na postoju

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl