Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Posty od 1 do 15 z 38
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    05 wrzesień 2017
    Skąd
    Białystok
    Wiek
    33
    Postów
    20
    Auto
    Stilo 2.4 Selespeed
    Rocznik
    2003

    Problem z Easy Go. Zgubiony pilot. Pomocy!!!

    Witam wszystkich. Mam problem. Otóż posiadam Stilo Abartha 2.4 z systemem Easy Go (bezkluczykowym) bo nie wiem czy są inne. I satało się coś co się stać nie powinno ale zgubiłem ten pilot transponder czy jak to się tam nazywa. Taki okrągły niebiesko srebrny z logiem fiata. Moje pytanie brzmi jakie mam teraz opcje? Czy da się to ogarnąć w serwisie i za jakie pieniądze oczywiście. Ewentualnie może przeróbka na zwykłą stacyjkę i kluczyk? Przerabiał ktoś coś takiego czy jestem osamotniony i musze szukać elektryka magika? A może ma ktoś do sprzedania taki pilot do tego systemu. Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam.



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Klubowicz
    Dołączył
    29 styczeń 2014
    Skąd
    Łódź
    Wiek
    25
    Postów
    298
    Auto
    Stilo 1.6 16V
    Rocznik
    2002
    Trzeba by się udać do elektronika co dorabia klucze do samochodu. Dowiedzieć się czy dorobi transponder. W zwykłej wersji kluczykowej jak dorabiałem musiałem zawieźć tylko body do elektronika. Piętnaście minut i miałem pastylkę

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    05 wrzesień 2017
    Skąd
    Białystok
    Wiek
    33
    Postów
    20
    Auto
    Stilo 2.4 Selespeed
    Rocznik
    2003
    Niestety ta opcja się nie powiodła. Dorobiony zwykły kluczyk nie działał. Nawet stacyjka się nie włączyła nie mówiąc już o odpaleniu auta. Musi to być ten okrągły transponder i koniec. Może ktoś ma do sprzedania?

  5. #4
    Klubowicz
    Dołączył
    29 styczeń 2014
    Skąd
    Łódź
    Wiek
    25
    Postów
    298
    Auto
    Stilo 1.6 16V
    Rocznik
    2002
    Stacyjka się nie włączy bo jest sterowana przez radio przez ten magiczny pilot. Gdybyś mial mechaniczną stacyjkę i kluczyk z immo oraz odpowiednio podłączoną antenę co jest na stacyjce to auto by odpalilo. Każde stilo pod tym względem jest takie same. Tylko że w wersji z easy go. Kod odbiera centralka pessive entry a dalej po canie daje sygnały do włączenia zapłonu i odblokowania kierownicy. Potem odczytuje immo.

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    05 wrzesień 2017
    Skąd
    Białystok
    Wiek
    33
    Postów
    20
    Auto
    Stilo 2.4 Selespeed
    Rocznik
    2003
    Na dzień dzisiejszy wygląda to tak. Kupiłem zestaw startowy od innego 2.4 z selespeed. Zmieniłem ECU i Bodykomputer. Podłączyłem stacyjkę i bez problemu włączyłem zapłon. Ale gdzie podpiąć antenę od immo bo chyba tylko tego mi brakuje aby odpalić auto. Na szczęście skrzynia się uruchomiła i mogłem wprowadzić stilo do garażu bo na zewnątrz słabo sie coś robi.

  7. #6
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    22 październik 2015
    Skąd
    Łask
    Postów
    91
    Auto
    :( ex Bravo 1.6 16v
    Rocznik
    1997
    Powinien to być pin 4 oraz 5 w gnieździe znajdującym się po prawej stronie złącza diagnostycznego .
    jeżeli pomogłem wystarczy kliknąć gwiazdkę

  8. #7
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    05 wrzesień 2017
    Skąd
    Białystok
    Wiek
    33
    Postów
    20
    Auto
    Stilo 2.4 Selespeed
    Rocznik
    2003
    Dziękuję za podpowiedź. Jeszcze dziś postaram się to sprawdzić.

  9. #8
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    22 październik 2015
    Skąd
    Łask
    Postów
    91
    Auto
    :( ex Bravo 1.6 16v
    Rocznik
    1997
    Jeszcze fotka poglądowa .
    Dołączone zdjęcia Dołączone zdjęcia
    jeżeli pomogłem wystarczy kliknąć gwiazdkę

  10. #9
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    05 wrzesień 2017
    Skąd
    Białystok
    Wiek
    33
    Postów
    20
    Auto
    Stilo 2.4 Selespeed
    Rocznik
    2003
    Kolego "Ampro" byłeś bardzo pomocny. Wczorajsza noc była pełna sukcesów. Po podpięciu immo w miejscu które wskazał kolega auto bez problemów odpaliło. Ale nie działają mi zegary. Po przekręceniu stacyjki zaświecają się dwie kontrolki poduszka powietrzna i taka pomarańczowa które po uruchomieniu gasną i na zegarach nie widać nic. Dodam że cała reszta tj światła, kierunki, wycieraczki itd itp działa. Ktoś jakiś pomysł? Z góry dziękuje.

  11. #10
    Klubowicz
    Dołączył
    29 styczeń 2014
    Skąd
    Łódź
    Wiek
    25
    Postów
    298
    Auto
    Stilo 1.6 16V
    Rocznik
    2002
    Trzeba sprawdzić czy jest podawane zasilanie do licznika po przekręceniu zapłonu. Popatrzę w schemacie i dam Ci znac po poludniu.

  12. #11
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    22 październik 2015
    Skąd
    Łask
    Postów
    91
    Auto
    :( ex Bravo 1.6 16v
    Rocznik
    1997
    Jeżeli nie była robiona , to na leży przeprowadzić procedurę PROXI .
    Dołączone zdjęcia Dołączone zdjęcia
    jeżeli pomogłem wystarczy kliknąć gwiazdkę

  13. #12
    Klubowicz
    Dołączył
    29 styczeń 2014
    Skąd
    Łódź
    Wiek
    25
    Postów
    298
    Auto
    Stilo 1.6 16V
    Rocznik
    2002
    W takim razie musi kolega usunąć centralkę easy go z samochodu bo w ten sposób znów się może coś dziać i osiowanie znowu coś zapisze np błędy elektronicznej stacyjki. Takie moje przypuszczenia.

  14. #13
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    22 październik 2015
    Skąd
    Łask
    Postów
    91
    Auto
    :( ex Bravo 1.6 16v
    Rocznik
    1997
    Cytat Napisał danioi Zobacz post
    W takim razie musi kolega usunąć centralkę easy go z samochodu bo w ten sposób znów się może coś dziać i osiowanie znowu coś zapisze np błędy elektronicznej stacyjki. Takie moje przypuszczenia.
    Przynajmniej wypiąć złącze .
    jeżeli pomogłem wystarczy kliknąć gwiazdkę

  15. #14
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    05 wrzesień 2017
    Skąd
    Białystok
    Wiek
    33
    Postów
    20
    Auto
    Stilo 2.4 Selespeed
    Rocznik
    2003
    A mogą mi koledzy powiedzieć gdzie znajduje się ta centralka. Bo przekaźnik zapołonu i immo od easy go już są wypięte a centralka nie wiem gdzie jest. Czy może to ta obok dźwigni ręcznego pod tunelem środkowym?

  16. #15
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    22 październik 2015
    Skąd
    Łask
    Postów
    91
    Auto
    :( ex Bravo 1.6 16v
    Rocznik
    1997
    Według instrukcji jest w tym miejscu .
    Dołączone zdjęcia Dołączone zdjęcia
    jeżeli pomogłem wystarczy kliknąć gwiazdkę


 
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Problem z otworzeniem , rozkodowany pilot
    Napisany przez sebek95 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 11-09-2017, 19:35
  2. Odpowiedzi: 8
    Ostatni post: 13-10-2016, 09:15
  3. Zgubiony element w trasie
    Napisany przez Euzebiash na forum Cinquecento, Seicento
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 26-09-2016, 10:39
  4. Problem z zamykaniem na pilot
    Napisany przez mssbig na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 27-03-2016, 20:11
  5. Easy & Go - problem z rozpoznaniem CID
    Napisany przez PeterGuja na forum Stilo
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post: 06-08-2014, 06:45

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl