Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 10 z 10
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    02 kwiecień 2015
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    23
    Postów
    20
    Auto
    Stilo 1.9 JTD
    Rocznik
    2001

    Problem - odpalanie.. Stilo 1.9 JTD

    Witam. Czasami gdy chce odpalić mojego stilona 1.9 jtd 2001r, odpalają mi się wszystkie kontrolki po przekręceniu kluczyka czekam aż zgasną i nagle zostaje awaria silnika jeśli przekręcę kluczyk auto nie ma szans na odpalenie. Trzeba zgasić kontrolki, wyjąc kluczyk i od nowa, wtedy awaria znika i auto bez problemu odpala. Lecz wczoraj po msc od kupna auta trafiło mi się taka przypadło 3 raz. W dniu wczorajszym 5 razy miałem ten sam problem dopiero za 6 razem awaria znikła i normalnie odpaliłam.

    Mam nadzieje ze w miarę dobrze opisałem moja przypadłość, a raczej stila.



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    04 grudzień 2010
    Skąd
    Waw
    Postów
    1,000
    Auto
    Accord VIII
    Rocznik
    2012
    A co jest napisane na wyswietlaczu? Moze to kwestia immo? Najlepiej podpiac pod komputer i sprawdzic z czym problem

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    02 kwiecień 2015
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    23
    Postów
    20
    Auto
    Stilo 1.9 JTD
    Rocznik
    2001
    Avaria sistema tak wyswietla na wyswietlaczu. Mam 1 kluczyk to nie mam jak sprawdzic czy po prostu klucz się nie wyrabia i immo nie załącza sie.

  5. #4
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    04 grudzień 2010
    Skąd
    Waw
    Postów
    1,000
    Auto
    Accord VIII
    Rocznik
    2012
    Bez podpiecia pod komputer dalsza dyskusja to wrozenie z fusow

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    02 kwiecień 2015
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    23
    Postów
    20
    Auto
    Stilo 1.9 JTD
    Rocznik
    2001
    podczas tej awarii?

  7. #6
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    04 grudzień 2010
    Skąd
    Waw
    Postów
    1,000
    Auto
    Accord VIII
    Rocznik
    2012
    Bledy sie zapisuja wiec podlacz komputer w dowolnym momencie

  8. #7
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    02 kwiecień 2015
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    23
    Postów
    20
    Auto
    Stilo 1.9 JTD
    Rocznik
    2001
    https://www.youtube.com/watch?v=uRMQs6-laeo

    póki co wstawiam filmik by było widać jak wygląda mój błąd. W środę wstawię odczyt komputera..

  9. #8
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    22 lipiec 2011
    Skąd
    Cikowice/Bochnia/Kraków/Dąbrowa Tarnowska
    Wiek
    32
    Postów
    654
    Auto
    Stilo 1.9JTD115, Croma 1,9 MJTD 150 aut.
    Rocznik
    2002, 2008
    A kręci rozrusznik? Ja miałem podobna sytuacje jak padł przekaźnik na skrzynce aku jedenz tych czerwonych nie pamiętam który. Co do kontrolki silnika może byc czujnik położenia wału na kole zamachowym lub czujnik ciśneinie doładowania(miałem to wiec piszę) Co do oleju to możliwe że czas na wymianę. A jeszcze podstawa jak wygląda akumulator?

  10. #9
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    02 kwiecień 2015
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    23
    Postów
    20
    Auto
    Stilo 1.9 JTD
    Rocznik
    2001
    Tak kreci rozrusznik normalnie. Ale auto nie odpali bo ma ewidentna blokadę. Dobrze sprostuje twoją wypowiedz. Olej został wymieniony 600km temu. O czujniku położeniu wału mówi się ze nie odpala na ciepłym a na zimnym pali. A mój problem polega na tym ze od czasu do czasu taka blokada mi się załącza i szukam problemu bo chciałbym to zrobić żebym gdzie kiedyś nie stanął. Wystarczy ze wyłączę stacyjkę wyjmę kluczyk i znów przekręcę i na 90% ponownego włączenia stacyjki błąd zanika. Choć raz mi się zdarzyło ze 5 razy z rzędu miałem tą blokadę. Ogólnie założyłem że wsadzę parę tysi a doprowadzę ten samochód do stanu igły
    Ostatnio edytowane przez Gunas ; 13-04-2015 o 09:44

  11. #10
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    22 lipiec 2011
    Skąd
    Cikowice/Bochnia/Kraków/Dąbrowa Tarnowska
    Wiek
    32
    Postów
    654
    Auto
    Stilo 1.9JTD115, Croma 1,9 MJTD 150 aut.
    Rocznik
    2002, 2008
    posprawdzaj przekażniki czerwone w skrzynce aku może przakźnik raz łąpie raz nie.


 

Podobne tematy

  1. Problem z silnikiem i odpalanie
    Napisany przez kajakowomi na forum Punto II
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 07-04-2015, 12:22
  2. Problem wrócił, odpalanie
    Napisany przez szakal123nowak5 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 03-03-2015, 07:46
  3. problem z BRAVA 1,6 16V odpalanie, obroty
    Napisany przez LEON119 na forum Diagnostyka, interfejsy, kody błędów
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 01-12-2013, 23:35
  4. Stilo 1,6 16v odpalanie/spalanie
    Napisany przez TheSzczot na forum Stilo
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 16-11-2012, 14:39
  5. Odpalanie - dziwny problem :(
    Napisany przez alogator na forum Punto II
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 20-12-2010, 07:43

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl