Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 6 z 6
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    16 kwiecień 2010
    Skąd
    bydgoszcz
    Postów
    14
    Auto
    stilo

    Problem connection loose i błędy silnika

    Witam!
    Niestety dopadł mnie problem związany z Connection loose. Po jeździe kiedy rozgrzeje się silnik wyświetla się owy komunikat i gaśnie silnik. Po chwili można znowu odpalić i jechać dalej, aż znowu nie wyskoczy. Możecie coś doradzić.
    Byłem u mechanika i odczytał błędy:
    P0235
    P0335
    P0404

    Wyczytałem że może to być problem z masą, ale u mnie złącza są ok.
    Jest może jakaś wtyczka związana z tymi komunikatami (trzema)?
    Czy warto zainwestować w przewód diagnostyczny
    Interfejs FIATECUSCAN FES Multiecuscan FIAT diag. (3925209883) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Klubowicz
    Dołączył
    01 luty 2014
    Skąd
    Ropa
    Postów
    63
    Auto
    stilo 1.9 jtd 130km
    Rocznik
    2002
    co do kabelka warto tu maż tańszy i sprawdzony 100% łączy się z silnikiem , abs, airbag : Viaken.pl: Viaken - elektronika dla motoryzacji
    a co do tych błędów to trzeba posprawdzać połączenia na początek, i potraktować je "kontaktem" :
    -złącze grzebieniowe przy komputerze
    -czujnik położenia wału
    -słaby aku albo styk.
    - no i przekaźniki posprawdzać

    ps: błędy :
    1. czujnik doładowania
    2. czujnik położenia wału
    3. to chyba od egr
    jeśli się mylę poprawcie
    Ostatnio edytowane przez rafi_vw2 ; 22-02-2014 o 14:26

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    16 kwiecień 2010
    Skąd
    bydgoszcz
    Postów
    14
    Auto
    stilo
    Posprawdzałem połączenia, masy, wypsikałem wszystko "kontaktem" i to nic nie dało. Pojechałem drugi raz na komputer i wyskoczył tym razem drugi raz czujnik położenia wału.
    Położyłem się pod auto i wiem że mam ten czujnik z kabelkiem. Możecie mi napisać gdzie jest wtyczka?

  5. #4
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 marzec 2013
    Skąd
    Ząbki
    Wiek
    26
    Postów
    15
    Auto
    Stilo 1.9 JTD
    Rocznik
    2002
    Objawy które podajesz są typowe dla zużytego czujnika położenia wału, poza tym błąd w kompie to potwierdza. Błędy P0235 i P0404 nie powodują wyłączenia silnika. Wymień czujnik położenia wału i będzie ok. Co do umiejscowienia wtyczki to była chyba gdzieś w okolicy bagnetu ale pewien nie jestem bo już jakiś czas temu to wymieniałem.

  6. #5
    Klubowicz
    Dołączył
    01 luty 2014
    Skąd
    Ropa
    Postów
    63
    Auto
    stilo 1.9 jtd 130km
    Rocznik
    2002
    witam
    ten czujnik najlepiej wymieniać będąc po autem
    ps. tez to przerabiałem i oby to był czujnik położenia wału u mnie pow wymianie było porządku jakieś 2 tygodnie i potem znowu to samo i okazało się ze to jednak czujnik wałka rozrządu a wymiana tego ustrojstwa w jtd 115 to niezły ubaw

  7. #6
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    16 kwiecień 2010
    Skąd
    bydgoszcz
    Postów
    14
    Auto
    stilo
    Wymieniłem czujnik położenia wału i narazie objawy ustąpiły (obym nie zapeszył). Na szczęście podczas wymiany pompy wody, mechanik uszkodził czujnik położenia wałka i go wymienił na własny koszt, także to nie on.
    Te objawy ale bardzo sporadycznie miałem już przed wymiana czujnika położenia wałka rozrządu. Więc raczej to był ten czujnik położenia wału.

    Czujnik wymieniałem spod samochodu na podnośniku żabkowym (takim wyższym, że prawie dwa koła były w powietrzu), a wtyczka u mnie znajdowała się przy alternatorze, na uchwycie.
    Mam nadzieję że ten temat jest dla mnie zakończony.


 

Podobne tematy

  1. Komunikat Loose Connection, problemy ze startem motoru
    Napisany przez maku na forum Stilo
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post: 16-04-2015, 12:12
  2. Komunikat Loose Connection
    Napisany przez kwiecien91 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post: 28-03-2014, 11:08
  3. Asr failure loose conection
    Napisany przez szafi88 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post: 27-06-2013, 21:32
  4. Fiat Brava 1.6 16V - Problem z pracą silnika po nagrzaniu silnika
    Napisany przez Virusek na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post: 20-03-2012, 12:14
  5. [osprzęt silnika] problem z uruchomieniem silnika seicento 9
    Napisany przez sgotowy na forum Cinquecento, Seicento
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 03-10-2009, 19:50

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

stilo p0335

p0335 stilo

fiat stilo blad locked connecting

fiat stilo blad locked conecting

p0335 stilo jtd

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl