Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 6 z 6
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    17 październik 2010
    Skąd
    Kalisz
    Postów
    6
    Auto
    Fiat Stilo 2.4 20V Abarth

    Navi i brak reakcji radia i CD

    Witajcie!
    Rozwiązując kolejne problemy ze stilo nadszedł czas by zająć się radyjkiem. Otóż mam w swoim stilo Navi i po naciśnięciu przycisku radio wyświetla się taki obraz:

    Wszystkie przyciski od radia są nieaktywne, w napędzie jest także CD które się kręci ale nie można go wysunąć. Ogólnie nie wiem co z tym zrobić. Radio nie działa i tyle. Czy ktoś z Was Szanowni forumowicze ma pomysł co dalej?
    Dodam tylko, iż posiadam kartę kodową i akumulator był odłączany.
    Pozdrawiam serdecznie Kamil



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    08 kwiecień 2010
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    16
    Auto
    Stilo Abarth 2,4
    tez tak czasami mam i dzieje sie to zaraz po wlaczeniu samochodu, ale problem znika po ponownym odpaleniu, przynamniej u mnie

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    17 październik 2010
    Skąd
    Kalisz
    Postów
    6
    Auto
    Fiat Stilo 2.4 20V Abarth
    niestety u mnie jest tak od ponad miesiąca i radio nie daje oznak tego, iż w końcu chciałoby coś dla mnie zagrać, zostaje mi ASO?

  5. #4
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    02 październik 2009
    Skąd
    Częstochowa
    Postów
    120
    Auto
    Stilo 2.4
    Mam to samo i niestety nikt tego nie umie zrobić .

  6. #5
    Klubowicz
    Dołączył
    16 styczeń 2011
    Skąd
    Gdańsk
    Postów
    398
    Auto
    Stilo 1.9JTD
    Zastrzegam że nie wiem jak jest w tym konkretnym modelu radia bo nie miałem jeszcze okazji pogmerać ale inne radia mają do podłączenia dwa zasilania, jedno brane z miejsca gdzie pojawia się po włączeniu stacyjki a drugie z miejsca gdzie jest cały czas zasilanie.
    Jest jeszcze zasilanie podświetlania radia brane z obwodu oświetlenia samochodu.
    Ma to znaczenie jeśli np radio ma się samo włączyć / wyłączyć po przekręceniu stacyjki.
    Jeśli zdarza się "zwiecha" to warto spróbować odłączyć całe zasilanie np przez wyjęcie na chwilę bezpiecznika jeśli taki jest w obwodzie zasilania radia.
    Ogólnie waro by dać komuś do sprawdzenia czy to nie wina obluzowanej taśmy lub śniedzi na stykach w radiu

  7. #6
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    31 sierpień 2011
    Skąd
    Gostyń
    Wiek
    29
    Postów
    6
    Auto
    Stilo Abarth 2,4
    Problem dotyczy również mojego radia. Rozwiązał już ktoś ten problem?


 

Podobne tematy

  1. Demontaz seryjnego radia w Marea
    Napisany przez raper1987 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post: 06-04-2012, 22:14
  2. demontaż anteny od radia
    Napisany przez DidExit na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post: 09-03-2011, 14:57
  3. [car-audio] Brak karty kodowej do radia
    Napisany przez Widek1 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 04-10-2010, 21:31
  4. [silnik] Niskie obroty , brak reakcji
    Napisany przez portwelarz77 na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 27-02-2009, 19:52
  5. Zmian języka w menu radia fabrycznego Punto Grande
    Napisany przez poremba na forum Car Audio
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 22-01-2009, 17:37

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

radio z nawi fiat stilo

stilo navi

guziki navi stilo

radio samochodowe fiat stilo brak radia

stilo problem z radiem cd

guzik od radia stilo

brak zasilania do navi

fiat stilo problem z radiem

stilo klawisze navi

zasilanie do radia stilo

brak podswietlenia w radiu fiat stilo

bravo przycisk navi

fiat stilo 2.4 problem z radiem

stilo brak zasilania radia

http://www.iparts.pl