Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 9 z 9

Temat: Brak zasilania  

  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    01 luty 2008
    Skąd
    Mielec
    Postów
    3
    Auto
    Fiat stilo

    Brak zasilania

    Witam wszystkich,
    Mam na imię Tomek i od niedawna jestem posiadaczem Fiata Stilo 1.9 JTD 115km, 2002 rok i mam problem z elektryką. Mianowicie po wyłączeniu zapłonu i wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki w samochodzie nie ma prądu, nie działa nic: centralny, światełka oswietlenia wnętrza, komputer i radjo resetuje się. :cry: Czy ktoś może wie co może być przyczyną takiego stanu? Proszę o pomoc.



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Klubowicz
    Dołączył
    07 styczeń 2008
    Skąd
    Zielona Góra
    Postów
    65
    Auto
    Tempra 1.6 i.e SX
    xbananesx, a jak z powrotem włożysz kluczyk ,to wraca prąd ,masz podświetlenie itp

  4. #3
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    02 styczeń 2008
    Skąd
    |°Bielsko-Biała°|
    Postów
    182
    Auto
    Celica V 2.0 GTi a była Tempra 1.6 159.A3.000
    masz instalację wszędzie fabryczną czy coś było przerabiane już w niej np pod alarm czy jakieś urządzenia? być może albo masz uszkodzoną stacyjkę - prawdopodobne - i rozłącza za dużo, albo coś pomieszane w instalacji, że wszystko jest zapięte na jeden obwód główny po przekręceniu kluczyka, a nie ma tego oddzielonego obwodu czynnego cały czas.... możesz poszukać za schematami instalacji i dostać się też do stacyjki (do jej końca gdzie są kable nie powinno być problemu się dostać) i wstępnie miernikiem posprawdzać gdzie jest zasilanie w jakiej pozycji stacyjki a gdzie znika...
    stilo nie znam, ale prawdopodobnie stacyjkę masz podobnie jak inne fiaty w tym Tipo Tempra wyprowadzoną, oznaczenia też te same AVV, PARK, MAR a kable 'impresso' etc... więc na forum Tipo Tempra powinieneś spokojnie dokopać się do schematu stacyjki gdzie co jest, kilka razy gdzieś posyłałem... po oznaczeniach jedź wpisując AVV PARK
    [scroll:dad7a214d3]......3........................................... ......................2........................... ......................................1........... ........................=_\/< kaBOOM!!!>-/\_=........ [/scroll:dad7a214d3]
    sprzedana :cry: Tempra 1.6 Gaźniczek z LPG
    Celica 2.0 GTi jeszcze jeździ ;- )
    [size=1] http://www.nizu.pl nizu.pl hehe inne moje pierdoły [/size]

  5. #4
    Administrator
    Dołączył
    28 grudzień 2007
    Skąd
    Toruń
    Wiek
    34
    Postów
    5,290
    Auto
    Fiat Tempra 1.6
    Rocznik
    1994
    Stacyjki są tak zrobione, że podczas odpalania mają za zadanie odłączyć prąd we wszystkich układach pobierających więciej prądu takich jak np. dmuchawa, światła drogowe/mijania.

    Możliwe, że stacyjka się popsuła i odłącza prąd, tak jak Unk zauważył.
    Fiat Tempra 1.6l 8V, gaźnik, LPG, 450 tys. km przebiegu,

    Audi A8L 4.2l V8 Quattro, tiptronic
    Audi A6 2.8l V6, mulitronic (CVT)
    Była służbowa: Toyota Auris II TS, 1.6l Valvematic @ 132KM


  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    01 luty 2008
    Skąd
    Mielec
    Postów
    3
    Auto
    Fiat stilo
    Dziękuje za porady. Po wsadzeniu kluczyka i właczeniu zapłonu wszystko działa. Samochód nie ma autoalarmu, a nie wiem czy bylo coś majstrowane przy elektryce. W najbliższym czasie udam się do elektryka w celu sprawdzenia stacyjki. Jak się wyjasni to dam znać.

  7. #6
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    12 styczeń 2008
    Skąd
    Lublin
    Postów
    28
    Auto
    Lancia Dedra 1,6
    Cytat Napisał xbananesx
    nie działa nic
    Daj znac' koniecznie tak nie może byc' przecież to nie czary-mary.

  8. #7
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    02 styczeń 2008
    Skąd
    |°Bielsko-Biała°|
    Postów
    182
    Auto
    Celica V 2.0 GTi a była Tempra 1.6 159.A3.000
    ale stacyjkę sam możesz sprawdzić - poszukaj po downloadach gdzieś lub popytaj o schematy instalacji elektrycznej, są też w książce 'sam naprawiam'.. potem tylko zwykły multimetr/woltomierz i sprawdzasz na wtyczce stacyjki co dochodzi a co znika i kiedy i czy tak ma być wg schematu...

    od biedy może też jakieś bezpieczniki Ci poszły i obwód od oświetlenia etc 'zamyka się' dopiero poprzez inne obowdy gdy te włączysz kluczykiem... ale dziwne to by było, choć widziałem coś takiego...
    [scroll:dad7a214d3]......3........................................... ......................2........................... ......................................1........... ........................=_\/< kaBOOM!!!>-/\_=........ [/scroll:dad7a214d3]
    sprzedana :cry: Tempra 1.6 Gaźniczek z LPG
    Celica 2.0 GTi jeszcze jeździ ;- )
    [size=1] http://www.nizu.pl nizu.pl hehe inne moje pierdoły [/size]

  9. #8
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    01 luty 2008
    Skąd
    Mielec
    Postów
    3
    Auto
    Fiat stilo
    Witam, okazało się,że przewód od podtrzymania napięcia, który wychodi od skrzynki z bezpiecznikami w kabinie wypadł z zacisku, niestety kable są zaciskane, a nie lutowane. Naprawa kosztowała 30 zł i wszystko jest o.k. . Dziękuje za wszystkie rady.

  10. #9
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    22 styczeń 2017
    Skąd
    WROCLAW
    Postów
    2
    Auto
    fIAT sTILO 1.9 JTD
    Rocznik
    2004
    Nie mam w ogóle podświetlenia nie załącza komputera nie ma nawet pozycyjnych. A rozbierałem skrzynkę bezpieczników bo wcześniej miałem kłopot z przekaznikiem od pompy nie odpalało mi auto i poradzili mi wyczyścić skrzynkę ale złożyłem tak samo jak było wcześniej wiec z braku możliwości odpalenia pozbawiło stilaka całkowicie prądu.


 

Podobne tematy

  1. Brak zasilania pompy paliwa.
    Napisany przez Kutzu na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post: 16-05-2011, 11:01
  2. Brak zasilania pompy paliwowej bravo jtd105. POMOCY!!!
    Napisany przez prezesek20 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 24
    Ostatni post: 14-01-2011, 13:04
  3. BRAK ZASILANIA SPRYSKIWACZY LAMP 2.4TD
    Napisany przez nervus-ek na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post: 06-04-2010, 13:29
  4. [silnik] Brak reakcji na pedał przyspieszenia, brak mocy 1.9
    Napisany przez bammber na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post: 20-03-2010, 18:48
  5. kontrolka układu zasilania -czasem se świeci
    Napisany przez edwardo65 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 08-06-2009, 20:13

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

stilo brak pradu

Fiat stilo Awaria zasilania

lancia lybra brak pradu

fiat stilo brak napiecia

fiat stilo brak pradu

po wyciagnieciu kluczyka auto nie ma praduFIAT STILO BRAK NAPIECIA W SAMOCHODZIEbrak zasilania kimputera stilofiat brak zasilania radiistilo brak napiecia na sprezarcefiat stilo wylaczanie radia stacyjkakable do stacyjki fiat stilobravo jtd brak pradufiat stilo przekrecam kluczyk brak reakcjimarea usterka brak reakcji na przekrecenie stacyjkibrak pradu w przewodzie od pompy paliwa lancia dedrafiat albea 2002 brak naapiecia w kostce radianagly zanik pradu fiat bravastilo brak zasilania
http://www.iparts.pl