Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 8 z 8
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    18 marzec 2011
    Skąd
    Białystok
    Postów
    4
    Auto
    Fiat stilo 1.6

    1.6 Nie odpala pomocy.

    Witam. Posiadam Fiata stilo 1.6 z 2003 roku. Samochód nie był jeżdżony przez około 2 miesiące. Od wczoraj próbuję go odpalić a dzieje się coś takiego.

    1. Przekręcam stacyjkę zegary wszystko się ustawia tak jak trzeba
    2. Próbuję odpalić ..... i nie odpala czasami zaskoczy na 1 sek.
    3. Komputer wariuje i pokazuje komunikaty o różnych błędach np. High coolant, Airbag failure.

    Akumulator coraz słabiej kręci rozrusznikiem a więc po paru próbach przestałem. Dodam że samochód ma śmiesznie niski przebieg i jest w rodzinie od nowości. Wydaje mi się że nie będzie to żaden ciężki mechaniczny problem. Może jakieś sugestie ?



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Administrator
    Dołączył
    28 sierpień 2009
    Skąd
    Gdynia/Lębrok
    Postów
    11,077
    Auto
    FF 1.8 TDCi
    Rocznik
    2001
    Moja sugestia naładuj porządnie akumulator, on takie figle płata gdy nie jest doładowany, powoduje te wszystkie błędy.

    P.s
    Proszę zmienić profil [skąd]

    Przed założeniem nowego tematu zapoznaj się z :
    Regulamin | Szukaj | Skargi |
    Kontakt| Zanim stworzysz nowy temat

    Jest:
    -rower
    -FF 1.8 TDCi
    Było:
    -Brava 1.4 S 75 KM
    -Marea 1.9 JTD na FKP

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    18 marzec 2011
    Skąd
    Białystok
    Postów
    4
    Auto
    Fiat stilo 1.6
    Dzięki za odpowiedź. Zmiany w profilu dokonane. Ja tymczasem idę załatwiać prostownik a jak ktoś ma jeszcze jakieś sugestie to zapraszam do podzielenia się swoimi opiniami. Z góry dziękuję.

  5. #4
    Klubowicz
    Dołączył
    04 listopad 2010
    Skąd
    Chorzów
    Postów
    268
    Auto
    Stilo 1.9 80km
    Jak naładujesz aku a nie zapali proponuję sprawdzić czy dochodzi paliwo do cylindrów może pompa siadła.
    staniol504
    Jeżeli informacje były pomocne kliknij w "POMÓGŁ"

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    18 marzec 2011
    Skąd
    Białystok
    Postów
    4
    Auto
    Fiat stilo 1.6
    Panowie działa. Odpalił za 2 razem i chodzi jak nówka sztuka. Z tym że na komputerze wyskakuje Engine falut i nie gaśnie na zegarach ikonka pompy. Pewnie komputer wariuje macie na to jakąś receptę ?

  7. #6
    Administrator
    Dołączył
    28 sierpień 2009
    Skąd
    Gdynia/Lębrok
    Postów
    11,077
    Auto
    FF 1.8 TDCi
    Rocznik
    2001
    Moze jeszcze aku nie do konca naladowany. Mozesz podlaczyc sie pod kompueter i sprawdzic czego jest to wina

    Przed założeniem nowego tematu zapoznaj się z :
    Regulamin | Szukaj | Skargi |
    Kontakt| Zanim stworzysz nowy temat

    Jest:
    -rower
    -FF 1.8 TDCi
    Było:
    -Brava 1.4 S 75 KM
    -Marea 1.9 JTD na FKP

  8. #7
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    18 marzec 2011
    Skąd
    Białystok
    Postów
    4
    Auto
    Fiat stilo 1.6
    Okey zrobiłem sobie przejażdżkę poczekałem aż silnik się rozgrzeje i dałem buta na wszystkich biegach zajechałem do sklepu. Po powrocie do auta odpalam wyskoczyło tylko CHECK OK i żadnych błędów. Dzięki za pomoc bo ja bym robił z igły widły a nie domyślał się że akumulator jest za słaby. Pozdrawiam

  9. #8
    Administrator
    Dołączył
    28 sierpień 2009
    Skąd
    Gdynia/Lębrok
    Postów
    11,077
    Auto
    FF 1.8 TDCi
    Rocznik
    2001
    Cieszę się mogłem pomóc pozdrawiam i szerokości.

    Przed założeniem nowego tematu zapoznaj się z :
    Regulamin | Szukaj | Skargi |
    Kontakt| Zanim stworzysz nowy temat

    Jest:
    -rower
    -FF 1.8 TDCi
    Było:
    -Brava 1.4 S 75 KM
    -Marea 1.9 JTD na FKP


 

Podobne tematy

  1. Pomocy!! Nie działa obrotomierz
    Napisany przez maciek638 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post: 09-09-2008, 20:34
  2. silnik nie odpala
    Napisany przez uczniak na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 28-08-2008, 22:45
  3. Nie gaśnie dioda od wtrysku i nie auto odpala
    Napisany przez msikorski na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 28-08-2008, 04:19
  4. potrzebuje pomocy-sprzęgło czy skrzynia biegów?
    Napisany przez artur 2310 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 24-07-2008, 06:41
  5. Problem z xenonami Pomocy !!
    Napisany przez Brolli na forum Ulysse
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 29-03-2008, 11:46

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

fiat stilo 1.6 nie odpala

fiat stilo nie odpala

stilo nie odpala

stilo 1.6 nie odpalastilo 1.6 czasem nie chce odpali fiat stilo nie chce odpalic 1.6fiat stilo nie palifiat stilo nie chce odpalic fiat stilo nie odpala 1.6fiat stilo czasami nie chcefiat stilo 1 6 16v nie pali po malej stluczcestilo nie palistilo 1.6 ciezko pali cieplynie odpala stilo 1.6nie zapala sie chec stilofiat stilo 1.6 16v problem z immobilajzerem nie odpalastilo 1 6 nie chce odpalicstilo 1 6 nie odpala
http://www.iparts.pl