Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 11 z 11

Temat: Opinie o Ruville?  

  1. #1
    Administrator
    Dołączył
    28 grudzień 2007
    Skąd
    Toruń
    Wiek
    34
    Postów
    5,290
    Auto
    Fiat Tempra 1.6
    Rocznik
    1994

    Opinie o Ruville?

    Chcę wymienić cały rozrząd + pompę wody. Mam do wyboru ASO i wszystko oryginał lub cały komplet (napinacz, rolka, pompa wody) markowane Ruville. Pasek rozrządu w tym drugim zestawieniu jest Contitech.

    Przechodzę do sedna. Jakie są opinie na temat Ruville?
    To prawda, że oni tylko przepakowują rzeczy i tak naprawdę może tam być wszystko - czysta loteria?
    Fiat Tempra 1.6l 8V, gaźnik, LPG, 450 tys. km przebiegu,

    Audi A8L 4.2l V8 Quattro, tiptronic
    Audi A6 2.8l V6, mulitronic (CVT)
    Była służbowa: Toyota Auris II TS, 1.6l Valvematic @ 132KM




  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    09 wrzesień 2008
    Skąd
    Kalisz
    Postów
    818
    Auto
    Citroen C8, Lancia Musa
    Cytat Napisał miszko Zobacz post
    Ruville
    tzw. pakowacz ale części są dobrej jakości często je montujemy i problemów z nimi nie ma.

  4. #3
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,644
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    Też nigdy nie słyszłem złej opinii.. Często podobno dają części SKF i INA a to dobrzy producenci. Ja za jakieś pół roku też będę rozrząd wymieniał i kto wie czy nie będzie to Ruvielle + Contitech.. Paski Conti polecam
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT

  5. #4
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 styczeń 2014
    Skąd
    Ruda Śląska
    Wiek
    23
    Postów
    6
    Auto
    Seicento 1.1
    Rocznik
    2004
    Polecam ruville czesci dobrej jakosci pracuje w serwisie wielomarkowym wiec juz troche czesci z tej firmy wymienilem i wszystko gra Polecam w 100% ostatnio w focusie mk1 brata robilem kompletny rozrzad z pompa i wybralem ruvilla.

  6. #5
    Moderator
    Dołączył
    15 wrzesień 2008
    Skąd
    Biała Podlaska
    Wiek
    30
    Postów
    8,249
    Auto
    Peugeot 407
    Rocznik
    2004
    ruville, ina moim zdaniem jedne z pewniejszych

  7. #6
    Administrator
    Dołączył
    28 grudzień 2007
    Skąd
    Toruń
    Wiek
    34
    Postów
    5,290
    Auto
    Fiat Tempra 1.6
    Rocznik
    1994
    Ok, bo znalazłem cały komplet rozrządu z pompą wody i wszystkimi elementami za 780zł vs 1680zł oryginał z ASO, że czego jeden taki niepozorny napinacz kosztuje only 600zł...
    Fiat Tempra 1.6l 8V, gaźnik, LPG, 450 tys. km przebiegu,

    Audi A8L 4.2l V8 Quattro, tiptronic
    Audi A6 2.8l V6, mulitronic (CVT)
    Była służbowa: Toyota Auris II TS, 1.6l Valvematic @ 132KM


  8. #7
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,644
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    O matko ile? To ja za rozrząd płaciłem parę lat temu niecałe 900 wszystko SKF + Contitech + płukanie układu chłodzsnia i nowy płyn w tym robocizna chyba 250 albo nawet 350 - nie pamiętam..

    Teraz patrzyłem to za 350-400 spokojnie kupie podobny zestaw z pompą..
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT

  9. #8
    Administrator
    Dołączył
    28 grudzień 2007
    Skąd
    Toruń
    Wiek
    34
    Postów
    5,290
    Auto
    Fiat Tempra 1.6
    Rocznik
    1994
    Tylko nie napisałem do czego to Nie do Tempry, a do Audi tego w podpisie.
    Fiat Tempra 1.6l 8V, gaźnik, LPG, 450 tys. km przebiegu,

    Audi A8L 4.2l V8 Quattro, tiptronic
    Audi A6 2.8l V6, mulitronic (CVT)
    Była służbowa: Toyota Auris II TS, 1.6l Valvematic @ 132KM


  10. #9
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 lipiec 2013
    Skąd
    Września
    Wiek
    33
    Postów
    58
    Auto
    Fiat Grande Punto 1.4 75KM
    Rocznik
    2007
    Ja wymieniam zazwyczaj na INA lub SKF. Tu nie ma lipy. Pompę tylko SKF nie ma co oszczędzać :]
    Części zamienne do aut / opony / felgi / oleje - Zapraszamy !!!

  11. #10
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    09 wrzesień 2008
    Skąd
    Kalisz
    Postów
    818
    Auto
    Citroen C8, Lancia Musa
    dziś montowałem rozrząd w 2.8 crd jeepa i tam są dwie takie same rolki. Jedną dostałem ina a drugą ruville w pudełkach towar był identyczny, obie rolki na łożyskach NTN.

  12. #11
    Administrator
    Dołączył
    28 sierpień 2009
    Skąd
    Gdynia/Lębrok
    Postów
    11,078
    Auto
    FF 1.8 TDCi
    Rocznik
    2001
    Możesz brać Michał spokojnie, ale pamiętaj aby popa wody była dobra i wirnik nie plastykowy.

    Przed założeniem nowego tematu zapoznaj się z :
    Regulamin | Szukaj | Skargi |
    Kontakt| Zanim stworzysz nowy temat

    Jest:
    -rower
    -FF 1.8 TDCi
    Było:
    -Brava 1.4 S 75 KM
    -Marea 1.9 JTD na FKP


 

Podobne tematy

  1. [Śląskie] Opinie o warsztacie
    Napisany przez NoVi na forum ASO, dobre warsztaty, szukam warsztatu
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 05-09-2010, 14:19
  2. Opinie o Marei 1,9 TD JTD i 1.8 16v
    Napisany przez romano na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 25
    Ostatni post: 12-04-2010, 17:28
  3. 1.2 16V - opinie o tym silniku w Bravo
    Napisany przez miszko na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post: 21-03-2010, 15:28
  4. PROSZĘ O OPINIE ??
    Napisany przez pakers na forum Stilo
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 22-02-2010, 20:26
  5. Euroscan - opinie
    Napisany przez KAAZ na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 07-03-2009, 18:38

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

ruville

ruville opinie

rozrzad ruvillepompa wody ruville opiniefirma ruville opinierolka napinacza rozrzadu ruville opinierozrzad ruville opiniepompa wody ruvilleczesci ruvillefirma ruvilleczy firma ruville jest dobraruvilepompa wody ruville czy skfrolki ruville opinie

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl