Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Posty od 16 do 27 z 27
  1. #16
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 marzec 2009
    Skąd
    Kraków
    Postów
    12
    Auto
    Fiat Qubo

    Re: Dzięki za opinie :)

    Cytat Napisał Krzysio25
    Dzięki wielkie za opinie z jazd. Mniej więcej tego się spodziewałem. Poruszam się głównie po okolicach i obrzeżach Wrocławia, rzadko wjeżdżam do centrum, więc spalanie nie powinno być jakieś straszliwe. Roczne przebiegi to ok. 20 tys km.
    ps. Qubo będzie już pod koniec tygodnia
    kilka słow z priva do kolegi kukubara

    śmigam od stycznia jak na razie bez większych niespodzianek a samochód spełnia to co zakładałem przed zakupem , miał być do miasta jak i na wypad poza miasto . Na razie z przygód, jakie mnie spotkały to zaczęły stukać obsady kolumny w przednim zawiasie po 2,5 tyś km oczywiście naprawa gwarancyjna ponoć wada fabryczna
    Drzwi boczne to mistrzostwo na naszych parkingach szczególnie marketowskich co do bagażnika to jego atutem jest wysokość , powierzchnia podłogi zbliżona do GP ale objętościowo dużo więcej i kolejny plus to fotel tylni który w min. się składa i masz równomierna podłogę po złożeniu wchodzą dwa rowery bez większych problemów także atutem jest większa ładowność gdzie ostatnio zapakowałem 300 kg i samochód tego specjalnie nie odczuł . a przy okazji lubi gdy jest troszkę doładowany mniej skacze na nierównościach ; )
    Co do spalania na trasie spokojnie i komfortowo jedzie się te 120 – 130 na godzinkę podczas wypadów za miasto pokazuje około 6,5 litra natomiast mieście jest to 2 litry więcej , może by troszkę zeszło ale niestety moje wypady po mieście to odcinki po 5 kilometrów a czasami krótsze ,można powiedzieć ze dopiero złapie temperaturę a ja go już gaszę

    Ogólnie jestem bardzo zadowolony, żona także, ponieważ przesiadła się z Sesicento i nie sprawiło jej to większego problemu sieci się wyżej i więcej widzi
    Podsómowujac idealny samochód dla małej rodziny, posiadajcy działkę za miastem gdzie czasami trzeba cos przewieść a na co dzień wyskoczyć na zakupy lub wybrać się w 4 osoby za miasto lub w dwie z rowerami

    [size=2][ Dodano: 2009-06-17, 14:02 ][/size]
    Cytat Napisał kukubara
    Ta sztukę zielonego disco maja jak ja jeszcze kupowałem , chcieli mi ja wcisnąć jaki demo car co bym latał po mieście oklejony z prawem pierwokupu po 3 miechach ale się jakoś nie zdecydowałem.

    Ja policzylem jeszcze raz plusu dodatnie i plusy ujemne i wyszlo mi ze nie bede
    kupowal nowego auta. QUBO jest zabawne, ale na dobra sprawe "dostawczak"
    nie jest mi niezbedny. Na codzien wystarczy cos wielkosci Punto...

    Narazie wloze pare setek w poprawe stanu mojej Tacumy a potem moze
    bede polowal na Punto 1.2 z wypasem z ostatnich lat produkcji...

    Pospiech jest dobry przy lapaniu pchel

    J.
    Jasne, a może pokaże się jakiś ciekawa alternatywa na rynku

    [size=2][ Dodano: 2009-06-17, 14:06 ][/size]
    Cytat Napisał Krzysio25
    Odbieram swojego"Qubusia" za ok. 2 tygodni. Wybrałem silnik benzynowy i wersje Dynamic. Niestety nie było auta na jazdę próbną. Może ktoś ma doświadczenia z tym silnikiem, jak sobie radzi z autem i ile spala? Pozdro dla wszystkich oczarowanych przez Qubo
    jak kolego juz zasiadziesz za sterami, skrobnij na forum czy masz polskie menu w kompie
    były
    126p
    125p
    CC 700
    SC 900
    SC 1100
    Brava 1,2 16V
    Punto II 1,2
    jest
    Qubo 1,4



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #17
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 czerwiec 2009
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    10
    Auto
    Fiat Qubo 1.4 dynamic

    :)

    Kolego parcink, jaki masz silnik w swoim autku? Jeszcze troche i ja będę zadowolonym (miejmy nadzieję) użytkownikiem

  4. #18
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 marzec 2009
    Skąd
    Kraków
    Postów
    12
    Auto
    Fiat Qubo

    Re: :)

    Cytat Napisał Krzysio25
    Kolego parcink, jaki masz silnik w swoim autku? Jeszcze troche i ja będę zadowolonym (miejmy nadzieję) użytkownikiem
    potwora 1,4
    były
    126p
    125p
    CC 700
    SC 900
    SC 1100
    Brava 1,2 16V
    Punto II 1,2
    jest
    Qubo 1,4

  5. #19
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 czerwiec 2009
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    10
    Auto
    Fiat Qubo 1.4 dynamic

    No i mam go :))

    Dziś odebrałem swojego QUBO ) Jak narazie samochód sprawia bardzo dobre wrażenie ) Napisze coś więcej jak lepiej go poznam )

  6. #20
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    14 styczeń 2008
    Skąd
    dziki kraj
    Postów
    3,467
    Auto
    osobowe
    Rocznik
    nieistotny
    Gratulujemy nowe nabytku, niech Ci się koła bezawaryjnie kręcą

  7. #21
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 marzec 2009
    Skąd
    Kraków
    Postów
    12
    Auto
    Fiat Qubo

    Re: No i mam go :))

    Cytat Napisał Krzysio25
    Dziś odebrałem swojego QUBO ) Jak narazie samochód sprawia bardzo dobre wrażenie ) Napisze coś więcej jak lepiej go poznam )

    czekamy na jakiś fotki
    były
    126p
    125p
    CC 700
    SC 900
    SC 1100
    Brava 1,2 16V
    Punto II 1,2
    jest
    Qubo 1,4

  8. #22
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 czerwiec 2009
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    10
    Auto
    Fiat Qubo 1.4 dynamic

    wrażenia :)

    No to mamy auto w miarę przetestowane. Przyspieszenie wystarczające, silnik troche głośny na wyższych obrotach. Zawieszenie sprężyste, całkiem nieźle trzyma się drogi.

    Mam pytanko do kolegi parcink!! Czy na początku też czasem udawało Ci sie przypalić sprzęgło ruszając na jedynce, np. w korku czy wjeżdżając na krawężnik. Jestem przyzwyczajony do twardego sprzęgła a to jest dość miękkie. Albo coś jest z nim nie tak.

    ps. nie mam polskiego menu w kompie

  9. #23
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 marzec 2009
    Skąd
    Kraków
    Postów
    12
    Auto
    Fiat Qubo

    Re: wrażenia :)

    Cytat Napisał Krzysio25
    No to mamy auto w miarę przetestowane. Przyspieszenie wystarczające, silnik troche głośny na wyższych obrotach. Zawieszenie sprężyste, całkiem nieźle trzyma się drogi.

    Mam pytanko do kolegi parcink!! Czy na początku też czasem udawało Ci sie przypalić sprzęgło ruszając na jedynce, np. w korku czy wjeżdżając na krawężnik. Jestem przyzwyczajony do twardego sprzęgła a to jest dość miękkie. Albo coś jest z nim nie tak.

    ps. nie mam polskiego menu w kompie
    nic takiego nie stwierdziłem , natomiast miałem co innego , nie sprzegło a gaz jakby wolno obijał i silnik powoli schodził z obrotów ,ustąpiło po 2 tysiakach
    były
    126p
    125p
    CC 700
    SC 900
    SC 1100
    Brava 1,2 16V
    Punto II 1,2
    jest
    Qubo 1,4

  10. #24
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 czerwiec 2009
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    10
    Auto
    Fiat Qubo 1.4 dynamic

    Pierwszy tysiąc :))

    Dzisiaj wybił na blacie pierwszy tysiąc km ) Narazie bezproblemowo, oby tak dalej. Autko już dotarte, poznałem je lepiej. Wypróbowane i w trasie i w mieście. Spalanie przy spokojnej jeździe na trasie 6,4 l, w mieście ok. 9 l, głównie z klimatyzacją. Silniczek jest wystarczający, daje radę podczas normalnej jazdy, wiadomo to tylko 1.4. Powodów do wstydu nie ma, ładnie się wkręca na obroty. Zawieszenie troszke sztywne, ale to z powodu wysokości auta i jego dostawczych korzeni, chociaż tu też nie można narzekać. Widoczność super, widać wszystko bardzo dobrze (zwłaszcza dziury w drodze ). Klimatyzacja wydajna, Ilość miejsca również całkiem niezła, zwłaszcza nad głową.
    Ogólnie autko bardzo fajne i przyjemne w eksploatacji

    [size=2][ Dodano: 2009-08-12, 21:16 ][/size]
    Mam już 3 tys km za sobą, autko sprawuję się świetnie. Coś jednak nowi właściciele Qubusia nie pojawiają się na forum. Wiem, że jest to dość rzadkie auto na ulicach naszych miast.

    [size=2][ Dodano: 2009-11-21, 16:58 ][/size]
    Właśnie na wyświetlaczu pojawiło się pierwsze 10 tys km ) Od ostatniego wpisu nic sie z autem nie stało, nie było żadnej awarii, żadnych podejrzanych dźwięków itp ) Jeśli dalej tak będzie to mogę szczerze to autko polecić. Jak narazie wielki plusik dla Qubo

  11. #25
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    02 lipiec 2010
    Skąd
    Żory
    Postów
    3
    Auto
    fiorino qubo 1.3 diesel
    witajcie... Qubikiem zrobiłem ponad 3o tysięcy na krótszych i dłuższych trasach.... nie będę się rozpisywać ...natomiast zachęcam do odwiedzienia mojego bloga na którym opisuję moje doświadczenia z autkiem fiat fiorino Qubo... mój test fiata: fiat fiorino qubo . Gdybym miał podsumować jednym zdaniem..... mało praktyczny, nie tak ekonomiczny. jak deklaruje fiat...nie kupiłbym drugi raz.
    z życia Kubełka....

  12. #26
    Klubowicz
    Dołączył
    15 luty 2011
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    125
    Auto
    fiat doblo
    Dawno nikt nic nie napisał w tym dziale. Napiszcie jak wrażenia z użytkowania Qubo na przestrzeni kilku lat.

  13. #27
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    12 czerwiec 2014
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    29
    Postów
    30
    Auto
    Fiat Qubo Dynamic 1.3 Multijet 95hp
    Rocznik
    2014
    Ja mam swojego od miesiąca 1.3 95hp i jestem bardzo zadowolony. Generalnie jak szukałem głównie po zagranicznych internetach opinii ludzi, to całkiem sensownie znosi próbę czasu. Przynajmniej nie gorzej niż inne auta podobnej klasy. JA mam nadzieję, że nic się dziać nie będzie, ale z całą pewnością mogę polecić silnik 95hp w dieslu. Jest całkiem cichy (po rozgrzaniu, po zimnej nocy przez kilka minut lubi poklekotać jak to 1.3 multijet ). Spalanie mnie na prawdę mile zaskakuje. O ile moim poprzednim autem jechałem zawsze najkrótszą drogą do celu, to Qubo czasem jadę na okrągło bo pali mało, jeździ fajnie a ja lubię podróżować

    Muszę też pochwalić światła. Miałem matiza, chryslera grand voyagera i focusa mk1 i Qubo stanowczo świeci najładniej. Wszystko dobrze widać. Bardzo też odpowiada mi brusztynowe podświetlenie zegarów i przycisków. Nie mogłem się do tego przekonać bo w każdym aucie miałem białe tudzież zielone. Ale jakoś ten bursztyn mi pasuje bardziej i mniej mnie rozprasza. Nie muszę po nocy aż tak ściemniać wszystkiego. Szkoda tylko, że nawigacja tomtom blue&me sama się nie ściemnia nocą, tylko kolory zmienia. Byłoby to fajne jakby brała info o jasności z ustawienia zegarów.


 
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. Jestem na kupnie fiata bravo 1,8 16v prosze o pomoc
    Napisany przez Marcin84 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post: 01-08-2014, 09:22
  2. Jakie Opinie o Cinque/Sei cento?
    Napisany przez simonkw na forum Cinquecento, Seicento
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post: 05-10-2013, 21:17
  3. duże spalanie i spadek mocy
    Napisany przez Limpopo na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 51
    Ostatni post: 01-07-2013, 08:41
  4. Spalanie, stacje. przebiegi, olej
    Napisany przez Albercik na forum Forum ogólne o Fiat
    Odpowiedzi: 70
    Ostatni post: 14-09-2011, 13:35
  5. Opinie o Marei 1,9 TD JTD i 1.8 16v
    Napisany przez romano na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 25
    Ostatni post: 12-04-2010, 17:28

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

fiat qubo spalanie

fiat qubo opinie

fiat fiorino opinie forumqubo opiniefiat fiorino opiniefiat qubo test 1.4fiat qubo opinie testyfiat qubo 1.4 opiniequbo spalaniefiat qubo forumopinie fiat quboopinie fiat qubo 1.4fiat qubo testfiat qubo opinie forumfiat qubo 1.4fiat fiorino 1.3 multijet opiniefiat qubo diesel opiniefiat qubo benzyna testtest fiat quboopinie fiat qubo 1 3 dieselopinie testy fiat qubospalanie fiata qubo
http://www.iparts.pl