To jest widok strony w wersji do druku
-
kierunkowskazy problem
Witam,od roku mam problem zkierunkowskazami a natomiast jak wlacze obojetne czy to lewy czy prawy czy awaryjne
jak wlacze kierunkowskaz to popyka i przestaje pyka a po paru sekundach sie znowu wlacza i pyka raz pyka normalnie raz pyka bardzo powoli i przestaje i nie swieca sie kierunki czego to moze byc wina?bo to denerwujace policja moze stac za mna a mi przestana dzialac i moga mandat wlepic w czym moze byc problem?bo to tak denerwuje
-
myślę, że problem tkwi w przekaźniku, znaczy w tym przełączniku zespolonym tak to się fachowo chyba nazywa, mianowicie jak włączasz kierunek tam jest taki przerywacz i myślę, że to jest jego wina
-
drogi bedzie koszt naprawy?
takie to denerwujace ze niedatne chwile chodzi powoli ledwo ledwo i znika na kilka sekund poczym znowu pyka powoli a pozniej normalnie po prostu pyka jak mu sie zachce jaki koszt?
-
wiesz, nie wiem jak nowe do sieny ale ostanio wymieniałem znajomemu w corsie to nowy org kosztował 75 zł, pomyśl ewentualnie nad szrotem
-
no ale to dopiero za miesiac gdzies polece do mechanika zeby na pewno stwerdzil co to jest i na pewno zebym czego innego nie kupil jemu tez pykalo kiedy chcialo i jak chcialo?
-
coś podobnego miał, z tym że nie tak jak u Ciebie, u niego raz było jak włączył, a raz nie. NIe do mechanika tylko do elektryka
-
Witam
Sprawdź przekaźnik kierunkowskazów, miałem dokładnie to samo.
W kolumnie kierownicy od spodu (po zdjęciu osłony z dołu) znajduje sie przekaźnik.
Wymontuj go, otwórz i dokładnie sprawdź luty na płytce. U mnie jeden z lutów był pęknięty.
Lutownica 2 sek roboty i wszystko działa jak należy.
-
Lub kupić nówkę zainwestować 20 parę zł i cieszyć się latami :D
-
dziś wymieniłem ten przerywacz i działa normalnie wreszcie się normalnie jeździ a nie się trzeba modlić,żeby zadziałał załączę zdjęcie może się komuś przyda ten temat
cena 18zl nowy oczywiscie i po kłopocie
http://iv.pl/images/48514423550055476164.jpg
-
dereza -> mozesz napisać gdzie kupiłeś ten przerywacz? mam takie same problemy i chciałbym też wymienić. czy ma jakieś oznaczenia na obudowe? szukałem na alledrogo, ale nie znalazłem żadnego do palio/sieny, może pasuje jakiś uniwersalny?
-
na allegro nie ma przerywaczy bo tez szukalem a ja kupilem bo u mechanika jest sklep z czesciami do samochodow i tam kupilem kazdy przerywasz pasuje co ma te 3 bolce ja kupilem od vw/audi i chodzil normalnie bez problemow po prostu te przerywacze to sa uniwersalne bo mechanicy tak mowili najzwyklejszy z tymi 3 bolcami czy jak to sie nazywa wkladasz i smiga koszt 18zl firmy topran bo innych nie mieli
tak wyglada
http://obrazki.elektroda.net/52_1265572579_thumb.jpg
http://obrazki.elektroda.net/96_1265572579_thumb.jpg
-
wielkie dzieki za info. niestety u mnie to chyba nie bedzie przerywacz :(
przed chwila wyciagnąłem swój z samochodu, rozebrałem go na szybko w samochodzie, bardzo łatwo sie rozbiera, nie jest niczym sklejona obugowa. wszystko w środku wygląda idealnie, jakby wczoraj było lutowane. obawiam się że może coś niestykać w przełączniku zespolonym. niestety wymiana tego ustrojstwa ciagnie za sobą zdemontowanie koła kierownicy:/
mimo to wybiore sie do sklepu z częściami i sproboje najpierw wymienić przerywacz, może jednak to jego wina
-
mam problem bo któregoś pięknego razu przy rozpoczęciu jazdy chciałem włączyć światłą i ... pokrętło zostało mi w ręce ... oczywiście później to wsadziłem tam gdzie trzeba (:D) i można było przekręcać zmianą świateł. Sterowanie wycieraczkami normalnie działa, końcówka nie wypada a nawet mocno się trzyma. Jak to zamocować żeby było na stałe?pomocy :!: :!: :!: :!:
-
pizmak; podjedź do sklepu i na miejscu sprawdz
jeśli to nie przerywacz to nie kupuj
-
GRZEH -> niestety to nie takie proste, sytuacja nie występuje ciągle, raczej sporadycznie, na razie zdarzyło się to 3 razy. sytuacja trwa minutę - kilka minut i później jedzie się normalnie