Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 8 z 8
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 maj 2013
    Skąd
    Zamość
    Wiek
    28
    Postów
    4
    Auto
    Corsa B
    Rocznik
    1995

    Exclamation Fiat Stilo 1.8 - opinie i czy warto ?

    Witam,
    zastanawiam się na kupnem Stilo 1.8 16V.

    Mam kilka pytań odnośnie auta:
    1) Spalanie 1.8 16V - ile pali w mieście i na trasie / zimą i latem ?
    2) Jak wygląda eksploatacja i usterkowość 1.8 16V - te same silniki były montowane w najmocniejszej wersji Punto II... są dobre ?
    3) Czy auta po 2004 roku (polifty) są bezproblemowe w użytkowaniu ?
    4) Jak wygląda sprawa zabezpieczenia antykorozyjnego?
    5) Jak sprawdzić autentyczność przebiegu?
    6) Jak sprawdzić czy zamiast poduszek nie są wsadzone rezystory ?
    7) Czy możliwe jest wytarcie pokrywy poduszki kierowcy od palca (jazda i kręcenie jedną ręką ?) Wytarte jest tak jakby ktoś tylko jedną ręką kierował i palce idealnie zachodziły na pokrywę...
    8) Co sprawdzić przed zakupem ? Jak to sprawdzić ?
    9) Co warto wymienić w Stilo po zakupie (wiem, ze rozrząd, płyny, moze ktoś spisać wszystko co lepiej ? żeby później czegoś nie demontować dwa razy ?)
    10) Może macie jakieś porady ?



    Z góry dzięki za odpowiedzi.



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    16 maj 2013
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    39
    Postów
    2
    Auto
    Fiat Stilo 1.6
    Rocznik
    2002
    Odpowiedz jest prosta, jak lubisz majsterkować to kup, jak masz dwie lewe rece to daj sobie spokój

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 maj 2013
    Skąd
    Zamość
    Wiek
    28
    Postów
    4
    Auto
    Corsa B
    Rocznik
    1995
    Mam Corsę B, nieraz coś w garażu robiłem przy niej i nic nie zepsułem

    Możesz rozwinąć swoją wypowiedź ?

  5. #4
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,644
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    W stilo 1.8 uważane są za silniki średnio udane - przede wszystkim to podjadają ostro olej i nie każdemu to pasuje..
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 maj 2013
    Skąd
    Zamość
    Wiek
    28
    Postów
    4
    Auto
    Corsa B
    Rocznik
    1995
    Widzisz mam Opla Corsę B - te silniki też niby chleją, a mój nie bierze (nie zauważam różnicy miedzy wymianami co rok - 6-7 tys. km). Zdaje sobie sprawę, ze może być potrzeba dolewki co jakiś czas.

    Poza apetytem na olej - coś jeszcze dolega tym silnikom ?

  7. #6
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 listopad 2011
    Skąd
    Jawor
    Wiek
    34
    Postów
    7
    Auto
    F iat Stilo
    a nie lepjej kupić diesla?

  8. #7
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,644
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    Cytat Napisał Łukasz89 Zobacz post
    Widzisz mam Opla Corsę B - te silniki też niby chleją
    Nie wiem jak ople, ale Stilo 1.8 mają ten feler dość mocny.. Podobno przepalanie 1 litra na 1000km bywa normą, a dla mnie to normą nie jest.. Bo wychodzi na to, że oleju nie trzeba wymieniać bo co 5 tyś km i tak ze starego jest nie wiele..

    Poszukaj trochę na forum apropo tych aut, nie jeden temat był poruszany apropo tego silnika.
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT

  9. #8
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 maj 2013
    Skąd
    Zamość
    Wiek
    28
    Postów
    4
    Auto
    Corsa B
    Rocznik
    1995
    Nie... bo robię ok. 5 - 7 tys. km rocznie, głównie po mieście. Trasy krótkie często, akumulator szybko by siadł Turbo również.


    Cytat Napisał byrrt Zobacz post
    Nie wiem jak ople, ale Stilo 1.8 mają ten feler dość mocny.. Podobno przepalanie 1 litra na 1000km bywa normą, a dla mnie to normą nie jest.. Bo wychodzi na to, że oleju nie trzeba wymieniać bo co 5 tyś km i tak ze starego jest nie wiele..

    Poszukaj trochę na forum apropo tych aut, nie jeden temat był poruszany apropo tego silnika.
    W nowszych konstrukcjach Opla 16V np. Z16XEL jest granica spalania oleju 1 litr na 1000 km...


 

Podobne tematy

  1. Fiat Freemont Wasze opinie .
    Napisany przez AndreCh na forum Freemont
    Odpowiedzi: 45
    Ostatni post: 22-04-2016, 02:23
  2. Opinie użytkowników fiat doblo
    Napisany przez olek383 na forum Doblo
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post: 21-04-2014, 10:28
  3. Zamiar kupna Stilo - opinie
    Napisany przez franek552 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 35
    Ostatni post: 22-02-2012, 09:46
  4. Fiat Croma prośba o opinie
    Napisany przez frynas na forum Kupujemy samochód
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 07-10-2011, 14:23
  5. STILO 1.9 JTD 100 KM czy warto?
    Napisany przez SEBO na forum Stilo
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 08-09-2010, 17:32

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

stilo 1.8 opinie

fiat stilo 1.8 16v opinie

fiat stilo 1 8 opinie

fiat stilo 1.8 opinie

fiat stilo 1.8

stilo 1.8 spalanie

silnik fiat 1.8 16v opiniestilo 1 8 opinieopinie stilo 1.8fiat stilo 1.8 forumstilo 1.8 16v opinieopinie fiat stilo 1.8silnik 1.8 stilofiat stilo 1.8 16vstilo 1.8 wartofiat stilo 1 8silnik 1.8 fiat stilo opinieforum fiat stilo silnik 1.8fiat stilo 1.8 benzyna opinie1.8 fiatafiat stilo 18stilo 1 8opinie o stilo 1.8fiat stilo silnik 1.8 opinie

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl