Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 4 z 4
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    29 wrzesień 2011
    Skąd
    Sieradz/Miedzyrzecz
    Wiek
    34
    Postów
    1
    Auto
    Croma 1,9 16v

    Fiat Croma prośba o opinie

    Witam serdecznie.
    To jest mój pierwszy post na tym forum....jednak mam zamiar zaglądać tu częściej z powodu decyzji o zakupie FIATA CROMA 2,4

    EMOTION FULL NAVI SKORA PANORAMA 200 KM (1840629193) - motoAllegro

    I tu Kieruje prośbę do użytkowników forum o opinie na temat tego auta....może ktoś ją oglądał lub ktoś kto nie ma daleko mógłby ją obejrzeć??....
    Sam w tej chwili nie mogę nawet do sprzedającego zadzwonić(przebywam obecnie w Afganistanie....jeszcze 18 dni) a sprzedający wyraźnie zaznacza że nie odpowiada na maile.
    Jeśli oferta będzie w dalszym ciągu aktualna po moim powrocie do kraju....z pewnością spotkam się z tą CROMĄ i jej właścicielem..

    Co do ogłoszenia to ciesze się że ogłasza je właściciel prywatny a nie komis, jednak słaba jakość zdjęć uniemożliwia wstępne oględziny auta. Ponadto podejrzany jest przebieg auta 91000km w 5 letnim aucie to mało(patrząc na przebiegi tych roczników), jednak auto jest zadbane i robi dobre ogólne wrażenie.
    Proszę o Wasze opinie...będą dla mnie cennymi wskazówkami.



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Moderator
    Dołączył
    15 wrzesień 2008
    Skąd
    Biała Podlaska
    Wiek
    30
    Postów
    8,249
    Auto
    Peugeot 407
    Rocznik
    2004
    przebiegiem bym sie nie martwił. moje byłe punto z 99 ma przebieg 149 tyś i jest to przebieg autentyczny.
    co do kupna to przede wszystkim obowiązkowo stacja diagnostyczna i pełne baranie łącznie z amortyzatorami i zbierzności

    może ktoś z kolegów kto mieszka praktycznie na miejscu zobaczy poczekajmy az się odezwą

  4. #3
    Administrator
    Dołączył
    28 grudzień 2007
    Skąd
    Toruń
    Wiek
    34
    Postów
    5,290
    Auto
    Fiat Tempra 1.6
    Rocznik
    1994
    Możesz wyposażyć się w zestaw kabel + program FiatEcuScan i możesz podłączyć to auto pod komputer. Wtedy sprawdzisz podstawowe parametry jakie wyrzuca komputer oraz przebieg jaki komputer odnotował. Co do przebiegu, pamiętaj, że to co jest na liczniku nie musi być prawdą Aby się przekonać weź auto na stację diagnostyczną i zrób przegląd. Daj za fatygę parę groszy sprawdzającemu to może się przyłoży jeszcze bardziej. Sprawdź też tarcze hamulcowe Na nich przebiegu nie oszukasz. Jeżeli będą miały głębokie wytarcie i duży rant to takiego przebiegu to auto nie zaliczyło.

    Przy jeździe próbnej warto też wsłuchać się w stuki. Typowym problemem są stukające drążki stabilizatora. Automatyczna skrzynia, głównie popularna w sprowadzanych autach. Na forum była już dyskusja, podobnież nie były sprzedawane w Polsce, ale ktoś na forum już nie pamiętam kto wskazywał, że jednak były w ofercie. Bynajmniej Toruński ASO mówił, że nie

    A co do Cromy, jak wejdziesz pod spód to w dużej ilości miejscach natkniesz się na znaczek GM (wspólne z Opel Vectra).
    Poproś o sprzedającego o numer VIN, zawsze coś po nim dowiesz się więcej.
    Fiat Tempra 1.6l 8V, gaźnik, LPG, 450 tys. km przebiegu,

    Audi A8L 4.2l V8 Quattro, tiptronic
    Audi A6 2.8l V6, mulitronic (CVT)
    Była służbowa: Toyota Auris II TS, 1.6l Valvematic @ 132KM


  5. #4
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    06 październik 2011
    Skąd
    LUBLIN
    Wiek
    37
    Postów
    5
    Auto
    STILO
    Weź od sprzedającego NR VIN i jak masz Znajomego w serwisie FIAT dowiesz się czy ten samochód być cały czas serwisowany w serwisach autoryzowanych FIAT z zatem będziesz miał potwierdzenie czy jest to autentyczny przebieg


 

Podobne tematy

  1. Fiat Bravo 1.2 16V prośba o pomoc
    Napisany przez maly345 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post: 01-05-2011, 20:14
  2. schemaInstalacji elektryczne Fiat Croma 2.0Turbo z roku 1988
    Napisany przez niuniek173 na forum Croma
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 23-03-2010, 17:00
  3. sam naprawiam fiat punto ll 1.9 JTD - PROŚBA O POMOC
    Napisany przez slawoa4 na forum Punto II
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 05-07-2009, 18:16
  4. Fiat Bravo 2007-2008 silnik diesla - opinie
    Napisany przez szogu na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 04-05-2009, 16:38
  5. [PDF] Croma
    Napisany przez miszko na forum Croma (Klasyczna)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 23-01-2008, 06:53

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

sam naprawiam fiat croma

ten sam fiat croma

opinie o fiat croma

fiat croma opinie

opinie o fiacie cromasam naprawiam cromacroma sam naprawiamfiat croma sam naprawiamsam. fiat cromafiat croma kupujemyfiat croma opinie forumfiat croma naprawiam

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl