Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 8 z 8
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    16 lipiec 2013
    Skąd
    Nowy Sącz
    Postów
    5
    Auto
    Doblo II 1.4 Benzyna+ Gaz
    Rocznik
    2011

    Problem z rozruchem silnika 1.4 benz

    Witam

    Mam mały problem a nawet dwa z moim doblusiem 1.4. benz.+gaz

    Problem:

    1. Problem wystepuje tylko i wylacznie na zimnym silniku gdy postoi kilka godzin... musze go na 3 raz krecic by odpalil(zazwyczaj to jest rano)... Podczas pierwszego krecenia... nie lapie wogole... drugi i trzeci raz krece... to zalapie ale przebiera na obrotach... dlawi sie, strzela, i strasznie szarpie silnikiem... jak zakrece 4 raz to odpala i pracuje jakby nigdy nic... Auto jest serwisowane w ASO fiata w N.Saczu i te patalachy nie wiedza co mu jest... kilka razy spuszczali paliwo...wymieniali swiece... wgrywali nowe oprogramowanie i nic... poprawa tylko chwilowa... Auto jak jest cieple to NIGDy nie zaprotestowalo podczas rozruchu... Wymieniłem czujnik MAPSENSOR i nic... malutka poprawa taka ze nie psika i sie nia dławi... ale problem jest. Czujnik temperatury wody pokazuje rano taka temperature jak map sensor. Wydaje mi sie ze dalej mieszanke zła dostaje. Na ciepłym silniku odłaczyłem czujnik temp. płynu... wiatraki sie uruchomiły wskazowka spadla do 0stopni a jak podłaczylem kompa to komputer dalej pokazywal temp. wody.

    Prosze o pomoc i pomysły jakies... zima idzie



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Klubowicz
    Dołączył
    24 lipiec 2012
    Skąd
    DJ
    Postów
    315
    Auto
    Skoda Octavia 1,9 TDI
    Rocznik
    2000
    Zle wyregulowana instalacja. Piszesz ze po wgraniu nowych map wszystko wraca do normy. Jaka masz instalacje??
    A do doblo jest odpowiedni dział

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    23 kwiecień 2013
    Skąd
    Zakopane
    Postów
    56
    Auto
    grande punto
    Rocznik
    2006
    ja tez mam problemy z odpaleniem ale GP. polecam dolać benzyny powyzej 3/4 zbiornika i zobaczyc jak wtedy pali na zimnym

  5. #4
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    05 luty 2013
    Skąd
    Łódź
    Postów
    12
    Auto
    Stilo 1,4
    Rocznik
    2004
    witam czy udało ci się rozwiązać problem z rozruchem zimnego silnika, co było nie tak.Ja mam ten sam problem tylko że w Stilo z silnikiem 1,4.
    Za wskazówki będę wdzięczny pozdrawiam
    Tomek

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    23 kwiecień 2013
    Skąd
    Zakopane
    Postów
    56
    Auto
    grande punto
    Rocznik
    2006
    jtbb spróbuj przed odpaleniem przekrecic kluczyk zeby sie pompka załączyła po czym wyłącz stacyjke i tak 4 razy i spróbuj odpalić. u mnie problem po takiej operacji znika i pali od strzała

  7. #6
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    16 lipiec 2013
    Skąd
    Nowy Sącz
    Postów
    5
    Auto
    Doblo II 1.4 Benzyna+ Gaz
    Rocznik
    2011
    Witam

    Problem jest nadal z rozruchem na zimno po nocy w szczegolnosci jak auto zostaje na zewnatrz... w garazu mniej objawów i troche lepiej pali... Jest nowy soft wgrany... Mapsensor wymieniony czujnik temp. wody wymieniony... komputer pokazuje prawidłowe wartosci... przepustnica działa prawidłowo... czasy wtryskow tez... paliwo dostaje... a przy rozruchu strzela kicha i nie pracuje na wszystkie tloki... za 4 rozruchem juz jest normalnie i pali na dotyk... wymienie jeszcze raz świece... moze wymiana cewek tez cos da???... moze paliwo złe? zalany V-power.

    Jak macie jakies pomysły to piszcie...

  8. #7
    Klubowicz
    Dołączył
    24 lipiec 2012
    Skąd
    DJ
    Postów
    315
    Auto
    Skoda Octavia 1,9 TDI
    Rocznik
    2000
    Przywróć ustawienia fabryczne centralki PB i zobacz wtedy

  9. #8
    Klubowicz
    Dołączył
    24 lipiec 2012
    Skąd
    DJ
    Postów
    315
    Auto
    Skoda Octavia 1,9 TDI
    Rocznik
    2000
    Możliwe że masz nieszczelność w lpg i przez te parę godzin zalewa Ci gazem kolektor, puki go nie przepompuje nie odpali. Ale najpierw przywróć ustawienia fabryczne sterownika PB i zobacz, jeżeli sie nie poprawi zakręć gaz przy butli i poczekaj az sie przełączy na pb i zobacz czy się poprawi. Jaki masz gaz??


 

Podobne tematy

  1. Croma 1.8 Benz, dusi sie podczas przyspieszania
    Napisany przez martinovicz na forum Croma
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post: 26-02-2014, 19:18
  2. Problem z rozruchem silnika
    Napisany przez sietek na forum Doblo II
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 28-08-2013, 20:22
  3. siena 1,6 benz problem z jazda na benz gasnie podczas jazdy
    Napisany przez piotr945 na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 29
    Ostatni post: 02-04-2012, 21:06
  4. problem z rozruchem
    Napisany przez maverick_ice na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 24-02-2012, 10:24
  5. Rozrusznik do Palio Weekend 1,2 Kat benz
    Napisany przez Lipstein na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 07-01-2010, 16:23

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

grande punto 1.4 problemy z rozruchem

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl