Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 2 z 2
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    23 listopad 2015
    Skąd
    Łódź
    Wiek
    27
    Postów
    1
    Auto
    GP Sport 1.9 Multijet
    Rocznik
    2006

    Nie odpala, brak zasilania na pompę oraz rozrusznik

    Witam. Posiadam Grande Punto Sport (1.9 130HP) 2006 r. W piątek jak co dzień pojechałem rano do pracy i wszystko było w porządku. Po południu już nie mogłem go uruchomić. Cały czas świeci się kontrolka na desce samochód z kłódką. Po przekreceniu kluczyka zapłon jest i nic więcej. Cisza. Ani pompa nie pracuje ani rozrusznik nie kręci. Z pod maski słychać non stop taki cichy pisk jakby jakieś zwarcie było. Po 3 godzinach sprawdzania bezpieczników, przekaźników, przycisku odcinającego dopływ paliwa oraz przeglądania forum udało mi się go uruchomić "na szybko". Mianowicie po zdjęciu klem i ponownym założeniu pompa działała przez te 3 sekundy i silnik odpalił z tym że nie wiem czy to przypadek losu ale wyswietlił się komunikat na desce. " kontrola układu wspomagania kier. patrz instr." i oczywiście wspomaganie w trybie awaryjnym chodziło znacznie ciężej. Po powrocie do domu wyjalem kluczyk że stacyjki a silnik dalej pracował. Wciskanie hamulca nie pomoglo. Dopiero podniesienie zapadki od wstecznego na lewarku zgasilo silnik. Zostawiłem samochód do soboty. Akumulator był już rozładowany. Co to może być? Jakieś zwarcie? Nie wiem czy to ma znaczenie, ale czasem zanim odpale samochód to zjezdzam bezwladnie z podjazdu. Może jakaś blokada antykradziezowa? Przecież w tym aucie jest tyle elektroniki. Po założeniu koła zapasowego zaczął mi odlaczac systemy ASR ABS. Proszę o pomoc.



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Klubowicz
    Dołączył
    11 grudzień 2012
    Skąd
    ełk
    Postów
    157
    Auto
    grande punto 1.4 8v 2006r było , jest sedici 1.6 4x4
    Rocznik
    2010
    Miałem coś podobnego ale na benzynie .BSI nie dogadywalo się z bodycompem .
    Sprawdził bym połączenia masowe z silnikiem i koniecznie skrzynkę bezpieczników czy nie złapała wilgoci i nie doszło do elektrolizy na płytach wielowarstwowych skrzynki .
    Jeżeli znasz kogoś kto ma taki sam model auta to podmien skrzynkę , roboty nie dużo a możesz znaleźć przyczynę


 

Podobne tematy

  1. Brak zasilania
    Napisany przez xbananesx na forum Stilo
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post: 24-01-2017, 19:38
  2. Brak zasilania na pompie paliwa - Fiat brava 1.6 16v pb+lpg
    Napisany przez kamilekkk2 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 23-06-2015, 21:01
  3. brak zasilania w doblo na tylnej klapie
    Napisany przez martind na forum Forum ogólne o Fiat
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 22-06-2013, 22:44
  4. Brak zasilania pompy paliwa.
    Napisany przez Kutzu na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post: 16-05-2011, 11:01
  5. BRAK ZASILANIA SPRYSKIWACZY LAMP 2.4TD
    Napisany przez nervus-ek na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post: 06-04-2010, 13:29

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl