Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Posty od 31 do 45 z 46
  1. #31
    Master
    Dołączył
    03 kwiecień 2013
    Skąd
    Toruń
    Wiek
    44
    Postów
    1,113
    Auto
    Lancia Delta III 1.4 Multiair 140 KM
    Rocznik
    2012
    Cytat Napisał TOD Zobacz post
    W Cromie hamulce są dość słabe , a jak to wygląda w Freemoncie.
    hmm... 37,2 - 37.4 m w Cromie to chyba nie jest zły wynik?

    pzdr
    Lancia Delta 1.4 16v MultiAir 140KM
    _____________________
    z Fiatów były: Bravo 1.4 16v MultiAir 140 KM Dynamic, Croma 1.9 150KM Dynamic FL automat DPF, Stilo Multiwagon JTD 1.9 115 KM Dynamic, Grande Punto 1.4 8v Dynamic/Estiva, Multipla 1.6 SX LPG, Panda 1.2 Dynamic, Uno 1.5 S.i.e. , 126p



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #32
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    08 maj 2013
    Skąd
    ...
    Postów
    1
    Auto
    FREEMONT 2.0 MJET 202HP
    Rocznik
    2012
    temat hamulców - nie oszukujmy się.
    w cromie w porównaniu z freemontem wbijały w beton ... te we freemoncie to bardziej spowalniacze niż hamulce .... (mowa o wersji na 17" kołach), w wersji Lounge - koła 19" sa większe tarcze i jest trochę lepiej

  4. #33
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    11 sierpień 2008
    Skąd
    Pułtusk
    Wiek
    41
    Postów
    1
    Auto
    fiat marea wekeend 1.9 jtd; fiast silo uproad 1.9 jtd
    Rocznik
    1999,2006
    bardzo ciekawy samochód

  5. #34
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    16 listopad 2011
    Skąd
    Brwinów
    Postów
    31
    Auto
    Fiat Stilo MW 1.9 JTD
    Rocznik
    2004
    Witam. Ja zamiast z opinią to z pytaniem, bo odpowiedzi nie znalazłęm, a nie ma sensu zakładać nowego tematu. Czy Freemont ma taki sprytny przełączniki jak sedici, że możemy przełączać napęd miedzy 2WD a 4WD?

  6. #35
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    29 lipiec 2013
    Skąd
    polska
    Postów
    1
    Auto
    Freemont
    Rocznik
    2011
    Cytat Napisał Paździoch Zobacz post
    Moi drodzy! Aby Was nieco ostudzić w zachwytach. Jestem posiadaczem Fremonta 2012 wersja Urban,170 km, 5 miejsc, przejechane 8 000 km. Samochód bardzo wygodny - fakt bezsporny, jednak manewrowanie nim w warunkach ciasnego parkingu jest, mimo czujników z tyłu, dość kłopotliwe. Brak zamknięcia korka wlewu paliwa - conajmniej dziwi. Każdy może podejść i odkręcić. Można oczywiście zamówić zamykany. W moim przypadku oczekiwanie to 2 miesiące. Znacznie większy ból sprawiła mi akcja wgrywania nowego oprogramowania. Wcześniej połączenie poprzez Bluetooh telefonu z systemem głośno mówiącym i wgranie książki tel. - bez problemu. Obecnie, po wgraniu przez Fiata nowego oprogramowania, nic nie działa. Jednak wszelkie rekordy pobił system aktywnej pokrywy silnika. Zaczepiłem dolnym spojlerem o wybój, a pokrywa strzeliła w górę!!! Tak ma chronić przechodnia!!!!! Oczywiście gorzej byłoby gdyby odstrzeliło mój fotel i pasażera w górę. Może wpadną na ten pomysł przy modernizacji. Koszt naprawy jest na tyle duży, że musiałem skorzystać ze swojej polisy. Oczywiście wymiana siłowników, zmiana sterownika, wymiana sworzni w zawiasach nie została dokonana natychmiast. ASO odesłało mnie do swojego podwykonawcy. Nie wiedzieli, że nie będą umieli sami tego zrobić, mimo poinformowania ich, co i jak, tydzień przed wizytą w warsztacie. Podwykonawca potrzebował kilku dni na zgromadzenie danych i części. Tak więc nic nie wart, a wręcz idiotyczny system, kosztuje wiele czasu i pieniędzy. Zwróćcie Państwo na to uwagę i bądźcie ostrożni!!!!
    1.z tym oprogramowaniem do radia to prawda, najpierw nie czytało za chiny mp3, wieszało się przy odtwarzaniu CD. Po wgraniu nowej wersji oprogramowania czyta CD, za diabła nie sparuje się z telefonem, mp3 czyta jak mu się zachce.
    2.na tę aktywacje systemu aktywnej maski spowodową bodaj awarią zaczepu do transportu morskiego była akcja serwisowa- u mnie wymieniano
    3. ten korek bez zamknięcia to faktycznie taki sobie pomysł, ale niestety, coraz popularniejszy w różnych markach i modelach.
    ogólnie- zrobiłem dotąd freemontem ponad 60 tys, oprócz absolutnie drażniącego problemu z radiem zastrzeżeń istotnych nie mam.

  7. #36
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 sierpień 2013
    Skąd
    lubelszczyzna
    Postów
    1
    Auto
    AR155
    Rocznik
    1996
    A czy ktoś miał okazję jeździć dizlem i V6? Jak wrażenia?

  8. #37
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    23 marzec 2011
    Skąd
    Podbeskidzie
    Postów
    73
    Auto
    Croma 2.4 JTDm Emotion
    Rocznik
    2007/2008 FL ;)
    Ja miałem. W V6 czuć wyraźnie potencjał mocy. Bardzo przyjemne wrażenia. Ale obserwacja chwilowego spalana to widok dla ludzi o mocnych nerwach Diesel radził sobie całkiem nieźle, nie mogłem narzekać. Nie przypadł mi do gustu z innego powodu - dźwignia manualnej skrzyni biegów jest przesunięta w głąb auta a z kolei podłokietnik jest dosyć długi. Niewygodnie zmieniało mi się biegi, haczyłem łokcie o podłokietnik. Reasumując, nie przekreślałbym diesla, choć dla mnie w wersji z automatem. No i oczywiście trzeba brać pod uwagę wszystkie aspekty użytkowania diesla nie co dzień - egr, dpf..., ale to już inny temat. Nie jechałem wersją 2.4, czy ktoś już go próbował?

    [COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]

    Cytat Napisał TOD Zobacz post
    W Cromie hamulce są dość słabe , a jak to wygląda w Freemoncie.
    Mam Cromę 2.4 jtd z automatem na 18" kołach czyli w najcięższej wersji i nie mam problemów ze sprawnym zatrzymaniem auta. Opony są w dobrej kondycji. Może tu tkwił problem?

  9. #38
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    23 październik 2013
    Skąd
    Katowice
    Postów
    1
    Auto
    siena 1.2
    Rocznik
    2000
    Miałem Chryslera Voyagera pięknie się nim jeździło. Ostatni byłem na jazdach próbnych Freemontem i mam mieszane uczucia. Czy ktoś też tak odebrał Freemonta?

  10. #39
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 styczeń 2014
    Skąd
    Poronin
    Wiek
    35
    Postów
    1
    Auto
    Fremont 3.6 V6
    Rocznik
    2013
    No wałaśnie takiego przycisku brakuje ale i bez tego samochód bardzo dobrze sobie radzi

  11. #40
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    11 marzec 2014
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    34
    Postów
    1
    Auto
    Freemont 2.0 LOUNGE
    Rocznik
    2013
    Cytat Napisał mrozek Zobacz post
    hmm... 37,2 - 37.4 m w Cromie to chyba nie jest zły wynik?

    pzdr
    Kupiłem samochód w tamtym roku i już trochę nim śmigam. Z moich obserwacji mogę powiedzieć że hamulce rewelacja. Trzeba natomiast przyzwyczaić się do automatycznej skrzyni jak w moim wypadu i nie hamować lewą nogą . Samochód kupiłem nowy w Świdnicy bo mieli dobrą cenę i jestem pierwszym właścicielem.

  12. #41
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    12 marzec 2014
    Skąd
    BYDGOSZCZ
    Wiek
    38
    Postów
    1
    Auto
    FREEMONT.DUCATO.vw caddy.vw transporter
    Rocznik
    2012 2012 2011 2012
    Cytat Napisał seth Zobacz post
    moim zdaniem niezle auto dzięki któremu Fiat wchodzi w nowy segment i dzięki niemu trafić może do czołówki wybieranych producentów samochodowych. spore auto i przyjemnie się w nim siedzi. deska zaprojektowana sympatycznie (moim zdaniem taka zmodernizowana deska od Bravo II). nie miałem przyjemności nim jeździć a tylko usiąść ale i tak moim zdaniem jest to jedno z najfajniejszych aut Fiata. Sedici jest fajne ale mało w nim miejsca a Freemont to juz super rodzinny samochód


    WITAM KOLEDZY I POZDRAWIAM SERDECZNIE TYCH CO MAJĄ FREEMONTA
    POSIADAM FREEMONTA 2latka URBANA 170 K AWD SKRZYNIA AUTOMAT 2012
    NIE OSZUKUJMY SPALANIE MA GRANICACH 9 10 L NIE JAK PISZĄ SMIESZNE.
    W MOIM PRZYPADKU BYŁO BARDZO WESOŁO.
    PO PRZEJECHNIU 500 km pojawił się błąd silnika
    PO PRZEJECHAN 700 km to samo
    i tak jeszcze 3 razy co 200km aż w końcu wymienili nowy czujnik.
    KTOŚ PISAŁ ŻE NIE MAJĄ W SERWISIE POJĘCIA O TYM SAMOCHODZIE
    -ZGADZAM SIĘ Z TYM
    KTOŚ PISAŁ ŻE SIĘ FAJNIE PROWADZI
    -JAZDA PRZYJEMNA ZRYWNY GORĄCO POLECAM TEN SAMOCHÓD
    -JEDNO CO MNIE DRAŻNI PRZY PRZYSZPIESZANIU JEST STRASZNIE GŁOŚNY SŁYCHAĆ ZMIANY BIEGÓW DZIWNE WRAŻENIE
    -I JESZCZE JEDNO PRZY -6 STOPNI SŁYCHAĆ TREKOTANIE SKRZYNI NA WOLNYM OBROCIE W CZASIE JAZDY”NIBY NORMALNE”

    TERAZ MAM KOLEJNĄ ZABAWNĄ PRZYGODĘ Z UBEZPIECZALNIĄ.
    ALE TO INNY TEMAT.

    JAK DLAMNIE SUPER AUTKO
    -masywny
    -bezpieczny
    -coś ma w sobie
    FIAT REISKI BYDGOSZCZ.

  13. #42
    Administrator
    Dołączył
    28 sierpień 2009
    Skąd
    Gdynia/Lębrok
    Postów
    11,077
    Auto
    FF 1.8 TDCi
    Rocznik
    2001
    Proszę nie pisz z Caps lock'iem. regulamin i kultura forum.

    Przed założeniem nowego tematu zapoznaj się z :
    Regulamin | Szukaj | Skargi |
    Kontakt| Zanim stworzysz nowy temat

    Jest:
    -rower
    -FF 1.8 TDCi
    Było:
    -Brava 1.4 S 75 KM
    -Marea 1.9 JTD na FKP

  14. #43
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    11 czerwiec 2008
    Skąd
    Toruń-Wawa
    Postów
    8
    Auto
    Sedici 4x4 1,9 MJ Emotion
    Witam fiatowiczów, niestety jedyna opcja Freemonta dla mnie to 3,6 V6 (cena - może za rok?) mam dwa auta jedno osobowe drugie użytkowe (2,5T) i oba są (w podpisie) duuuuużo bardziej sprawne niż najmocniejszy diesel freemont w automacie (przejechałem nim 1500 km) - jedynie wersja 3,6 jest moim skromnym zdaniem lepsza.
    2,5 D (174KM) NAVARA DC 4x4
    1,9 MJ (161KM) SEDICI Emotion 4x4

  15. #44
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    13 kwiecień 2016
    Skąd
    Śląsk SWD
    Postów
    16
    Auto
    Sedici 1.9 Multijet
    Rocznik
    2007
    Fajne autko tylko szkoda że na tle innych suwów które są już produkowane od lat będzie dostawał po tyłku względem spadającej jego ceny.. tak na pierwszy rzut oka... Suv takich gabarytów jak Freemont wiązany jest z luksusem typu też tego że cenę jednak bedzie trzymać... a mocno spada jak np w Tata

  16. #45
    Administrator
    Dołączył
    28 grudzień 2007
    Skąd
    Toruń
    Wiek
    34
    Postów
    5,290
    Auto
    Fiat Tempra 1.6
    Rocznik
    1994
    Za to ktoś niedługo będzie się cieszył, że kupił fajne auto w dobrej cenie. Tak to już jest.
    Fiat Tempra 1.6l 8V, gaźnik, LPG, 450 tys. km przebiegu,

    Audi A8L 4.2l V8 Quattro, tiptronic
    Audi A6 2.8l V6, mulitronic (CVT)
    Była służbowa: Toyota Auris II TS, 1.6l Valvematic @ 132KM



 
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Fiat Croma prośba o opinie
    Napisany przez frynas na forum Kupujemy samochód
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 07-10-2011, 14:23
  2. Fiat Freemont
    Napisany przez lukq na forum Nowości & Portal
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 16-06-2011, 20:50
  3. Fiat Freemont
    Napisany przez k66 na forum Forum ogólne o Fiat
    Odpowiedzi: 19
    Ostatni post: 11-06-2011, 14:38
  4. PROSZĘ O WASZE OPINIE NA TEMAT AUTA
    Napisany przez SEBO na forum Stilo
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post: 24-11-2009, 15:13
  5. Przyczepy - Wasze opinie, doświadczenia, komentarze etc
    Napisany przez radke na forum Forum ogólne o Fiat
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 08-04-2009, 23:25

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

fiat freemont forum

fiat freemont opinie forumopinie fiat freemontopinie o fiat freemontnowy fiat freemont opinieforum fiat freemontfiat fremont opiniefiat freemont opiniefreemont opiniefreemont forumfreemont klubfreemont spalaniefreemont fiat opiniefiat freemontfiat fremont forumforum freemontfiat frimont opiniefiat freemont roletafiat freemont klubtest fiat freemontfreemont usterkiopinie freemonttest spalania fiata frimont 280 km

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl