Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Posty od 1 do 15 z 46
  1. #1
    Klubowicz
    Dołączył
    13 listopad 2010
    Skąd
    Bruxelles
    Postów
    39
    Auto
    Ducato 2.3 multijet

    Fiat Freemont Wasze opinie .

    W zwiazku z tym iz niewiele ich jeszce jezdzi i niewiele o nich wiadomo pomyslalem ze kazdy fiatowiec cos tam juz o freemoncie sie dowiadywal i ma jakies zdanie na temat tego auta ktorego chetnie poslucham lup poczytam gdyz bardzo mnie to auto zainteresowalo .
    Ja dzisiaj mialem okazje wziac takowego z salonu i przez 1h nim sie pobawic ale o moich doznaniach opowiem wam po waszych sugestiach i wypowiedziach .
    Wiec zapraszam do wypowiadania sie wszystkich zainteresowanych tematem .



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Moderator
    Dołączył
    15 wrzesień 2008
    Skąd
    Biała Podlaska
    Wiek
    30
    Postów
    8,249
    Auto
    Peugeot 407
    Rocznik
    2004
    moim zdaniem niezle auto dzięki któremu Fiat wchodzi w nowy segment i dzięki niemu trafić może do czołówki wybieranych producentów samochodowych. spore auto i przyjemnie się w nim siedzi. deska zaprojektowana sympatycznie (moim zdaniem taka zmodernizowana deska od Bravo II). nie miałem przyjemności nim jeździć a tylko usiąść ale i tak moim zdaniem jest to jedno z najfajniejszych aut Fiata. Sedici jest fajne ale mało w nim miejsca a Freemont to juz super rodzinny samochód

  4. #3
    Klubowicz
    Dołączył
    13 listopad 2010
    Skąd
    Bruxelles
    Postów
    39
    Auto
    Ducato 2.3 multijet
    Popieram twoje zdanie seth . Dodam tez ze na codzien jezdze Audi A6 i po przejechaniu sie Freemontem bylem bardzo pozytywnie zaskoczony . Prowadzi sie pewnie , zawieszenie jest fajnie skomponowane i nawet na felgach 19" auto super wybiera nierownosci i wyboje , kilka minut po naprawde zlej drodze i ku memu zaskoczeniu nic nie skrzypi , cisza . Duzy obszerny i dobrze wykonany w srodku , ja jezdzilem najbogatsza wersja ale z silnikiem 136 konnym ktory jest za slaby do tej 2-tonowki . Z tylu na podsufitce mamy regulator klimy , nie klima tronic ale to mi sie bardzo podoba . Napakowany elektronika maksymalnie i to tez nie sprawia problemow w obsludze , fajne i bardzo czytelne wyswietlacze i po przesiadnieciu sie do mojego Audika wydawalo mi sie ze wsiadlem do maluszka , mimo wszystko w Audi skrzynia ladniej chodzi , mowie tu o manualu .

    W wersji 7 osobowej w aucie nie ma rolety zakrywajacej zawartosc bagaznika ale gosc mowil ze jest mozliwe zamontowanie jej za kilka miesiecy mabyc tez wersja 4x4 co napewno ulatwi bujniecie tego auta na sniegu i w trudniejszych warunkach .
    Chociaz zawsze bylem za Audi to przyznaje ze moglbym smigac takim Fiatem bez zadnego krzywienia nosem .
    Teraz sobie zrobie jazde probna Fordem s-max i porownam gdyz szukam 7 osobowki . W Fiacie niepokoi mnie to ze jest to nowosc w ktorej nie znamy jeszcze choerob wieku dzieciecego ale mimo wszystko bardzo mi sie podoba .

    W swoim zyciu kilkakrotnie mialem doczynienia z Fiatem i trzeba to powiedziec ze Fiat bardzo podniusl swoje standardy technologiczne jak i jakosc wykonania , wszyscy tez wiemy ze to Fiat trzyma trendy jezeli chodzi o silniki Diesla wiec tutaj raczej nie ma sie czego bac .

    Brzydkie sa wskazowki licznikow ale do tego idzie sie przyzwyczaic , liczne schowki i wszystko pod reka naprawde przemawiaja za tym autem szkoda tylko ze to nie jest konstrukcja Fiata ale to tez nie zawsze musi przeszkadzac bo np bez interwencji fiata nigdy bym nie zastanawial sie nad DODGE gdyz deska tego auta jest brzydsza niz u wujka w rosyjskim ciagniku .

    Ot i tyle mam do powiedzenia na temat tego Auta ...

  5. #4
    Moderator
    Dołączył
    15 wrzesień 2008
    Skąd
    Biała Podlaska
    Wiek
    30
    Postów
    8,249
    Auto
    Peugeot 407
    Rocznik
    2004
    jak juz wspomniałeś to konstrukcja Dodge'a więc myślę że w połączeniu z fiatowskim silnikiem będzie wszystko fajne i bezawaryjne. zobaczymy za rok jak z usterkami. ludzie myśla że fiat to tylko maluch i jakościowo nic się nie zmieniło. faktem jest to że fiat do niedawna robił samochody dla przeciętnego kowalskiego ale myślę że wraz z wprowadzeniem na rynek Sedici, Bravo II potem nowej 500'ki wszystko sie zmieniło. mamy juz inną jakość. a na zmiane poglądów musimy jeszcze poczekać

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 listopad 2011
    Skąd
    Siedlce
    Postów
    10
    Auto
    fiat

    Freemont

    Mi osobiście bardzo się ta konstrukcja podoba. Jak zauważyliście Fiat wchodzi na nowe rejony i to cieszy. Moim zdanie opinia na temat Fiatów już od jakiegoś czasu się zmienia i nie jest już taka negatywna. Nie licząc oczywiście maniaków aut niemieckich i "znawców" którzy powtarzają te same opinie od lat że Fiat to samo zło. Dzięki Sedici czy Freemontowi Fiat może przekonać do siebie kolejne rzesze kierowców- miłośników dużych aut.

  7. #6
    Master
    Dołączył
    07 wrzesień 2009
    Skąd
    Ząbki
    Wiek
    31
    Postów
    1,492
    Auto
    BRAK
    Ja nie miałem możliwości przejechania się Freemont-em ale oglądałem go z kolegą w salonie. Model który oglądałem był prawie w najbogatszej wersji. Autko robi bardzo dobre wrażenie. Na zdjęciach wygląda na wiele mniejsze niż jest w rzeczywistości. Wykończenie auta oceniam na bardzo dobre jak na fiata. Plastiki miękkie przyjemne w dotyku oprócz tych zamocowanych na słupkach bocznych między kierowcą a pasażerem. Na 100% po przejechaniu maks 100km będą strasznie trzeszczeć. Kolejną wadą jest trzy strefowa klimatyzacja. Pasażerowie tylnej kanapy będą mieli nie miłe wrażenia z jazdy ponieważ pęd powietrza będzie uderzał im prosto w twarz a ponadto osoby z wzrostem tak jak ja czuli ponad 190cm będą uderzać w nawiewy głową (bardzo niski sufit się przez nie robi). Kolejną wadą jest szeroki próg. Niektóre osoby w tym starsze będą miały problemy z wejściem jak i wyjściem z auta. Bagażnik w aucie 7 osobowym jest tragiczny przez co kolejny minus ale tylko dla wersji 7 osobowej. Kolejną wadą dla niektórych osób może być brak jednostek benzynowych w ofercie. Są tylko 2 silniki diesla o pojemności 2 litrów i mocy 140 i 170km. Gdzieś słyszałem że z biegiem czasu ma zostać wprowadzona jednostka benzynowa produkcji amerykańskiej która jest stosowana już w autach lancii ( nowa thema i Voyager) i ma pojemność 3.2 l (silnik w układzie V) i moc coś ok 280km ale tu nie jestem pewien bo dokładnie nie pamiętam. Do plusów auta można zaliczyć jego wielkość ( może nie zawsze w mieście tragedia z parkowaniem ale w trasie to bajka ), tak jak wyżej opisałem bogate wyposażenie i jakość materiałów oraz dużym plusem jest cena auta. Najtańsze z silnikiem 140km kosztuje 98tyś zł - rabat za rocznik 3000zł a auto z mocniejszym motorem i bardzo dobrze wyposażone kosztuje za wersję 7 osobową 108tyś.

  8. #7
    Master
    Dołączył
    04 kwiecień 2010
    Skąd
    Sanok
    Postów
    1,519
    Auto
    Abrath Panda 1.3 multijet 2005r. :)

  9. #8
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    26 marzec 2012
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    2
    Auto
    Fiat Punto
    Gdyby nie ten temat nigdy bym zapewne sie nie dowiedzial, ze powstal Freemont. Tez na codzien smigam Audi A6 a moim ulubionym pojazdem jest Volvo ale przyznam, ze ten fiacik jest bardzo ciekawy, jedyne co mnie martwi to utrata wartosci. Jak tylko bede mial troche wolnego jade do salonu.

  10. #9
    Administrator
    Dołączył
    28 grudzień 2007
    Skąd
    Toruń
    Wiek
    34
    Postów
    5,290
    Auto
    Fiat Tempra 1.6
    Rocznik
    1994
    Freemont będzie dostępny na zlocie naszym (1-3 maja). Tak więc każdy będzie mógł obejrzeć i przeprowadzić jazdę testową.
    Fiat Tempra 1.6l 8V, gaźnik, LPG, 450 tys. km przebiegu,

    Audi A8L 4.2l V8 Quattro, tiptronic
    Audi A6 2.8l V6, mulitronic (CVT)
    Była służbowa: Toyota Auris II TS, 1.6l Valvematic @ 132KM


  11. #10
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    11 październik 2012
    Skąd
    mazowieckie
    Postów
    2
    Auto
    Fiat Freemont
    Moi drodzy! Aby Was nieco ostudzić w zachwytach. Jestem posiadaczem Fremonta 2012 wersja Urban,170 km, 5 miejsc, przejechane 8 000 km. Samochód bardzo wygodny - fakt bezsporny, jednak manewrowanie nim w warunkach ciasnego parkingu jest, mimo czujników z tyłu, dość kłopotliwe. Brak zamknięcia korka wlewu paliwa - conajmniej dziwi. Każdy może podejść i odkręcić. Można oczywiście zamówić zamykany. W moim przypadku oczekiwanie to 2 miesiące. Znacznie większy ból sprawiła mi akcja wgrywania nowego oprogramowania. Wcześniej połączenie poprzez Bluetooh telefonu z systemem głośno mówiącym i wgranie książki tel. - bez problemu. Obecnie, po wgraniu przez Fiata nowego oprogramowania, nic nie działa. Jednak wszelkie rekordy pobił system aktywnej pokrywy silnika. Zaczepiłem dolnym spojlerem o wybój, a pokrywa strzeliła w górę!!! Tak ma chronić przechodnia!!!!! Oczywiście gorzej byłoby gdyby odstrzeliło mój fotel i pasażera w górę. Może wpadną na ten pomysł przy modernizacji. Koszt naprawy jest na tyle duży, że musiałem skorzystać ze swojej polisy. Oczywiście wymiana siłowników, zmiana sterownika, wymiana sworzni w zawiasach nie została dokonana natychmiast. ASO odesłało mnie do swojego podwykonawcy. Nie wiedzieli, że nie będą umieli sami tego zrobić, mimo poinformowania ich, co i jak, tydzień przed wizytą w warsztacie. Podwykonawca potrzebował kilku dni na zgromadzenie danych i części. Tak więc nic nie wart, a wręcz idiotyczny system, kosztuje wiele czasu i pieniędzy. Zwróćcie Państwo na to uwagę i bądźcie ostrożni!!!!

  12. #11
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,644
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    Uuu średnio to zabrzmiało.. Jak tam ta klapa się otwiera?
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT

  13. #12
    Moderator
    Dołączył
    15 wrzesień 2008
    Skąd
    Biała Podlaska
    Wiek
    30
    Postów
    8,249
    Auto
    Peugeot 407
    Rocznik
    2004
    Cytat Napisał Paździoch Zobacz post
    jednak manewrowanie nim w warunkach ciasnego parkingu jest, mimo czujników z tyłu, dość kłopotliwe.
    Jak to kiedyś powiedział wykładowca mojej narzeczonej "Kupuja ci farmerzy z Warszawy duże auta bo przecież sąsiad ma takie to ja musze mieć większe" coś chyba w tym jest.

    Cytat Napisał Paździoch Zobacz post
    Zaczepiłem dolnym spojlerem o wybój, a pokrywa strzeliła w górę!!! Tak ma chronić przechodnia!!!!!
    i tu kolejny raz się nie zgodzę. pewnie podjeżdżałeś na parkingu dość energicznie i dlatego tak się stało. choć dziwi mnie fakt jak można nim zaczepić bo on raczej wysoko jest umieszczony. Podejrzewam że z ta klapa jest jak z poduszkami. otwiera się po osiągnięciu przez auto pewnej prędkości.
    Tak więc wybacz ale twoje problemy z ta maska wynikają chyba bardziej z brawury bo musiałeś w coś przydzwonić z pewną prędkością a to cos musiało być dość wysokie bo od ziemi do spojlera jest trochę centymetrów

  14. #13
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    11 październik 2012
    Skąd
    mazowieckie
    Postów
    2
    Auto
    Fiat Freemont

    No cóż, ...

    Przepraszam, że dopiero teraz się odzywam. Ale lepiej późno niż wcale.
    Cytat Napisał seth Zobacz post
    Jak to kiedyś powiedział wykładowca mojej narzeczonej "Kupuja ci farmerzy z Warszawy duże auta bo przecież sąsiad ma takie to ja musze mieć większe" coś chyba w tym jest.
    Cóż za przenikliwość! Zostałem odkryty!!! Przenikliwość i bystrość SETH'A jest wprost niewiarygodna!!! I jeszcze te zdolności detektywistyczne:
    Cytat Napisał seth Zobacz post
    i tu kolejny raz się nie zgodzę. pewnie podjeżdżałeś na parkingu dość energicznie i dlatego tak się stało. choć dziwi mnie fakt jak można nim zaczepić bo on raczej wysoko jest umieszczony. Podejrzewam że z ta klapa jest jak z poduszkami. otwiera się po osiągnięciu przez auto pewnej prędkości.
    Tak więc wybacz ale twoje problemy z ta maska wynikają chyba bardziej z brawury bo musiałeś w coś przydzwonić z pewną prędkością a to cos musiało być dość wysokie bo od ziemi do spojlera jest trochę centymetrów
    Ależ to prawdziwy Sherlock! Wszystko wie! Niestety lecz tylko w swoim mniemaniu. Czujniki są umieszczone z przodu samochodu, mniej więcej na wysokości świateł. Tym bardziej nie powinny zadziałać przy zaczepieniu spojlerem o cokolwiek. A jednak. Prędkość, rzeczywiście była niemała. Ok 30 km/h. To tyle w tamtej sprawie. Kilkunasto stopniowe mrozy ujawniły kolejną rzecz. Dopóki samochód nie osiągnie odpowiedniej temperatury nie można przełączyć radia, włączyć płyty, skorzystać z urządzenia głośnomówiącego. Widać Włosi nie przewidzieli temperatury użytkowania samochodu poniżej zera. Akumulator (żelowy) odmówił posłuszeństwa po niecałych 40 godzinach (było - 160C). Trzeba było ładować. Na szczęście mam odpowiednią ładowarkę aby podłączyć ją bezpośrednio w samochodzie. Jednak widzieli to inni "farmerzy z Warszawy" ku swojej nieukrywanej radości i skwitowali tę historię uszczypliwymi uwagami. Oj ci farmerzy warszawscy!

  15. #14
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    05 czerwiec 2012
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    23
    Postów
    875
    Auto
    Bravo 1.4 12v
    Rocznik
    1996
    Mi auto się podoba choć wygląda jak z klocka ciachany ale fajne powracają prawdziwe kształty aut

  16. #15
    TOD
    TOD jest nieaktywny
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    10 styczeń 2013
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    12
    Auto
    fiat bravo 1.9 multijet 150km
    Rocznik
    2010

    Jak ze skutecznością hamulców.

    W Cromie hamulce są dość słabe , a jak to wygląda w Freemoncie.


 
Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Fiat Croma prośba o opinie
    Napisany przez frynas na forum Kupujemy samochód
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 07-10-2011, 14:23
  2. Fiat Freemont
    Napisany przez lukq na forum Nowości & Portal
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 16-06-2011, 20:50
  3. Fiat Freemont
    Napisany przez k66 na forum Forum ogólne o Fiat
    Odpowiedzi: 19
    Ostatni post: 11-06-2011, 14:38
  4. PROSZĘ O WASZE OPINIE NA TEMAT AUTA
    Napisany przez SEBO na forum Stilo
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post: 24-11-2009, 15:13
  5. Przyczepy - Wasze opinie, doświadczenia, komentarze etc
    Napisany przez radke na forum Forum ogólne o Fiat
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 08-04-2009, 23:25

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

fiat freemont forum

fiat freemont opinie forumopinie fiat freemontopinie o fiat freemontnowy fiat freemont opinieforum fiat freemontfiat fremont opiniefiat freemont opiniefreemont opiniefreemont forumfreemont klubfreemont spalaniefreemont fiat opiniefiat freemontfiat fremont forumforum freemontfiat frimont opiniefiat freemont roletafiat freemont klubtest fiat freemontfreemont usterkiopinie freemonttest spalania fiata frimont 280 km

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl