Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 15 z 15

Temat: stillo jtd zwarcia,  

  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    27 grudzień 2011
    Skąd
    radom
    Postów
    9
    Auto
    stillojtd1.9

    stillo jtd zwarcia,

    witam mam pewien problem .Mój stillo podczas postoju z wyłączonym silnikiem pobiera prąd .Wymienilem baterie ładowanie ok ,a raz na tydzień ładuje baterie .Morze ktoś miał podobny problem.Dzieki



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    27 grudzień 2011
    Skąd
    Żory
    Wiek
    30
    Postów
    40
    Auto
    Grande Punto 1.4 2009, Cinquecento 700, 1997
    Rocznik
    2009
    Może radio jest źle podłączone i cały czas pobiera. I może trzeba by bardziej przyjrzeć się alternatorowi, ja miałem kiedyś tak że alternator normalnie ładował a jak się auto wyłączyło to pobierał prąd ale auto było rozładowane po 1 nocy.

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    27 grudzień 2011
    Skąd
    radom
    Postów
    9
    Auto
    stillojtd1.9
    radio mam fabryczne ale wyeliminuje je przez bezpiecznik zobaczymy dzieki

  5. #4
    Master
    Dołączył
    12 styczeń 2008
    Skąd
    Jastrzębie Zdrój
    Wiek
    56
    Postów
    1,158
    Auto
    Cromka 1.9 automat
    Rocznik
    2010
    Sprawdź też instalację alarmową.
    Była Marea Weekend ELX 1,8 , BRC sekwencja
    Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik
    Uniden 78 elite

    „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku!

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    27 grudzień 2011
    Skąd
    radom
    Postów
    9
    Auto
    stillojtd1.9
    odłączyłem przed momentem bezpiecznik od alarmu i zobaczę jutro. znaleźć taką awarie to kosmos.dlatego jestem wdzięczny za każdą podpowiec

  7. #6
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,644
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    Nie no tak możesz celować i celować.. Miernik w szereg z całym autem i wyciągasz bezpieczniki i sprawdzasz..
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT

  8. #7
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    27 grudzień 2011
    Skąd
    radom
    Postów
    9
    Auto
    stillojtd1.9
    ile powinien mieć amper na postoju bo ja mam z włączonym alarmem 0.09

  9. #8
    Administrator
    Dołączył
    28 sierpień 2009
    Skąd
    Gdynia/Lębrok
    Postów
    11,077
    Auto
    FF 1.8 TDCi
    Rocznik
    2001
    masz w normie, od 0,05-0,10.

    Przed założeniem nowego tematu zapoznaj się z :
    Regulamin | Szukaj | Skargi |
    Kontakt| Zanim stworzysz nowy temat

    Jest:
    -rower
    -FF 1.8 TDCi
    Było:
    -Brava 1.4 S 75 KM
    -Marea 1.9 JTD na FKP

  10. #9
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,644
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    Kurde może i taka jest norma ale 100mA na postoju to chyba dość dużo :/ nie wiem ile ciągnie moje bo nigdy nie sprawdzałem..
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT

  11. #10
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    10 lipiec 2009
    Skąd
    Lublin
    Wiek
    30
    Postów
    1,277
    Auto
    właściwie to brak.
    100mA to już górna granica normy, ale jak auto normalnie użytkujesz, to nie masz się czego martwić. Gorzej, jak auto odpalasz powiedzmy raz na miesiąc.

  12. #11
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    04 grudzień 2011
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    97
    Auto
    Fiat Marea Weekend 2.4 JTD
    mario76, miałem podobny problem, tzn. na postoju akumulator tracił napięcie. Sprawdzałem wszystkie podłączenia, kabelki, bezpieczniki, odłączałem na kolejne noce inne urządzenia elektroniczne w aucie i nic. Akumulator miałem około 7 miesięcy CENTRA, wypasiony z zielonym oczkiem, które było wskaźnikiem naładowania akumulatora, więc nie brałem go pod uwagę. Jednak w akcie desperacji pojechałem do specjalisty przetestować akumulator. Okazało się, że tutaj tkwił problem. Okazało się, że akumulator miał jakąś wadę fabryczną. Pojechałem na gwarancję i tydzień się z nimi kłóciłem i pisma pisałem i w końcu wymienili mi na nowy. Ewidentnie była to wina producenta akumulatora.

  13. #12
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    27 grudzień 2011
    Skąd
    radom
    Postów
    9
    Auto
    stillojtd1.9
    witam dziękuje za wskazówki .Akumulator sprawdzałem na zwarciówce czy coś takiego jest ok .czy stillo ma podgrzewany filtr paliwa może to on tyle pobiera bo jak jest dość cieplo to jest ok

  14. #13
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,644
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    Jeżeli pobiera Ci tyle ile mówi książka nie szukałbym problemu w aucie.. No chyba, że ten odbiornik włącza się na jakiś czas tylko..
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT

  15. #14
    Administrator
    Dołączył
    28 sierpień 2009
    Skąd
    Gdynia/Lębrok
    Postów
    11,077
    Auto
    FF 1.8 TDCi
    Rocznik
    2001
    Cytat Napisał mario76 Zobacz post
    czy stillo ma podgrzewany filtr paliwa może to on tyle pobiera bo jak jest dość cieplo to jest ok
    powinien mieć. Pamiętaj, że jest zimno więc i świece pobierają więcej prądu przy rozruchu. Z ciekawości spytam jaki masz akumulator i jaki prąd wzburzeniowy. |
    Po drugie jak kolega napisał wyżej, że mieści się w graniach więc nie powinno Ciebie to aż tak bardzo martwić. Sprawdziłbym jeszcze jak akumulator trzyma prąd.

    Przed założeniem nowego tematu zapoznaj się z :
    Regulamin | Szukaj | Skargi |
    Kontakt| Zanim stworzysz nowy temat

    Jest:
    -rower
    -FF 1.8 TDCi
    Było:
    -Brava 1.4 S 75 KM
    -Marea 1.9 JTD na FKP

  16. #15
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    27 grudzień 2011
    Skąd
    radom
    Postów
    9
    Auto
    stillojtd1.9
    Cytat Napisał lukq Zobacz post
    powinien mieć. Pamiętaj, że jest zimno więc i świece pobierają więcej prądu przy rozruchu. Z ciekawości spytam jaki masz akumulator i jaki prąd wzburzeniowy. |
    Po drugie jak kolega napisał wyżej, że mieści się w graniach więc nie powinno Ciebie to aż tak bardzo martwić. Sprawdziłbym jeszcze jak akumulator trzyma prąd.
    akumulator mam62A 540
    [COLOR="Silver"]

    [SIZE=1]---------- Post dodany o 07:44 ---------- Poprzedni post dodany był o 07:24 ----------[/SIZE]

    [/COLOR]jak podłączyłem miernik szeregowo do baterii mam 0.09 010 A i jak wyjąłem bezpiecznik f 11Obwody posrednie „servizi” (wtrysk elektroniczny) spada do 0.05A i tu moje pytanie czy podte obwody powinien być jakiś odbiornik (podtrzymanie czegoś) czy to zwarcie? ogólnie bateria trzyma mi 1-tydz kiedyś zamokła mi skrzynka z bezpiecznikami w serwisie fiata skasowali 400zł wyczyścili usunęli błędy . od tamtej pory coś z tym prądem nie tak, czy trudno rozebrać tom skrzynkę z bezp?


 

Podobne tematy

  1. Czym sie różnią silniki 1.9 JTD 115KM od 1.9 JTD 140KM?
    Napisany przez pablooooo21 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 16-10-2014, 11:34
  2. brak podświetlenia komputera fiat stillo
    Napisany przez JACEK6736 na forum Forum ogólne o Fiat
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 14-11-2011, 11:44
  3. [silnik] Miska olejowa ze Stilo 1.9 JTD do Bravo 1.9 JTD?
    Napisany przez pawsta1989 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 20
    Ostatni post: 02-09-2010, 19:12

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

fiat stilo 1.9 jtd zwarcie przy odpalaniu

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl