Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 12 z 12
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    22 styczeń 2014
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Postów
    10
    Auto
    Stilo 1.9 JTD Multiwagon
    Rocznik
    2003

    Całkowicie martwe radio z nawigacją

    Witam
    niedawno kupiłem Fiata Stilo z 2003r, kupiłem go w komisie i od samego początku radio z nawigacją się nie włącza, nikt nie wie co sie mogło z nim stać nikt z sprzedających ''po prostu się nie włącza''
    Jakie mogą być przyczyny?
    Od czego mam zacząć?
    Do kogo mogę się udać żeby pomógł by mi rozwiązać ten problem?
    W samochodzie uszkodzony jest też alternator nie ładuje czy to mogła być przyczyna uszkodzenia radia ?
    navi fiat.jpg
    Ostatnio edytowane przez flydaniel ; 22-01-2014 o 18:33



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Klubowicz
    Dołączył
    30 listopad 2012
    Skąd
    POLSKA
    Postów
    104
    Auto
    Fiat Stilo 2.4
    Rocznik
    2002
    Cytat Napisał flydaniel Zobacz post
    Od czego mam zacząć
    -sprawdz akumulator czy działa
    -bezpiecznik 2-[SIZE=2]10Ampery[/SIZE] przedział dla pasażerów 87af35cd4d8ddf638748727b60985678.png

    -radio , czy ma zasilanie

    na razie tyle:


  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    22 styczeń 2014
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Postów
    10
    Auto
    Stilo 1.9 JTD Multiwagon
    Rocznik
    2003
    wszystkie bezpieczniki które znalazłem czyli przy akumulatorze pod kierownicą oraz w bagażniku po lewej stronie sprawdziłem, niestety wszystkie były dobre.
    Akumulator działa. Podświetlenie radia działa, przyciski są podświetlone. Czy jest możliwość, że teraz jak alternator nie jest jeszcze zrobiony radio dostaje za niskie napięcie i dla tego wgl nie startuje? Jeszcze jest bezpiecznik który znajduje się w tylnej części radia go muszę sprawdzić ale to dopiero w weekend będę miał trochę więcej czasu żeby wyjąć radyjko

  5. #4
    Klubowicz
    Dołączył
    28 marzec 2013
    Skąd
    Lublin
    Postów
    220
    Auto
    Punto 1,2 8v 60 KM
    Rocznik
    2004
    Może ten włącznik się rozsypał alternator nic do tego nie ma a masz możliwość wyjęcia tego sprzętu ?

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    22 styczeń 2014
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Postów
    10
    Auto
    Stilo 1.9 JTD Multiwagon
    Rocznik
    2003
    Możliwość mam, włącznik normalnie ''pstyka'' nie jest wciśnięty ani nic

  7. #6
    Klubowicz
    Dołączył
    28 marzec 2013
    Skąd
    Lublin
    Postów
    220
    Auto
    Punto 1,2 8v 60 KM
    Rocznik
    2004
    Sprawdź bezpiecznik z tyłu radia a jeśli będzie dobry to podepnij radio bezpośrednio pod akumulator bo być może jest wiązka z radia uszkodzona

    [COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]

    jak masz możliwość to zamieść filmik na youtube na którym będzie widoczne co się dzieje z tym radiem i daj linka

  8. #7
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    22 styczeń 2014
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Postów
    10
    Auto
    Stilo 1.9 JTD Multiwagon
    Rocznik
    2003
    Radio jest całkowicie martwe nie reaguje na nic jedynie co to tak jak już pisałem podświetlenie przycisków się pojawia po zapaleniu świateł

  9. #8
    Klubowicz
    Dołączył
    28 marzec 2013
    Skąd
    Lublin
    Postów
    220
    Auto
    Punto 1,2 8v 60 KM
    Rocznik
    2004
    podświetla się Ci radio bo idzie osobny plus musisz wyjąć radio i podpiąć je bezpośrednio po akumulator

  10. #9
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    22 styczeń 2014
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Postów
    10
    Auto
    Stilo 1.9 JTD Multiwagon
    Rocznik
    2003
    i tak będę musiał zrobić, dziękuje za podpowiedzi w weekend się tym zajmę i zobaczymy czy ruszy
    Pozdrawiam

  11. #10
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    22 styczeń 2014
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Postów
    10
    Auto
    Stilo 1.9 JTD Multiwagon
    Rocznik
    2003
    Witam w końcu udało mi się znaleźć chwile czasu, sprawdziłem bezpiecznik który znajduję się w tylnej części radia jest okej, zasilanie do radia dochodzi, niestety jest cały czas to samo po naciśnięciu przycisku ''on'' włącza się jedynie podświetlenie klawiszy ekran pozostaje czarny co to może być?

  12. #11
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 czerwiec 2011
    Skąd
    Grzegorzew
    Postów
    86
    Auto
    Fiat Uno 1.0 FIRE
    Rocznik
    2000
    Możliwe, że jakiś "zimny lut" czyli przerwa gdzieś w obwodzie i samo radio startuje, ale procesor w nim już nie, stąd efekt włączenia podświetlenia, ale nie już samego ekranu i radia.

  13. #12
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    22 styczeń 2014
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Postów
    10
    Auto
    Stilo 1.9 JTD Multiwagon
    Rocznik
    2003
    Witam,
    Udało mi sie uruchomić radio niestety musiałem udać sie cos specjalisty, w radyjku był uszkodzony procesor na płycie głównej. Według specjalisty ta usterka była spowodowana nieumiejętną próbą podłączenia wyjść audio oraz wideo, ponato przyciski po prawej stronie radia były zalane "czymś" co rozpuściło plastik pod/w przyciskach, przypuszczam ze był to zapach samochodowy ponieważ nad radyjkiem są nadmuchy powietrza.
    Dziekuje za wszystkie podpowiedzi

    Pozdrawiam serdecznie

    Jeżeli ktoś będzie miał jakieś pytania proszę o kontakty postaram sie pomoc


 

Podobne tematy

  1. Radio z nawigacją Croma
    Napisany przez pawliczex na forum Croma
    Odpowiedzi: 49
    Ostatni post: 17-03-2015, 08:15
  2. Pytanie wymiana orginalnego radia na radio z nawigacją
    Napisany przez GRZEGORZJAK1 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 32
    Ostatni post: 07-04-2014, 16:43
  3. Connect Nav+ wymiana na inne radio z nawigacją
    Napisany przez usuniety-2 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 25-11-2012, 10:06
  4. Martwe zegary
    Napisany przez gld na forum Stilo
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post: 03-09-2011, 23:40
  5. [radio] jakiej dlugosci radio wejdzie do fiata sieny
    Napisany przez dereza na forum Car Audio
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post: 12-11-2010, 16:29

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl