Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 4 z 4
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 październik 2014
    Skąd
    NiedalekoKrakowa
    Wiek
    42
    Postów
    60
    Auto
    RS
    Rocznik
    2010

    Przednie światła mijania - problem

    Cześć, nie udało mi się znaleźć podobnego wątku, więc zakładam nowy. Od pewnego czasu mam taki objaw, że nie działa mi przez chwilę przednie lewe światło mijania. Żarówka jest ok (za pierwszym razem niepotrzebnie wymieniłem ją nawet na nową). Zwykle jak postoi auto chwilę (1-2 dni), to po uruchomieniu nie działa kilka-kilkanaście minut. Potem 'sama z siebie' zaczyna działać :/ Styki przy żarówce obluzowane nie są - sprawdziłem dokładnie. Co jeszcze powinienem sprawdzić? Gdzie jest zlokalizowana jakaś ew. kostka lub inny element, który mógłby powodować podobne objawy?

    Pzdr.
    GryQ



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    11 marzec 2014
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    34
    Postów
    757
    Auto
    Croma II FL 1.9 JTDm 150@184 KM automat
    Rocznik
    12.2010
    Sprawdź dokładnie obudowę żarówki i przewody, które tam idą (nie same styki). I jeszcze bezpiecznik: z tego co pamiętam to są osobne na lewą i prawą lampę

  4. #3
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    16 wrzesień 2015
    Skąd
    kuj-pom
    Postów
    549
    Auto
    Croma 1,9 16V Multijet
    Rocznik
    2006
    Miałem identyczny problem ale w pandzie. Skończyło się na wymianie jak o nazwali "body", na szczęście na gwarancji. Później jeszcze raz padło aż w końcu wstawili przekaźnik i teraz od kilku lat jest ok.

  5. #4
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 październik 2014
    Skąd
    NiedalekoKrakowa
    Wiek
    42
    Postów
    60
    Auto
    RS
    Rocznik
    2010
    Problem rozwiązany :/ Przyczyną była żarówka, która się nie przepaliła, ale była wadliwie zmontowana w fabryce i oberwał się żarnik przy samym trzonie. Luźno sobie 'dyndał' i raz mu się zdarzało świeć a raz nie :/ Pewnie jak już 'zaskoczył', to pod wpływem temperatury zostawał na swoim miejscu :/ Ech...


 

Podobne tematy

  1. Problem ze światłami mijania
    Napisany przez KarolPL na forum Bravo II
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 05-10-2014, 23:09
  2. [BRAVA] Dziwny problem ze światłami mijania
    Napisany przez damian.z na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 02-08-2014, 14:28
  3. Problem z światłem mijania
    Napisany przez Jarecki1199 na forum Uno
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 21-10-2012, 11:09
  4. Wyłączają sie przednie światła mijania podczas jazdy
    Napisany przez Rybi90 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 13-10-2011, 11:45
  5. Problem ze światłem mijania.
    Napisany przez jazda_321 na forum Punto II
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 28-12-2010, 20:04

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl