Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 8 z 8
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    04 luty 2015
    Skąd
    Białystok
    Wiek
    27
    Postów
    6
    Auto
    Szukam Cromy
    Rocznik
    Brak

    Poszukiwanie Cromy z automatem prośba o opinie

    Witam, chciałbym prosić o pomoc w wyborze odpowiedniego samochodu. Zamieszczam poniżej 3 ogłoszenia i chciałbym prosić o opinie. Najbardziej interesuje mnie ta pierwsza ponieważ jest najbliżej mnie.

    Fiat Croma II (2005-) 16500 PLN. Warszawa - otoMoto.pl

    Fiat Croma II (2005-) 16700 PLN. Częstochowa - otoMoto.pl

    Fiat Croma II (2005-) 18300 PLN. okolice Wieliczki - otoMoto.pl


    Jeszcze jedno pytanie, czy w każdej Cromie podczas regulacji kierunku nawiewu słychać takie skrzypienie przeszywających się klap za deską rozdzielczą? Oglądałem 3 egzemplarze i w każdej z nich dźwięk ten był bardzo słyszalny.



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Klubowicz
    Dołączył
    10 październik 2010
    Skąd
    Gniezno
    Postów
    128
    Auto
    Croma 1.9 JTDm 150KM
    Rocznik
    05.2006
    Chodzi o takie terkotanie? Bo jeśli tak, to jest to ułamany ząbek w klapie od zmiany nawiewu. Poradniki jak to naprawić są w necie.

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    04 luty 2015
    Skąd
    Białystok
    Wiek
    27
    Postów
    6
    Auto
    Szukam Cromy
    Rocznik
    Brak
    Nie to raczej nie terkotanie, jak będę miał okazje to nagram i wrzucę filmik.

  5. #4
    Klubowicz
    Dołączył
    14 luty 2014
    Skąd
    Vice-City
    Wiek
    31
    Postów
    494
    Auto
    Fiat CRoma 1.9 Multijet 150 automat
    Rocznik
    10.2008 FL
    U mnie za rok czasu uzytkowania zdarzylo sie skrzypienie wlasnie klapek od nawiewu 2 krotnie. Dodam ze tylko wtedy jak bylo dosc wilgotno na zewnatrz i zimno (okolo 3 stopni na + ) Klapki od poszegolnych nawiewow sa plastikowe i dookola maja zielonkawa gume i to ona tak skrzypi.

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    03 grudzień 2012
    Skąd
    Częstochowa
    Wiek
    46
    Postów
    58
    Auto
    Fiat Stilo MW Uproad 1,9JTD; Croma 2,4 Emotion 2008
    Rocznik
    10.2005; 04.2008
    Witam, użytkuję od kilku miesięcy Cromę z automatem i na razie jestem zadowolony. Porównać mogę z automatem w Discovery II i jest dużo lepiej, czasami też jeżdżę Volvo XC60 z automatem i uważam że ten w Cromie działa podobnie. Ogólnie Croma jest godna polecenia. Życzę udanego zakupu

  7. #6
    Klubowicz
    Dołączył
    04 lipiec 2013
    Skąd
    Białystok
    Postów
    194
    Auto
    Croma II FL Dynamic 1.9 150 KM automat
    Rocznik
    2008
    W Volvo XC60 siedzi chyba ta sama skrzynia automatyczna co w Cromie.

  8. #7
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    04 luty 2015
    Skąd
    Białystok
    Wiek
    27
    Postów
    6
    Auto
    Szukam Cromy
    Rocznik
    Brak
    A czy może ktoś powiedzieć ile kosztuje wymiana rozrządu? Interesuje mnie cena części plus robocizna.

  9. #8
    Klubowicz
    Dołączył
    04 lipiec 2013
    Skąd
    Białystok
    Postów
    194
    Auto
    Croma II FL Dynamic 1.9 150 KM automat
    Rocznik
    2008
    W ASO chcieli ode mnie 900 zł. ale zrobili za darmo gdy kupowałem auto. Poza ASO pewnie taniej.


 

Podobne tematy

  1. Zakup Cromy. Prośba o radę ew. opinie
    Napisany przez WujekBorsuk na forum Croma
    Odpowiedzi: 172
    Ostatni post: 18-08-2015, 21:46
  2. Zagrzebanie się automatem- błoto/śnieg
    Napisany przez pezet3 na forum Croma
    Odpowiedzi: 24
    Ostatni post: 16-01-2015, 11:00
  3. Holowanie Cromy z automatem
    Napisany przez Lucek_ na forum Croma
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 14-01-2015, 19:55
  4. Opinie Cromy na Autocentrum
    Napisany przez mugsy na forum Croma
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 02-06-2014, 21:35
  5. Problem z automatem zawiesza między 3-4 lub 4-5
    Napisany przez michu na forum Croma
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post: 03-05-2013, 19:42

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu