Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 11 z 11
Like Tree1lubi to!
  • 1 przez Stoszek

Temat: nie moge uruchomić auta  

  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    04 listopad 2017
    Skąd
    wałbrzych
    Postów
    4
    Auto
    croma 1.9
    Rocznik
    2005

    nie moge uruchomić auta

    Witam,

    mam MEGA problem.... dziś podłączyłem w swojej Cromie rejestrator drogi (po uruchomieniu zapłonu rejestrator się załączał, radio w aucie grało, wszytsko było normalnie), następnie wymieniłem żarówki (wymieniłem tą od strony kierowcy uruchomiłem zapłon żeby sprawdzić czy świeci było OK, wymieniłem tą od strony pasażera uruchomiłem zapłon żeby sprawdzić czy świeci- wszystko było OK) złożyłem ta obudowę od filtra, wsiadłem do auta i chciałem odpalić i się zaczęło..... po przekręceniu kluczyka auto zaczyna wariować... słychać jak przekaźniki pstrykają.... oświetlenie deski mruga (tak jak pstrykają przekaźniki).... tak jakby cały czas auto robiło TEST i nie mogło go zakończyć.... po jakimś czasie przestaje i na desce są wszelkiego rodzaju błędy ABS, SZYB itd.

    Nie ma możliwości uruchomienia auta (nie odpala)..... nie wiem o co chodzi.... nie wiem co może być przyczyną (słychać też jak pod maską w komorze silnika cały czas coś tam pstryka tak jak te przekaźniki)

    Jak coś to mogę nagrać filmik z tego co się dzieje po przekręceniu kluczyka



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Klubowicz
    Dołączył
    06 grudzień 2012
    Skąd
    Podpoznański WieśMac
    Wiek
    43
    Postów
    130
    Auto
    Croma 1,9 Multijet
    Rocznik
    2007
    Akumulator sprawny?

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    04 listopad 2017
    Skąd
    wałbrzych
    Postów
    4
    Auto
    croma 1.9
    Rocznik
    2005
    raczej tak..... auto mam coś ponad 2 lata (nie wiem ile lat ma akumulator) i nigdy nie miałem problemu z odpalaniem..... a akumulator może być przyczyną, że auto się tak w kółko testuje?????

  5. #4
    Klubowicz
    Dołączył
    01 grudzień 2010
    Skąd
    Rybnik
    Postów
    137
    Auto
    Croma 07' 1.9 JTD 16V 150
    Cytat Napisał tarantura13 Zobacz post
    raczej tak..... auto mam coś ponad 2 lata (nie wiem ile lat ma akumulator) i nigdy nie miałem problemu z odpalaniem..... a akumulator może być przyczyną, że auto się tak w kółko testuje?????
    To raczej nie testowanie. To może być objaw słabego akumulatora. Zacznij od naładowania akumulatora albo podmiany na próbę. To najprostsze co można sprawdzić bez wiedzy i narzędzi.

    Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka

  6. #5
    Klubowicz
    Dołączył
    25 kwiecień 2016
    Skąd
    -
    Postów
    214
    Auto
    Croma 1.9 16V
    Rocznik
    2005
    Koledzy dobrze prawią, na 90% to rozładowany akumulator

  7. #6
    Klubowicz
    Dołączył
    24 luty 2017
    Skąd
    Otwock
    Postów
    107
    Auto
    Croma 1.9 Multijet
    Rocznik
    2006
    Akumulator na 100

    Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka

  8. #7
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    04 listopad 2017
    Skąd
    wałbrzych
    Postów
    4
    Auto
    croma 1.9
    Rocznik
    2005
    mam nadzieje że macie racje :-)

    akumulator już się ładuje....

  9. #8
    Klubowicz
    Dołączył
    07 luty 2016
    Skąd
    Jasło
    Wiek
    38
    Postów
    485
    Auto
    Croma 1,9 JTD 150KM
    Rocznik
    2006
    To aku. W fordach przy słabym aku tez choinka się robiła na desce rozdzielczej.

    Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka

  10. #9
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    04 listopad 2017
    Skąd
    wałbrzych
    Postów
    4
    Auto
    croma 1.9
    Rocznik
    2005
    Macie rację.... wina akumulatora.... noc go ładowałem, włożyłem do auta i bez problemów odpalił i choinka z deski rozdzielczej znikła

    Dzięki za pomoc :-)

  11. #10
    Klubowicz
    Dołączył
    24 luty 2017
    Skąd
    Otwock
    Postów
    107
    Auto
    Croma 1.9 Multijet
    Rocznik
    2006
    Cytat Napisał tarantura13 Zobacz post
    Macie rację.... wina akumulatora.... noc go ładowałem, włożyłem do auta i bez problemów odpalił i choinka z deski rozdzielczej znikła

    Dzięki za pomoc :-)
    Sam zamontowałem woltomierz dzięki czemu na bieżąco monitoruje napięcie akumulatora i ładowania. Polecam bo nasze fiaty lubią prąd.


    Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
    Damn lubi to.

  12. #11
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    18 lipiec 2010
    Skąd
    Świdwin
    Postów
    982
    Auto
    croma 1.9 16vMJTD 150 km
    Rocznik
    2006
    raczej jest to dodatkowy odbiornik niż voltomierz


 

Podobne tematy

  1. Nie mogę uruchomić silnika. Rozrusznik? CC 700
    Napisany przez lowtone na forum Cinquecento, Seicento
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 11-09-2014, 21:35
  2. Odpowiedzi: 10
    Ostatni post: 28-08-2013, 13:43
  3. Elm327 jak uruchomić pod Windows 7
    Napisany przez krzysztofd na forum Diagnostyka, interfejsy, kody błędów
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 03-06-2013, 17:56
  4. Nie moge zgasic auta 1.9TD
    Napisany przez Mcgregor25 na forum Forum ogólne o Fiat
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 02-02-2013, 18:41
  5. po rozladowaniu aku.nie moge odpalic auta
    Napisany przez grabaada na forum Doblo
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 09-05-2012, 21:33

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl