Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 11 z 11
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    08 luty 2014
    Skąd
    lodz
    Wiek
    27
    Postów
    10
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTD 150km
    Rocznik
    2007

    Croma 150 jtd problem z odpaleniem

    mam taki problem w sumie od dluzszego czasu .jak odpalam auto z rana musze podgrzac z 4 razy swiece inaczej za pierwszym kreci kreci i nie odpala
    albo zalapie i puszcza chmure dymu o zapachu ropy temp nie ma znaczenia nawet dzis 25 stop i musialem grzac swiece, swiece sa ok sprawdzalem bledow nie ma podczas jak kreci i kreci to wskazowka temp cieczy czasem idzie na maxa i wraca ..jak silnik sie zagrzeje to potem pali ok a jesli postoji z 6 godz to znowu temat ten sam dodam ze wtryski dpf turbo kolektor klapki itd bylo robione i jest nowe a odpalanie caly czas tak samo . Cos słyszałem ze moze to byc czujnik temp silnika ten na dole w bloku czy to prawda co sadzicie
    Ostatnio edytowane przez Kamiloo ; 22-05-2014 o 13:16



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Administrator
    Dołączył
    28 sierpień 2009
    Skąd
    Gdynia
    Postów
    11,109
    Auto
    Croma FL Emotion
    Rocznik
    08.2008
    Przede wszystkim popraw swój post. Postaw interpunkcji, tam gdzie należy.

    Co do problemu, może być to wina czujnika temp., jak i CPW

    Przed założeniem nowego tematu zapoznaj się z :
    Regulamin | Szukaj | Skargi |
    Kontakt| Zanim stworzysz nowy temat

    Jest:
    -rower
    -FF 1.8 TDCi
    -Fiat Croma 1.9 FL Emotion - Czarna FURIA

    Było:
    -Brava 1.4 S 75 KM
    -Marea 1.9 JTD na FKP

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    08 luty 2014
    Skąd
    lodz
    Wiek
    27
    Postów
    10
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTD 150km
    Rocznik
    2007
    zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz narazie wymienilem czujnik temp silnika i zero zmian ale zaobserwowalem ze jak odpali to mozna ja zgasic i pozniej juz normalnie odpala pomozecie co to bo juz brak mi sil

  5. #4
    Klubowicz
    Dołączył
    18 maj 2012
    Skąd
    .
    Postów
    156
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTDm 16v
    Rocznik
    .
    Cytat Napisał Kamiloo Zobacz post
    zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz narazie wymienilem czujnik temp silnika i zero zmian ale zaobserwowalem ze jak odpali to mozna ja zgasic i pozniej juz normalnie odpala pomozecie co to bo juz brak mi sil
    Może słaby akumulator lub słaba masa.

  6. #5
    kox
    kox jest nieaktywny
    Klubowicz
    Dołączył
    17 listopad 2013
    Skąd
    Radzionków / Zabrze
    Postów
    160
    Auto
    Fiat Croma 1,9 115KM
    Rocznik
    2009
    miałem problem z odpalaniem, czaasem do granic możliwości aku musiałem kręcić i dopiero odpalał. Nieważne czy od razu po zgaszeniu silnika czy po postoju np 24h. Winowajcą był lejący wtryskiwacz

  7. #6
    Klubowicz
    Dołączył
    08 kwiecień 2012
    Skąd
    Łódź
    Wiek
    47
    Postów
    174
    Auto
    FIAT CROMA 1.9JTDM 150KM 2008 automat
    Rocznik
    30.04.2008
    Tylko jeden??? Wydaje się niemożliwe...

  8. #7
    kox
    kox jest nieaktywny
    Klubowicz
    Dołączył
    17 listopad 2013
    Skąd
    Radzionków / Zabrze
    Postów
    160
    Auto
    Fiat Croma 1,9 115KM
    Rocznik
    2009
    tak ,jeden

  9. #8
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    08 czerwiec 2014
    Skąd
    Przemyśl
    Wiek
    49
    Postów
    1
    Auto
    fiat croma 1.9 16V
    Rocznik
    2005
    po przekręceniu kluczyka poczekaj ok 7sek wtedy kręć rozrusznikiem

    [COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]

    trzeba zaczekać ażpompa w zbiorniku przestanie pracować i wtedy odpalaj będzie ok

  10. #9
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    09 czerwiec 2014
    Skąd
    Krosno
    Postów
    2
    Auto
    Croma 1.9 150KM
    Rocznik
    2006
    Witam wszystkich! jestem nowym użytkownikiem

    Proszę o pomoc w temacie jaki opiszę poniżej.

    Mam Cromę z 2006 r 1.9 jtd 150KM. Oddałem samochód do montażu parktronic. Mechanik odłączył klemę od akumulatora, samochód stał w tej formie około 5 godzin. w tym czasie koleś przeciągnął kable. kiedy podłączył ponownie akumulator bo chciał się wpiąć do wstecznego oraz stopu okazało się, że stacyjka jest zablokowana i nie da się jej przekręcić i nie ma żadnego sygnału od komputera. samochodu nie da się uruchomić, brak zapłonu. co mogło się stać? czy mieliście taką sytuację kiedyś? proszę o informację. pozdrawiam

  11. #10
    Klubowicz
    Dołączył
    27 sierpień 2013
    Skąd
    Lębork
    Postów
    330
    Auto
    Stilo 1.9 Mjet
    Rocznik
    2007
    Przepraszam za to co napiszę - może to i głupie - ale.. podczas przekręcania stacyjki próbowałeś ruszać.....kierownicą ?

  12. #11
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    09 czerwiec 2014
    Skąd
    Krosno
    Postów
    2
    Auto
    Croma 1.9 150KM
    Rocznik
    2006
    może i jestem laikiem ale wpadłem na to by zluzować kierownicę...


 

Podobne tematy

  1. Problem z odpaleniem.
    Napisany przez perm na forum Diagnostyka, interfejsy, kody błędów
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post: 15-11-2013, 17:56
  2. Problem z odpaleniem JTD
    Napisany przez vibrus na forum Stilo
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 06-03-2012, 16:01
  3. problem z odpaleniem
    Napisany przez mietek882 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post: 24-05-2010, 19:18
  4. Problem z odpaleniem
    Napisany przez KamyK na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 21-04-2010, 18:28
  5. Problem z odpaleniem
    Napisany przez ChiNziR na forum Uno
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 27-04-2009, 20:26

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

fiat croma problem z odpalaniem

fiat croma problemy z paleniem

problem z odpalaniem fiat croma

po dluzszym postoju nie odpala fiat croma

fiat croma problemy z odpalaniem

problem z odpalaniem croma

19 JTD problem z odpalaniem

croma i problemy z turbo

fiat croma 1.9 jtd problem z odpaleniem

fiat croma odpalanie

fiat croma problem z odpaleniem

po postoju nie odpala croma 2005

nie odpala czy swiece sa problemem razie croma 2005

problem z odpaleniem croma 2005

croma 1.9 jtd problem z rozrusznikiem

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl