Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 5 z 5
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    01 sierpień 2013
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    29
    Postów
    11
    Auto
    Croma 1,9 Multijet 16V
    Rocznik
    2007

    Connect Nav+ aktualizacja - problem

    Witam.
    Panowie, mam problem z aktualizacją swojego CN+. Otóż mam nagrane płytki z firmware 12.2, ale niestety w ogóle nie uruchamia się Flasher. Robię wszystko jak w instrukcjach, ale za każdym razem CN+ uruchamia się nie odpaliwszy Flashera. Dodam, że przy wyświetlonym logo Fiat wbiłem 3-4-5-6 i eject, klawiatura mignęła dwa razy i radośnie radio nadal po prostu się uruchamia. Prędkości nagrywania, nagrywarki i płyty różne, również różne programy. Powoli zalewa mnie piana, bo napęd jest sprawny, ponieważ CD do zmiany języka działa bez zarzutu, a to diabelstwo ruszyć nie chce.
    Przeszukałem różne fora i znajduję problemy z zacięciem się aktualizacji, ale nikt nie pisał o braku możliwości jej rozpoczęcia. Macie jakieś pomysły gdzie jest problem?



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    01 sierpień 2013
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    29
    Postów
    11
    Auto
    Croma 1,9 Multijet 16V
    Rocznik
    2007
    Z ostatniej chwili: CN uruchomił po którejś tam kolejnej próbie Flasher, zrobił pierwszy punkt, podczas drugiego wyłączył się i znów radio uruchomiło się normalnie. I znów nie może uruchomić Flashera. Piana do potęgi, latam między komputerem a samochodem i rośnie mi kupka płyt do utylizacji... Jakieś idee?

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    01 sierpień 2013
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    29
    Postów
    11
    Auto
    Croma 1,9 Multijet 16V
    Rocznik
    2007
    Następne dwa uruchomienia Flashera... Raz zaprotestował przy wgrywaniu softu, drugi raz na sprawdzaniu kompatybilności oprogramowania. Radio nadal uruchamia się normalnie, tylko krzyczy, że komendy głosowe niedostępne. Pal licho te komendy, ja chcę upgrade...

  5. #4
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    01 sierpień 2013
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    29
    Postów
    11
    Auto
    Croma 1,9 Multijet 16V
    Rocznik
    2007
    OK, już się Connect wykrzaczył całkowicie, tj. nie daje się uruchomić. Temat do zamknięcia/usunięcia.

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    01 sierpień 2013
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    29
    Postów
    11
    Auto
    Croma 1,9 Multijet 16V
    Rocznik
    2007
    Problem rozwiązany, niestety musiało chwilę to potrwać. Wyjąłem i rozebrałem CN+, wyczyściłem ją w środku z laserem od CD włącznie, pojechałem do kolegi, żeby nagrał mi lepszą nagrywarką płytkę z firmwarem i poszło. Śmiga na 12.2.


 

Podobne tematy

  1. problem z navi connect+
    Napisany przez kudlaty na forum Stilo
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post: 22-09-2016, 10:53
  2. Nie udana aktualizacja CONNECT NAV+
    Napisany przez mlodyt86 na forum Nawigacje samochodowe
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 05-07-2016, 12:29
  3. connect nav+ problem
    Napisany przez usuniety-2 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post: 07-04-2014, 16:46
  4. Connect Nav+ aktualizacja
    Napisany przez bartek6622 na forum Croma
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post: 21-04-2013, 13:10
  5. Problem z aktualizacja
    Napisany przez pszemko na forum Stilo
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 11-09-2012, 18:30

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

connect nav

connect nav 2013

fiat polska croma connect

aktualizacja connect nav

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl