Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 4 z 4
  1. #1
    dbh
    dbh jest nieaktywny
    Klubowicz
    Dołączył
    15 kwiecień 2015
    Skąd
    Dębica
    Wiek
    33
    Postów
    117
    Auto
    Croma 2005, 1.9 16V DPF,
    Rocznik
    2005

    Brak zasilania w zapalniczce

    Witam
    Od tygodnia nie mam zasilania w gniazdu tym koło stacyjki. W drugim gniazdku tym przy tylnej kanapie jest OK, dlatego wykluczyłem bezpieczniki ale dla pewności przeleciałem wszystkie bezpieczniki przy kierownicy i wszystkie są OK.
    Próbowałem wyciągnąć to gniazdka, ściągnąłem tylko jakiś czarny pierścień który jest wokół gniazdka, ale samo gniazdko nie chce wyjść, ruszają się boki ale nie chce wyjść a też nie chce czegoś urwać.
    Ktoś to może wyciągał? ewentualnie jakieś propozycje na rozwiązanie problemu?
    pzdr



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    14 lipiec 2012
    Skąd
    Piaseczno
    Wiek
    34
    Postów
    877
    Auto
    Croma 2.4 JTD
    Rocznik
    2006
    psiknij na gniazdko lekko odrdzewiaczem a następnie przetrzyj je jakąś szmatką. jak się boisz zwarcia to psikaj na szmatkę.

    u mnie to pomogło. po prostu gniazdko zaśniedziało czy się lekko utleniło i nie kontaktuje z wtyczką.

    z tego co pamiętam do wyjęcia gniazdka należy rozebrać tunel środkowy.
    Pozdrawiam


  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    23 marzec 2015
    Skąd
    Pruszków
    Postów
    77
    Auto
    Croma 1.9 Multi 150hp
    Rocznik
    05.2005
    Gniazda zapalniczek są na 2 oddzielnych bezpiecnikach

  5. #4
    dbh
    dbh jest nieaktywny
    Klubowicz
    Dołączył
    15 kwiecień 2015
    Skąd
    Dębica
    Wiek
    33
    Postów
    117
    Auto
    Croma 2005, 1.9 16V DPF,
    Rocznik
    2005
    w instrukcji mam opisany bezpiecznik F44
    +15 z wyjątkiem uruchamiania dla zapalniczki, gniazdka prądowego na tunelu


 

Podobne tematy

  1. Brak zasilania
    Napisany przez xbananesx na forum Stilo
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post: 24-01-2017, 19:38
  2. Urwana łapa skrzyni, brak zasilania
    Napisany przez piotrekx1994 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post: 04-01-2017, 20:55
  3. Brak światła wstecznego brak zasilania / termometr zewnętrzny
    Napisany przez Shiliat na forum Cinquecento, Seicento
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post: 24-09-2016, 14:53
  4. Pompa Paliwa brak zasilania
    Napisany przez luke1612 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post: 28-01-2016, 22:46
  5. Brak napięcia w zapalniczce
    Napisany przez daawe na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post: 25-04-2011, 21:51

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl