Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 13 z 13
  1. #1
    Klubowicz
    Dołączył
    05 marzec 2016
    Skąd
    Mysłakowice z widokiem na Śnieżkę
    Wiek
    47
    Postów
    145
    Auto
    Croma 1,9 Multijet 120 kM
    Rocznik
    2009

    Blue&Me problem z Bluetooth

    Witam.
    Miła pani podała mi kod pin połączyłem telefon z Blue&Me .Dalszy etap to przesłanie kontaktów do Blue&Me i tu zaczyna się problem ,postępuje zgodnie ze wskazówkami pani i połączenie zrywa się.Czy można np. przez usb przesłać kontakty .



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    11 marzec 2014
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    34
    Postów
    757
    Auto
    Croma II FL 1.9 JTDm 150@184 KM automat
    Rocznik
    12.2010
    Napisz jaki telefon.
    U mnie (telefon na Androidzie) trzeba było zezwolić na dostęp do karty SIM/kontaktów. Bez zezwolenia nie udałoby się ich skopiować. Sprawdzaj czy po wpisaniu pinu nie ma jakiś dodatkowych informacji na telefonie.
    Nie sądze, żeby udało się przesłać kontakty w inny sposób (np. przez USB jak piszesz).

  4. #3
    Klubowicz
    Dołączył
    05 marzec 2016
    Skąd
    Mysłakowice z widokiem na Śnieżkę
    Wiek
    47
    Postów
    145
    Auto
    Croma 1,9 Multijet 120 kM
    Rocznik
    2009
    Nokia 735 Win 8 .Bluetooth to tylko protokół nie sądzę żeby był wpływ systemu operacyjnego . Naciskam windows potem wypowiadam komunikat ustawienia , następnie dodaj kontakty i połączenie się zrywa

  5. #4
    Master
    Dołączył
    07 grudzień 2012
    Skąd
    Bielsko
    Wiek
    57
    Postów
    1,715
    Auto
    Bravo 1,4 i Grande1.2
    Rocznik
    2011 ........ i ......2009
    Spróbuj nie głosowo tylko zatwierdź klawiszami na kierownicy.
    I jeszcze jedno może trzeba wyczyścić pamięć .Usuń wszystkich użytkowników i wprowadź siebie od początku.Nie wiadomo ile tam już siedzi telefonów i ich książek.
    Ostatnio edytowane przez KOBRA ; 14-04-2016 o 18:04

  6. #5
    Klubowicz
    Dołączył
    05 marzec 2016
    Skąd
    Mysłakowice z widokiem na Śnieżkę
    Wiek
    47
    Postów
    145
    Auto
    Croma 1,9 Multijet 120 kM
    Rocznik
    2009
    Temat rozwiązany,trochę techniki i człowiek się gubi .Włączyłem w telefonie tryb samochodowy i wszystko działa

  7. #6
    Klubowicz
    Dołączył
    05 marzec 2016
    Skąd
    Mysłakowice z widokiem na Śnieżkę
    Wiek
    47
    Postów
    145
    Auto
    Croma 1,9 Multijet 120 kM
    Rocznik
    2009
    Niestety problem dalej nierozwiązany .Telefon automatycznie łączy się z B&M ,(książka telefoniczna jest przekopiowana do B&M , można klawiszami i głosowo komunikować się z systemem )) po chwili połączenie jest zrywane .Następnie telefon łączy się z B&M i zrywa połączenie i tak w kółko .Próbowałem z innymi komórkami , efekt taki sam .Można przypuszczać że problem jest po stronie B&M , podobno jest jakiś plik naprawczy do B&M , czy ktoś z szanownego grona posiada taki plik .Odłączanie B&M od zasilania( odłączenie klem od aku ) też nic nie daje , ustrojstwo nie chce działać . Czy pozostaje mi jedynie ASO , i jaki to może być koszt .

  8. #7
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    11 marzec 2014
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    34
    Postów
    757
    Auto
    Croma II FL 1.9 JTDm 150@184 KM automat
    Rocznik
    12.2010
    Spróbuj zakutalizować Blue&Me. Nawet jeśli masz tę samą wersję. http://www.blueandme.net/blueandme/index.aspx/

  9. #8
    Klubowicz
    Dołączył
    05 marzec 2016
    Skąd
    Mysłakowice z widokiem na Śnieżkę
    Wiek
    47
    Postów
    145
    Auto
    Croma 1,9 Multijet 120 kM
    Rocznik
    2009
    Aktualizowałem kilka razy,tym razem się chyba powiodło.

  10. #9
    Klubowicz
    Dołączył
    05 marzec 2016
    Skąd
    Mysłakowice z widokiem na Śnieżkę
    Wiek
    47
    Postów
    145
    Auto
    Croma 1,9 Multijet 120 kM
    Rocznik
    2009
    Ciąg dalszy problemów z B&M .Po wymianie akumulatora B&M przestał działać a na dodatek przez chwilę migotał licznik po uruchomieniu silnika .Na forum alfy przeczytałem że po podłączeniu akumulatora trzeba odczekać 5 minut aby mogły zainstalować się potrzebne sterownik i dopiero po tym czasie można przekręcić kluczyk ,tak też zrobiłem .Licznik już nie miga B&M jest i teraz mam pytanie ,włączam bluetooth w telefonie nawiązuje się połączenie nazwa sieci komórkowej i po chwili pojawia się napis NO bluetooth ,wciskam słuchawkę na kierownicy nawiązuje się połączenie pomiędzy telefonem a B&M mogę dzwonić ,po rozmowie pojawia się znowu NO bluetooth . Czy to normalne działanie czy też połączenie B&M z telefonem ma być przez cały czas i to ja decyduję o jego wyłączeniu .Mam B&M w wersji 5,6 .

  11. #10
    Klubowicz
    Dołączył
    05 marzec 2016
    Skąd
    Mysłakowice z widokiem na Śnieżkę
    Wiek
    47
    Postów
    145
    Auto
    Croma 1,9 Multijet 120 kM
    Rocznik
    2009
    Jeżeli coś jest to ma działać ,męczyłem temat aż do skutku . Temat został zakończony zaktualizowałem system Windows w telefonie z 8 na 10 .

  12. #11
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    06 marzec 2013
    Skąd
    Wawa Rembridge
    Wiek
    48
    Postów
    536
    Auto
    Nuova Croma 1,9 16V 150 KM aut. Emotion zwana Cristy
    Rocznik
    VII 2010
    Pytanie może naiwne ale co Wam dała aktualizacja. U mnie wszystko działa (no może poza odczytem SMSów) i nie chciał bym czegoś spieprzyć.

  13. #12
    Klubowicz
    Dołączył
    05 marzec 2016
    Skąd
    Mysłakowice z widokiem na Śnieżkę
    Wiek
    47
    Postów
    145
    Auto
    Croma 1,9 Multijet 120 kM
    Rocznik
    2009
    Aktualizacja B&M do wersji 5,6 w moim przypadku nic nie dała .Natomiast aktualizacja telefonu z windows 8 na 10 załatwiła problem ze zrywaniem połączenia bluetooth .Niby mała rzecz a cieszy

  14. #13
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    06 marzec 2013
    Skąd
    Wawa Rembridge
    Wiek
    48
    Postów
    536
    Auto
    Nuova Croma 1,9 16V 150 KM aut. Emotion zwana Cristy
    Rocznik
    VII 2010
    Kolego dzięki za info. Czyli zostawiam jak jest. Pozdrawiam


 

Podobne tematy

  1. Blue&Me problem
    Napisany przez bravo1303 na forum Bravo II
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 14-06-2017, 12:57
  2. Blue&Me problem - może ktoś miał podobny
    Napisany przez Bronckey na forum Bravo II
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post: 22-03-2016, 18:09
  3. problem z podłączeniem ELM327 bluetooth Fiatecuscan
    Napisany przez bolek94 na forum Bravo II
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 11-02-2016, 19:39
  4. Fiat Stilo 1.9 JTD 115 KM Dynamic aka Blue Devil/Blue Arrow ;)
    Napisany przez Tiger na forum Moje auto
    Odpowiedzi: 70
    Ostatni post: 15-02-2015, 19:33
  5. ELM 327 Bluetooth problem na Windows 8
    Napisany przez Vicynt na forum Grande Punto
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 15-02-2014, 15:27

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

jak wlaczyc bluetooth w blue and me fiat croma 2

fiat croma bluetooth

ble&me rbzlacza mi bluetuth

fiat croma pin do blue & me

blutooth fiat croma

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl