Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Posty od 16 do 30 z 35
Like Tree1lubi to!

Temat: Bllue&Me  

  1. #16
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    11 marzec 2014
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    34
    Postów
    757
    Auto
    Croma II FL 1.9 JTDm 150@184 KM automat
    Rocznik
    12.2010
    Albo problem z Androidem (zakładam, że masz 5.1). Miałem już kiedyś podobne jaja w poprzednim aucie z zestawiem głośnomówiącym Nokii - nie chciał działać z (wtedy) najnowszym Androidem.



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #17
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    11 wrzesień 2015
    Skąd
    Kępno
    Wiek
    31
    Postów
    18
    Auto
    Croma II 1.9 Multijet 150km
    Rocznik
    12.2008
    Co do mojej sprawy to oczywiście po naciśnięciu tego przycisku "OK" nic się nie dzieje .... i też się zanstanawiam czy to wina telefony czy jednak do grubszy problem. Najgorsze właśnie że pozostałe guziki w kierownicy działają i jest wszystko ok.... Sam już nie wiem co o tym myśleć

  4. #18
    Klubowicz
    Dołączył
    14 luty 2014
    Skąd
    Vice-City
    Wiek
    32
    Postów
    495
    Auto
    Fiat CRoma 1.9 Multijet 150 automat
    Rocznik
    10.2008 FL
    A w ogóle funkcja Voice U Ciebie działa? Po naciśnięciu znaczka Windows powinna się uruchomic.

  5. #19
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    11 wrzesień 2015
    Skąd
    Kępno
    Wiek
    31
    Postów
    18
    Auto
    Croma II 1.9 Multijet 150km
    Rocznik
    12.2008
    oprócz sterowania radiem to nic z blue me ani voice nie działa :X

  6. #20
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 październik 2014
    Skąd
    Opole
    Postów
    12
    Auto
    Croma 1.9 150KM
    Rocznik
    2008
    a probowales wlozyc pen-drive'a z jakimis mp3 w usb ? Jesli tez nie bedzie reakcji to moze faktycznie caly blue&me padl...

  7. #21
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    11 marzec 2014
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    34
    Postów
    757
    Auto
    Croma II FL 1.9 JTDm 150@184 KM automat
    Rocznik
    12.2010
    Cytat Napisał nickk Zobacz post
    Co do mojej sprawy to oczywiście po naciśnięciu tego przycisku "OK" nic się nie dzieje
    U mnie też się nic nie dzieje bo OK nie służy do wchodzenia do menu. W tym celu trzeba nacisnąć guzik ze słuchawką. No ale zakładam, że próbowałeś już każdego

  8. #22
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    11 wrzesień 2015
    Skąd
    Kępno
    Wiek
    31
    Postów
    18
    Auto
    Croma II 1.9 Multijet 150km
    Rocznik
    12.2008
    Dzisiaj wloze jakiegoś pendrive i zobacze czy jakas muzę czyta czy nie... Ale tak i tak dla mnie to dziwne jest, bo gdyby wszystko było uszkodzone to nie można by było sterować radiem z kierownicy , a jednak idzie ;-x

  9. #23
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    30 marzec 2014
    Skąd
    Skoczów
    Wiek
    45
    Postów
    71
    Auto
    Croma 1,9 Dynamic
    Rocznik
    2008
    Cytat Napisał maciekpt Zobacz post
    Albo problem z Androidem (zakładam, że masz 5.1). Miałem już kiedyś podobne jaja w poprzednim aucie z zestawiem głośnomówiącym Nokii - nie chciał działać z (wtedy) najnowszym Androidem.
    ...no właśnie jest Android 5.1 i nie pogadasz z autem ...a raczej przez auto. Telefon odesłałem do operatora

  10. #24
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 październik 2014
    Skąd
    Opole
    Postów
    12
    Auto
    Croma 1.9 150KM
    Rocznik
    2008
    Cytat Napisał maciekpt Zobacz post
    U mnie też się nic nie dzieje bo OK nie służy do wchodzenia do menu. W tym celu trzeba nacisnąć guzik ze słuchawką. No ale zakładam, że próbowałeś już każdego
    Faktycznie, sluchawka a nie OK, pamiec mnie zawiodla , ale skoro ani jeden ani drugi nie dziala to trzeba szukac dalej..

    [COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]

    Cytat Napisał matulaskocz Zobacz post
    ...no właśnie jest Android 5.1 i nie pogadasz z autem ...a raczej przez auto. Telefon odesłałem do operatora
    u mnie android 5.1 bez problemu dziala z blue&me, zreszta kolega nie dociera do miejsca w ktorym mialoby to znaczenie (najpierw przez menu auta trzeba wlaczyc "wykrywalnosc" czyli parowanie)

    [COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]

    Cytat Napisał nickk Zobacz post
    Dzisiaj wloze jakiegoś pendrive i zobacze czy jakas muzę czyta czy nie... Ale tak i tak dla mnie to dziwne jest, bo gdyby wszystko było uszkodzone to nie można by było sterować radiem z kierownicy , a jednak idzie ;-x
    niekoniecznie, nie widzialem schematow jak to jest polaczone, ale teoretycznie mozliwe ze przycieski sa sprawne i polaczone elektrycznie, ale padlo samo blue&me, czyli ta skrzynka w schowku, a przyciski od radia pewnie sa podlaczone bezposrednio do radia. Dlatego wlasnie jestem ciekaw jak zareaguje na usb, ktore prawdopodobnie jest podlaczone nie bezposrednio do radia tylko do blue&me (mozna przez nie upgradeowac soft)

  11. #25
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    11 wrzesień 2015
    Skąd
    Kępno
    Wiek
    31
    Postów
    18
    Auto
    Croma II 1.9 Multijet 150km
    Rocznik
    12.2008
    Panowie dopiero w poniedziałek sprawdze tego pendrive bo nie mam dostępu do lapka żeby jakas muzę nagrać ... Także w poniedziałek zdam relacje czy USB w ogóle za działało :-)

  12. #26
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    22 grudzień 2015
    Skąd
    Sochaczew
    Postów
    4
    Auto
    Punto EVO 1.4 Turbo Multiair
    Rocznik
    2010
    wreszcie dzisiaj znalazłem trochę czasu żeby "pobawić" się systemem blue&me, udało się się wgrać spolszczenie i zaktualizować system (na początku nie czytał mi muzyki z pendrivów, po aktualizacji już czyta). Co do telefonu, z wykonywaniem i odbieraniem połączeń wszytko jest super, chciał bym żeby przez bluetooth odtwarzać muzykę z telefonu. Jest to w ogóle możliwe? Gdy telefon jest połączony przez bluetooth z blue&me a ja włączam muzykę to niestety ale muzyka leci w głośniku telefonu a nie w głośnikach samochodu. Telefon to Sony Xperia Z2
    Ostatnio edytowane przez kamyk_sochaczew ; 22-12-2015 o 18:16

  13. #27
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 marzec 2013
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    71
    Auto
    Croma 1.9 120KM
    Rocznik
    2008
    Witam
    podepnę się do tematu. Od dzisiaj mam dziwny objaw. Na wyświetlaczu nie pokazuje mi się informacja o połączeniu z telefonem, tam gdzie wyświetlała się nazwa operatora jest stale tripA, ale mogę odbierać połączenia, wybierać numery z telefonu i normalnie rozmawiać. Sterowanie radiem i CD działa. Nie mogę wejść w menu B&M.
    Może ktoś tak miał?

  14. #28
    Klubowicz
    Dołączył
    23 lipiec 2013
    Skąd
    Wejherowo
    Postów
    217
    Auto
    Croma 1.9 Multijet 8v 120 kM@150 manual
    Rocznik
    2010
    Cytat Napisał Armoth Zobacz post
    Witam
    podepnę się do tematu. Od dzisiaj mam dziwny objaw. Na wyświetlaczu nie pokazuje mi się informacja o połączeniu z telefonem, tam gdzie wyświetlała się nazwa operatora jest stale tripA, ale mogę odbierać połączenia, wybierać numery z telefonu i normalnie rozmawiać. Sterowanie radiem i CD działa. Nie mogę wejść w menu B&M.
    Może ktoś tak miał?
    Spróbuj najprostszego sposobu - zdjąć klemy, odczekać i podłączyć znowu, restart najlepiej działa na windows
    Armoth lubi to.

  15. #29
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 październik 2014
    Skąd
    NiedalekoKrakowa
    Wiek
    42
    Postów
    60
    Auto
    RS
    Rocznik
    2010
    Cytat Napisał kamyk_sochaczew Zobacz post
    wreszcie dzisiaj znalazłem trochę czasu żeby "pobawić" się systemem blue&me, udało się się wgrać spolszczenie i zaktualizować system (na początku nie czytał mi muzyki z pendrivów, po aktualizacji już czyta). Co do telefonu, z wykonywaniem i odbieraniem połączeń wszytko jest super, chciał bym żeby przez bluetooth odtwarzać muzykę z telefonu. Jest to w ogóle możliwe? Gdy telefon jest połączony przez bluetooth z blue&me a ja włączam muzykę to niestety ale muzyka leci w głośniku telefonu a nie w głośnikach samochodu. Telefon to Sony Xperia Z2
    Niestety wersja bluetooth, w którą wyposażone są nasze Cromy nie pozwala na odtwarzanie muzy poprzez połączenie bezprzewodowe. Możesz zainstalować sobie na tel. soft (np. BTmono), który przekieruje muzę na połączenie BT, ale jakość tego nadaje się co najwyżej do posłuchania od biedy jakiegoś audiobooka (mono, niska jakość).

  16. #30
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 październik 2013
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    63
    Postów
    5
    Auto
    Fiat Croma 1,9 Multijet 150 KM
    Rocznik
    2010
    Miałem identyczny przypadek, tyle że stało to się w czasie normalnej eksploatacji. Nagle przestało działać sterowanie telefonem. Odżyło jednak po zrestartowaniu całego samochodu tzn. odłączeniu klemy od akumulatora na kilka sek. Tyle tylko, że następnie trzeba pousuwać mnóstwo błędów komputera łącznie z nauką podnośników szyb. A już zdążyłem kupić nową kierownicę bo myślałem że przyciski padły
    Cytat Napisał nickk Zobacz post
    Tak, sterowanie radia działa i to właśnie dziwne jest.... A jak to odpalić bez guzików z kierownicy ??


 
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl