Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 2 z 2
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    05 styczeń 2009
    Skąd
    Miasteczko Śląskie
    Postów
    2
    Auto
    CC170

    [silnik] Problem z odpalaniem CC900

    Witam, początkowo życzę Wszelkiej pomyślności w 2009 roku.
    Szukam rozwiązania problemu i zwracam się z tym do kolegów po fachu, może ktoś się z tym problemem spotkał - od roku mam problem występujący czasowo podczas odpalania. Silnik zimny, kręcę rozrusznikiem od 3-7s i jest moment gdy po tym czasie lekko przygasają kontrolki i silnik odpali lub nie szczególnie gdy przestanę w tym czasie trzymać kluczykiem na rozruchu. Moim zdaniem nie powinno być przygasania kontrolek bo coś w tym czasie dociąża zasilanie że spada moc akumulatora. Akumulator jest 6 miesięczny i celowo kupiony o zwiększonym prądzie rozruchu. Zauważyłem że zaraz po naładowaniu oraz przy rozgrzanym silniku problem ten nie występuje.
    Bardzo mnie zastanawia co może wstrzymywać obroty tego rozrusznika i dlaczego gdy jest ten moment przygasania to wtedy następuje odpalanie.
    Dzisiaj zobaczę czy nie ma na to wpływu immobilizer, gdyż przy spadku napięcia centralka może odłączać zapłon.
    Proszę o pomoc kolegów z forum.



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    22 grudzień 2008
    Skąd
    Grudziądz
    Postów
    8
    Auto
    Fiat Cinquecento 900
    witam... Najpierw skłaniał bym się ku podłączeniu samochodu pod inny akumulator... puki jest na gwarancji ponieważ najprawdopodobniej to jego wina... wcześniej byłem w posiadaniu Opla Kadeta 88 rocznik i miałem podobny problem i właśnie była to wina aku.. jeśli na rozgrzanym silniku działa wszystko dobrze znaczy eis ze aku został podładowany i jest w stanie załączyć rozruch bez problemu..
    Najpierw najprostsze metody jeśli przy innym aku będzie dalej ten problem to daj znać..
    POzdro..
    Przykro mi nie posiadam już nic do CC, ostatnio auto doznało poważnego wypadku drogowego i zostało z holowane i przerobione na śróbki...


 

Podobne tematy

  1. problem z odpalaniem
    Napisany przez kris072 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post: 17-12-2011, 14:28
  2. [silnik] Uno Problem z cieplym silnikiem.
    Napisany przez t_z na forum Uno
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 29-05-2009, 08:25
  3. cinquecento problem z odpalaniem
    Napisany przez olo_2000 na forum Cinquecento, Seicento
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post: 11-04-2009, 01:55
  4. [silnik] BRAVA 1,6/16v +gaz problem z odpaleniem zimnego sil
    Napisany przez mick075 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 07-02-2009, 13:17
  5. [silnik] Problem z wyciekiem małym z pompy
    Napisany przez joshua79 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 07-01-2009, 18:52

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

seicento 900 problem z odpalaniem

fiat cinquecento 900 problem z odpaleniem

cinquecento 900 problem z odpalaniem

cinquecento 900 problem z rozruchem

seicento 900 problem z zapalaniem

cc 900 problem z odpaleniem

fiat seicento 900 problem z odpalaniem

seicento 900 problem z odpalaniem na zimnym

problem z rozruchem w seicento

cc przygasaja kontrolki

Seicento przygasaja kontrolki

seicento problem trudny rozroch zimny silnik

problemy z rozruchem fiata cinquecento 900

cinquecento zablokowany immobilizer

problem z rozruchem zimnego silnika fiat cc900

problemy z fiatem seicento

problemy z odpalaniem fiat cinquecento 900

seicento 900 problem z odpalaniem na zimno

problem z odpaleniem cc 900

seicento 900 problemy z odpalaniem na zimnym

seicento 900 problem z odpalaniem jak jest zimny

seicento 900 problemy przy odpalaniu

fiat cc 900 problem z odpalaniem

http://www.iparts.pl