Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 3 z 3
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    27 listopad 2012
    Skąd
    śląsk
    Wiek
    30
    Postów
    3
    Auto
    seicento

    Seicento problem z pracą silnika w gorące dni

    Witam,
    Zacznę od tego, że autko odpala zawsze od pierwszego i nigdy z tym nie ma problemu. Zaraz po odpaleniu obroty falują, brak reakcji na gaz dopiero 3 czy 4 naciśnięcie powoduje wzrost obrotów, i tak co skrzyżowanie aż samochód się trochę zagrzeje, potem problem jest już dużo mniejszy ale nie zanika. I teraz najlepsze. Problem ten nie występuję zimą i w chłodniejsze dni ( jest odczuwalny minimalnie - nie utrudnia jazdy), tylko w bardzo upalne dni i do czasu aż silnik się zagrzej. Na LPG autko chodzi idealnie. Dodam jeszcze, że przyśpiesza na benzynie niepłynnie (jakbym wciskał, odpuszczał do połowy i znów wciskał pedał gazu) i to niezależnie od temperatury ani zagrzania silnika ( po prostu zawsze). Dodaje zdjęcie z podłączenia pod kompa( czujnik MAP i korekta wtrysku- nie wiem ile mają wynosić). Gdyby ktoś mógł pomóc na podstawie innych danych, mogę podłączyć i dodać zdjęcia z innymi danymi. Z góry dzięki za pomoc. Dość długo tak jeżdżę a nie chce wszystkiego po kolei wymieniać. Brak jakichkolwiek błędów.




  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 czerwiec 2011
    Skąd
    Grzegorzew
    Postów
    86
    Auto
    Fiat Uno 1.0 FIRE
    Rocznik
    2000
    Miałem podobny problem, u mnie okazało się ze czujnik map sensor jest uszkodzony. Też gdy złapał temperaturę silnik to świrowal, a na zimno było ok. Gdy świrowal to nie dało sie jechać. Sprawdź jeszcze kable WN od świec. Może iskra ucieka. Odpal auto gdy się ściemni i zobacz czy nie skacza iskry.

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    27 listopad 2012
    Skąd
    śląsk
    Wiek
    30
    Postów
    3
    Auto
    seicento
    Cytat Napisał turb Zobacz post
    Miałem podobny problem, u mnie okazało się ze czujnik map sensor jest uszkodzony. Też gdy złapał temperaturę silnik to świrowal, a na zimno było ok. Gdy świrowal to nie dało sie jechać. Sprawdź jeszcze kable WN od świec. Może iskra ucieka. Odpal auto gdy się ściemni i zobacz czy nie skacza iskry.
    Tylko u mnie jest na odwrót świruje jak jest zimny. Kable i świece były niedawno wymieniane, a na LPG chodzi idealnie więc świece i kable odpadają.


 

Podobne tematy

  1. Problem z zapłonem, nierówną pracą i brakiem mocy
    Napisany przez Bubster na forum Stilo
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 28-07-2012, 19:16
  2. Fiat Brava 1.6 16V - Problem z pracą silnika po nagrzaniu silnika
    Napisany przez Virusek na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post: 20-03-2012, 12:14
  3. Problem z dziwną pracą silnika
    Napisany przez msikorski na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 25-12-2010, 12:13
  4. Problem z pracą silnika na benzynie
    Napisany przez pablo7 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 14-11-2009, 14:30
  5. [osprzęt silnika] problem z uruchomieniem silnika seicento 9
    Napisany przez sgotowy na forum Cinquecento, Seicento
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 03-10-2009, 19:50

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl