Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 2 z 2
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    08 kwiecień 2013
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    25
    Postów
    13
    Auto
    FIAT Seicento 1.2 8V
    Rocznik
    2003

    BRAK reakcji problem z pradem PILNE

    Witam , mam poważny problem z moją FIACIUGĄ 1.1 MPI 2003 r tzn samochód nie reaguje przy uruchomieniu . jest nowy aku ma 3 mieś , rozrusznik jest sprawny był u mechanika i rozruch na krótko działa jest 100% sprawny , przewody sa dobrze podłączone i nie są przetarte , przekaźniki są sprawne cykają , stacyjka jest ok sprawna . występuje dziwne zjawisko kontrolki ładowania tzn po włączeniu na zapłon świeci po próbie uruchomienia (jest cisza) po powrocie na właczony zapłon ładowanie znika . HELP !!!



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Master
    Dołączył
    12 listopad 2012
    Skąd
    Żory
    Postów
    1,131
    Auto
    Marea weekend 2,0 20v /Mercedes 300SE 87r /Plymouth Valiant 61r
    Rocznik
    1997
    Piszesz też jakoś po "czesku". Rozumiem, że silnik nie pali przy próbie uruchomienia. Rozrusznik kręci, ale tylko zwarty na krótko. Stacyjka podobno była sprawdzana, a pomimo to nie daje impulsu włączającego rozruch. Kontrolka ładowania w pozycji zapłon świeci, po czym
    Cytat Napisał czeski2003 Zobacz post
    (jest cisza)
    znaczy co gaśnie kontrolka, czy przekaźnik milczy?
    Cytat Napisał czeski2003 Zobacz post
    po powrocie na właczony zapłon ładowanie znika
    Powinno chyba być, kontrolka nie świeci.
    Nie piszesz nic o bezpiecznikach, stykach na drodze stacyjka - rozrusznik (bo skoro rozrusznik działa, to tam należy szukać problemu). Może masz gdzieś przebicie na masę i po przekręceniu kluczyka w pozycję rozruch robisz zwarcie (to by wyjaśniało gaśnięcie kontrolki).
    Wybacz, ale jeśli napiszesz jeszcze raz po "czesku", to nie będzie mi się chciało z Tobą gadać.
    Specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych.


 

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 27-02-2015, 22:00
  2. Navi i brak reakcji radia i CD
    Napisany przez kamilrozanski na forum Stilo
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 31-08-2011, 17:31
  3. Pomocy!! Brak reakcji na pedał gazu
    Napisany przez kamil86 na forum Punto II
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 18-05-2011, 22:18
  4. [silnik] Brak reakcji na pedał przyspieszenia, brak mocy 1.9
    Napisany przez bammber na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post: 20-03-2010, 18:48
  5. [silnik] Niskie obroty , brak reakcji
    Napisany przez portwelarz77 na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 27-02-2009, 19:52

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl