Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 4 z 4
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    21 listopad 2013
    Skąd
    Częstochowa
    Wiek
    24
    Postów
    3
    Auto
    Fiat Bravo II 1.4 T-JET 150 KM
    Rocznik
    2007

    Problem z odpalaniem, szalejąca elektryka.

    Witam na wstępie chcę się przywitać ponieważ jestem tu nowy.
    Mam problem z Fiatem Bravo II T-JET 150 Km rocznik 2007, mianowicie kilka dni temu podczas odpalania go na komputerze centralnym pojawił mi się komunikat o wyłączeniu asr, esp oraz hill holding, zdziwiłem się jak to ujrzałem ale po przeczytaniu podobnego problemu doszedłem do wniosku, że jeżeli tylko raz mi się to stało i się już nie powtórzyło to to zignorować. Niestety dzisiaj rano nie było tak kolorowo. Odpaliłem samochód pojawił mi się ten błąd ale po jednej minucie błąd znikną. zrobiłem jakieś 30km postawiłem samochód pod domem i jak wróciłem po godzinie by udać się dalej przy próbie przekręcenia kluczyka w stacyjce wszystko zamarło. Napiszę to trochę jaśniej alarm normalnie zadziałał wpuścił mnie do środka, kluczyk wsadziłem do środka i przekręciłem go o jeden raz by się kontrolki zapaliły. Do tego momentu wszystko było dobrze ale jak już przekręciłem już na pozycje odpalenia to wszystko zamarło, tablica kontrolek się wygasiła a wskazówka od paliwa zamarła. Od tej pory nie mogę nic zrobić z autem, odłączyłem klemy i sytuacja się znów powtórzyła. Nie znam się ani na mechanice ani na elektryce więc, zgłaszam się o pomoc do Was. Za każdą pomoc już teraz dziękuję i mam nadzieje że jasno opisałem problem.



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Klubowicz
    Dołączył
    08 marzec 2012
    Skąd
    Śląsk
    Postów
    107
    Auto
    Fiat Bravo 1.4 MultiAir 140 KM S&S Blue maserati
    Rocznik
    2010
    Akumulator naladowany?

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 listopad 2013
    Skąd
    Ruda Śląska
    Postów
    16
    Auto
    fiat Bravo 1.9 Multijet
    Rocznik
    01.2007
    Miałe podobny problem ale z alfą 166 objawy takie jak u ciebie ale jeszcze dotego zniknąl prędkosciomierz pkazało sie ze była luzny przewod plusowy albo tak jak kolega pisze akumulator kaput

  5. #4
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    21 listopad 2013
    Skąd
    Częstochowa
    Wiek
    24
    Postów
    3
    Auto
    Fiat Bravo II 1.4 T-JET 150 KM
    Rocznik
    2007
    Dzięki wielkie za pomoc. Samochód dziś wyjechał z serwisu i okazało się że miałem luźne klemy oraz jakieś bezpieczniki spalone. Jeszcze raz dzięki za pomoc


 

Podobne tematy

  1. Problem z elektryka szyb bravo i
    Napisany przez Hory na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 16-04-2013, 07:48
  2. Uno 96r 1.7 d Problem z elektryka
    Napisany przez fanatico na forum Uno
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post: 13-08-2012, 21:22
  3. problem wycieraczki...elektryka...
    Napisany przez arthrawn na forum Punto II
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 01-04-2012, 17:00
  4. Problem z elektryka?
    Napisany przez gregory_26 na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post: 20-08-2010, 20:11
  5. elektryka dziwny problem
    Napisany przez lagoda na forum Cinquecento, Seicento
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 21-01-2009, 19:27

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

elektryka bravo II

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl