Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 2 z 2
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    13 marzec 2016
    Skąd
    Opole
    Wiek
    35
    Postów
    3
    Auto
    Bravo 1.4 16v
    Rocznik
    2007

    Nowe Bravo 1.4 16v problem nie odpala P0220 P1221 pomocy !!!

    Witam serdecznie mam taki oto problem z Bravo 1.4 16v 2008 rok.
    Podczas jazdy wywaliło komunikat "przekroczona temperatura silnika" i samochód zgasł i nie chciał odpalić.
    Po podniesieniu maski okazało się , że grasowało jakieś zwierzątko. Podłączyłem kompa i cała litania błędów.
    Okazało się , że szlag trafił czujnik położenia wałka rozrządu (błąd p0340) i czujnik ciśnienia błąd p0105 mało tego zwierzątko narobiło zwarcia w instalacji.
    Czujniki wymienione, instalacja ogarnięta i zostały błędy p0220 i p1221 i samochód odpala jak mu się podoba czyli raz chodzi innym razem można kręcić i nic.
    Błędy sugerowały by pedał gazu, który zmieniłem i nadal jest to samo. Instalacja pedału też zrobiona od nowa.
    Dla ciekawostki na nieodpalonym silniku sprawdzają w FESie pedał dochodzi jedynie do 34%, ciśnienie w kolektorze 680mBar a przepływ 1700kg/h.
    Wypinając map sensor auto też raz pali innym razem nie pali. Czasem gdy odpala ciśnienie w kolektorze pokazuje 1013 mbar a przepływ 2700kg/h.
    Wiązka z map sensora do ecu wymieniona na nową...
    Pomysłów dalszych brak...
    Czyżby ecu szlak trafił ?
    Jeszcze jedno , gdy auto odpala to na wypiętym pedale gazu chodzi idealnie , a jak tylko się go wepnie to kuleje , ale reaguje na gaz ...
    Przepustnica sprawdzona elektrycznie i sprawne oba potencjometry w niej tak samo oba pedały zachowują się elektrycznie identycznie.
    jakieś pomysły ?



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    13 marzec 2016
    Skąd
    Opole
    Wiek
    35
    Postów
    3
    Auto
    Bravo 1.4 16v
    Rocznik
    2007
    Temat do zamknięcia. Uszkodzony okazał się ECU silnika.


 

Podobne tematy

  1. problem z nawiewem bravo pomocy
    Napisany przez marco na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post: 11-11-2015, 16:22
  2. Nowe Bravo + Connect Navi+ problem
    Napisany przez verte11 na forum Bravo II
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post: 02-12-2014, 12:59
  3. P1221 pedał gazu
    Napisany przez Stilo2003 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 04-09-2012, 18:09
  4. Problem, błędy P0101, P0110, P0380, P0404, P1320, P0704, P0220
    Napisany przez lukis3 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 26-06-2012, 22:51
  5. Bardzo wileki problem z Bravo - Pomocy :(
    Napisany przez Dyzio151 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post: 05-10-2009, 10:54

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

fiat 1.4 16V nie odpala

http://www.iparts.pl