Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 10 z 10
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 marzec 2013
    Skąd
    Grajewo
    Wiek
    28
    Postów
    51
    Auto
    Bravo 1.9 Multijet 150 KM
    Rocznik
    05.2007

    Nie mogę odpalić Bravo

    Witam
    Na wstępie napiszę ze chodzi mi o szybką odpowiedź.
    Posiadam Bravo II 1.9 150 KM i nie mogę go odpalić. Silnik kręci jednak nie dostaje paliwa. pompa paliwa w baku wydaje głośne buczenie.
    Dodam że jest to nie zależne od temperatury ponieważ już dwa razy mi się to przytrafiła jednak po dłuższym kręcenniu odpalał a dziś nie zero reakcji.
    Proszę o szybką odpowiedź. Paliwo dobrej jakości a filtr nowy.



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Moderator
    Dołączył
    15 wrzesień 2008
    Skąd
    Biała Podlaska
    Wiek
    30
    Postów
    8,249
    Auto
    Peugeot 407
    Rocznik
    2004
    Pewnie pompa nie daje rady pociągnąć paliwa

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 marzec 2013
    Skąd
    Grajewo
    Wiek
    28
    Postów
    51
    Auto
    Bravo 1.9 Multijet 150 KM
    Rocznik
    05.2007
    Czyli padnięta pompa

  5. #4
    Klubowicz
    Dołączył
    23 listopad 2009
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    167
    Auto
    Bravo II 1.4 16v 90kM
    spróbuj dolać lepszego paliwa i jakiś dodatek do niego typu odmrażacz lub preparat do przeczyszczenia układu paliwowego ja kupuje dodatki do paliwa na shellu.to jedna z kilku możliwości że coś jest w zbiorniku i paliwie (jakiś syf) i nie chce odpalić.Ale ta pompa może być główną przyczyną tego problemu,a taki dodatek do paliwa dużo nie kosztuje i warto spróbować.We fiacie doblo jak poszła Mi pompa (nie miałem paliwa i kręciłem na rozruszniku) to było słychać takie skwierczenie,w seicento brakło paliwa kilka razy i nigdy się nic nie stało.ciekawe co u Ciebie nawaliło ?
    Ostatnio edytowane przez bubuu77 ; 29-12-2014 o 12:00
    bravo 1.4 sc 1,1 doblo 1,2 marea 2,0 bravo II 1.4 16v

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 marzec 2013
    Skąd
    Grajewo
    Wiek
    28
    Postów
    51
    Auto
    Bravo 1.9 Multijet 150 KM
    Rocznik
    05.2007
    Dziś wstawiłem samochód do warsztatu i okazało się że pompa w baku zacięła się bo coś się ułamało. po odblokowaniu samochód odpalił. jednak pompa i tak do wymiany ponieważ po zgaszeniu samochodu i ponownej próbie odpalenia zacięła się po raz kolejny. Przy okazji mechanik wyczyści bak i wymieni filtr jutro odbiór autka.

  7. #6
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    02 styczeń 2015
    Skąd
    Olkusz
    Postów
    2
    Auto
    Bravo II 1.4
    Rocznik
    2007
    Nie chcę otwierać nowego wątku: po wymianie akumulatora silnik nie chce odpalić (1.4 16v) 9benzyna oczywiście. Fabryczny immobilajzer nie świeci. Tzn. " kłódeczka" nie swieci. Rozrusznik kręci. Mam zamontowany dodatkowy alarm " Chetaach". Jak go ODŁĄCZYĆ, podejrzewam, że to jego wina - odcina zapłon(??). Gdzie jest centralka? Do drugiego kluczyka ma dołaczony taki maleńki "kluczyk-wichajsterek". Stoję od dwóch dni- RATUNKU!
    PS. PO SIEDMIU LATACH PO RAZ PIERWSZY AUTO ZE MNĄ NIE GADA.

  8. #7
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 marzec 2013
    Skąd
    Grajewo
    Wiek
    28
    Postów
    51
    Auto
    Bravo 1.9 Multijet 150 KM
    Rocznik
    05.2007
    Witam
    Zacznę od nowych spostrzeżeń jakie odkryłem po wymianie pompy. Był wcześniej temat nierównego odpalanie silnika wrażenie jak by odpalał nie na wszystkich cylindrach ( jak ktoś wie który to temat niech go podrzuci). Przyczyną tego stanu jest nie wydajna pompa paliwa w zbiorniku paliwa. U mnie było tak samo nie zależnie od pory roku silnik odpalał nie równo. Po wymianie pompy silnik odpala gładko i szybko nie trzeba go kręcić, oraz z na wolnych obrotach pracuje cicho i równo nie ma klekotania. Samochód przyśpiesza szybciej i jest bardziej żwawy oraz spadło spalanie. Jeśli ktoś będzie miał pytania pisać.
    Pozdrawiam

  9. #8
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    03 styczeń 2015
    Skąd
    sandomierz
    Wiek
    37
    Postów
    1
    Auto
    bravo
    Rocznik
    1997
    witam wszystkich milego dnia

  10. #9
    Klubowicz
    Dołączył
    23 listopad 2009
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    167
    Auto
    Bravo II 1.4 16v 90kM
    Cytat Napisał rakud29 Zobacz post
    witam wszystkich milego dnia
    Miło Nam,ale nie ten wątek :-)
    bravo 1.4 sc 1,1 doblo 1,2 marea 2,0 bravo II 1.4 16v

  11. #10
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 marzec 2013
    Skąd
    Grajewo
    Wiek
    28
    Postów
    51
    Auto
    Bravo 1.9 Multijet 150 KM
    Rocznik
    05.2007
    Niestety moja radość okazała się przedwczesna. Przyszedł kilku stopniowy mróz i auto dalej nie odpala ten sam objaw silnik nie dostaje paliwa. Czy są jakieś czujniki które odpowiadają za rozruch samochodu. Proszę o szybką odpowiedź.


 

Podobne tematy

  1. Bravo MultiAir 1.4 - nie mogę znaleźć w Multiecuscan/kalibracja po wymianie oleju
    Napisany przez mrozek na forum Diagnostyka, interfejsy, kody błędów
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 14-07-2016, 13:49
  2. Pomocy. Nie mogę odpalić Marysi.
    Napisany przez rafal0087 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 02-11-2014, 19:58
  3. Nie mogę znaleźć właściwego wątku
    Napisany przez krzysztofd na forum Na luzie, po pracy
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 29-09-2014, 07:39
  4. Fiat Bravo 1.8 16V GT - nie chce odpalić i ruszyć z parkingu
    Napisany przez wuemstudio na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post: 17-09-2013, 13:13
  5. Fiat Bravo SX 1.4 12v. 1996r. Nie chce odpalić.
    Napisany przez hiszpania1984 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post: 02-02-2013, 12:31

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl