Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 7 z 7
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 wrzesień 2013
    Skąd
    Polska
    Wiek
    26
    Postów
    12
    Auto
    Bravo 1.9 Multijet
    Rocznik
    2007

    Fiat bravo II 1.9 multijet 150 km Problem

    Witam.

    Mam mały problem z samochodem, polega on na tym że wyskakuje mi błąd silnika po czym auto traci moc (max obroty 3500). Jak odpalę auto to chodzi przez jakies 2 3 min normalnie i potem znowu zamula i tak w kółko.. Po pewnym czasie błąd sam sie skasował i znowu po jakimś okresie wyskoczył. Zauważyłem też, że od czasu wyskoczenia pierwszy raz tego błędu samochód co jakiś czas ciężko odpala (trzeba dłużej przytrzymać kluczykiem przy odpalaniu). Orientuje sie ktoś może gdzie problem tkwi ? Z góry dziękuje za odpowiedź, to mój pierwszy post tutaj także proszę o wyrozumiałość



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    07 maj 2013
    Skąd
    Rzeszów
    Wiek
    36
    Postów
    162
    Auto
    Bravo II - 1.9 16V M-jet
    Rocznik
    2008
    Zacznij od poszukania kogoś kumatego kto podepnie auto pod kompa bo pewnie błąd w sterowniku się zapisał. Może ktoś miał podobny przypał to podpowie więcej...
    [COLOR="#00FF00"]DPF out___EGR off___175KM / 411Nm[/COLOR]
    [COLOR="#FF0000"]Markowe oleje i nie tylko w dobrych cenach: [COLOR="#ff0066"]http://pro-choice.pl/[/COLOR][/COLOR]

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 wrzesień 2013
    Skąd
    Polska
    Wiek
    26
    Postów
    12
    Auto
    Bravo 1.9 Multijet
    Rocznik
    2007
    No właśnie też tak myślałem żeby zawieźć auto do kogoś kto się naprawdę zna na elektronice i ma dobry sprzęt a nie jak połowa okolicznych mechaników którzy nie maja zielonego pojęcia o co w tym chodzi A mam jeszcze takie małe pytanko odnośnie komputera pokładowego. Kupiłem auto nie dawno także nie orientuje się dokładnie odnośnie pokazywanego spalania. Chodzi o to ze jak jadę z górki na biegu nie dodając gazu to komputer pokazuje mi spalanie 2.0 l a w innych autach normalnie pokazuje 0.0 l bo wtedy samochód sam sie napędza i nie ma spalania i pytanie jest takie czy po prostu ten model tak ma ze tyle pokazuje czy coś jest nie tak z komputerem ?

  5. #4
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 marzec 2013
    Skąd
    Sosnowiec
    Wiek
    28
    Postów
    20
    Auto
    Bravo II 1.6 MJet 105
    Rocznik
    2010
    Tylko tak pokazuje, tak na prawdę nic nie pali. Podepnij pod kompa i będzie wiadomo co zgłasza błąd. W gruncie rzeczy to Fiat nie jest ciężki do diagnozy (ja zaopatrzyłem się w interfejs za 100 zł i orginał Fiat Ecu Scan) i chodzi jak marzenie.

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 wrzesień 2013
    Skąd
    Polska
    Wiek
    26
    Postów
    12
    Auto
    Bravo 1.9 Multijet
    Rocznik
    2007
    Aha czyli to ze tak pokazuje to jest normalne jak dla tego modelu ? No będę musiał podpiąć go do komputera jak wyskoczy znowu ten błąd i zobaczymy. Jak coś będę wiedział więcej to napisze. Chyba ze znajdzie sie ktoś z podobnym problemem i będzie znał odpowiedź

  7. #6
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 marzec 2013
    Skąd
    Sosnowiec
    Wiek
    28
    Postów
    20
    Auto
    Bravo II 1.6 MJet 105
    Rocznik
    2010
    Tak to jest normalne. Musisz podpiąć pod kompa i będzie wiadomo, bo tak to jest wróżenie z fusów.

  8. #7
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,644
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    Te 2 litry to standard we fiatach choć pojęcia nie mam dlaczego..
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT


 

Podobne tematy

  1. Fiat Bravo 1.6 MultiJet 105KM
    Napisany przez kynasto na forum Moje auto
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post: 11-10-2013, 17:43
  2. Fiat Bravo 1.9 MultiJet 150KM
    Napisany przez mizu8219 na forum Moje auto
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 28-08-2013, 20:26
  3. Bravo 1,6 Multijet turbina
    Napisany przez gregorywos na forum Bravo II
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post: 05-05-2013, 21:22
  4. Bravo 1.9 Multijet na zimnym nie pali
    Napisany przez seth na forum Bravo II
    Odpowiedzi: 20
    Ostatni post: 06-02-2012, 15:14
  5. Bravo II 1,9 Multijet filtry
    Napisany przez marekc na forum Bravo II
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 07-01-2012, 09:19

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

problemy 1.9 multijet

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl