Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 15 z 15
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    09 wrzesień 2009
    Skąd
    radom
    Postów
    19
    Auto
    marea 2,4 td

    slabe odpalanie marea (hipo pomocy!!)

    mianowicie.... jak auto cala noc postoi to mam problem z odpaleniem... siwece wymienione na nowe 2 tyg... bylo oki az nagle ktoregos dnia wsiadam do marysi i nie moge jej odpalic... zakreci rozrusznikiem i tak jakby lapal ale gasnie... dymi z rury strasznie i przy 10 probie jak zalapie to odpali... zakopci ale dziala... no i pozniej juz jest oki. jak jest cieply to lapie od strzala.. tylko ze znow przychodzi noc a pozniej ranek i znow to samo... a jeszcze napisze ze marchewa po przekreceniu kluczyka gasnie ale po chwili sie zapala spowrotem... i gasnie po jakichs 3 min od odpalenie... pomocy bo teraz jest temp ok 10* a co bedzie jak spadnie ponizej 0*... co tu sie moglo stac... ??prosze o pomoc...



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    17 wrzesień 2008
    Skąd
    Katowice
    Postów
    1,003
    Auto
    Nuovo Bravo 1,6 multijet Brava 1,9JTD
    A nowe świece się grzeją? Może nie one były uszkodzone tylko sterowanie

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    09 wrzesień 2009
    Skąd
    radom
    Postów
    19
    Auto
    marea 2,4 td
    szela moglbys rozwinac wypowiedz. swiece byly juz troch zjarane wiec je wymienilem. a o co chodzi ze sterowaniem swiec?? co jest za to odpowiedzialne??

  5. #4
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    17 wrzesień 2008
    Skąd
    Katowice
    Postów
    1,003
    Auto
    Nuovo Bravo 1,6 multijet Brava 1,9JTD
    Jest przekaźnik który włącza świece alby grzały. Czasem on pada i mimo wymiany świec one dalej nie grzeją i są problemy z odpaleniem.

  6. #5
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    14 styczeń 2008
    Skąd
    dziki kraj
    Postów
    3,467
    Auto
    osobowe
    Rocznik
    nieistotny
    Cytat Napisał szela
    Jest przekaźnik który włącza świece alby grzały.
    To w zasadzie cały taki moduł obuty jeszcze w jakas elektronike bo spięty jest z kompem.

    Proponuję wpiać żarówkę na próbę pod świece i zobaczyć czy moduł daje zasilanie do grzania świec.

  7. #6
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    17 wrzesień 2008
    Skąd
    Katowice
    Postów
    1,003
    Auto
    Nuovo Bravo 1,6 multijet Brava 1,9JTD
    No tak cały moduł ale w skrócie mówi się o tym przekaźnik od świec.

  8. #7
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    09 wrzesień 2009
    Skąd
    radom
    Postów
    19
    Auto
    marea 2,4 td
    panowie a mozecie mi powiedziec gdzie ten sterownik od swiec sie znajduje...

  9. #8
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    14 styczeń 2008
    Skąd
    dziki kraj
    Postów
    3,467
    Auto
    osobowe
    Rocznik
    nieistotny
    Cytat Napisał penkal
    panowie a mozecie mi powiedziec gdzie ten sterownik od swiec sie znajduje...
    Masz go na scianie grodziowej po lewej stronie zbiorniczka od wspomagania, tak lekko w dole.

  10. #9
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    09 wrzesień 2009
    Skąd
    radom
    Postów
    19
    Auto
    marea 2,4 td
    panowie problem nadal istnieje... modul kupiony wymieniony a problem nadal istnieje... macie jeszcze jakies pomysly co to moze byc...??

  11. #10
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    26 listopad 2009
    Skąd
    wrocław
    Postów
    51
    Auto
    marea weekend 2,4 jtd
    witam,miałem podobny problem , zatankowałem na porządnej stacji,dolałem "uszlachetniacza" do paliwa firmy STP i problem zniknął

  12. #11
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    09 wrzesień 2009
    Skąd
    radom
    Postów
    19
    Auto
    marea 2,4 td
    tankuje na orlenie.. wiec chyba strasznego badziewia nie ma... sprobuje i dam znac jakie efekty

  13. #12
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    14 styczeń 2008
    Skąd
    dziki kraj
    Postów
    3,467
    Auto
    osobowe
    Rocznik
    nieistotny
    Cytat Napisał penkal
    panowie problem nadal istnieje... modul kupiony wymieniony a problem nadal istnieje... macie jeszcze jakies pomysly co to moze byc...??
    Zły tok rozumowania, w ten sposób będziesz wymieniał wszystko aż do skutku? Napisałem żebyś sprawdził czy wogóle świece grzeją, a Ty wymieniasz moduł.

  14. #13
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    09 wrzesień 2009
    Skąd
    radom
    Postów
    19
    Auto
    marea 2,4 td
    panowie problem nadal istnieje... "polepszacz" dodany i poprawy nie widac... sa moze jeszcze jakies pomysly?? mrozy ida... pomozcie...

  15. #14
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    14 styczeń 2008
    Skąd
    dziki kraj
    Postów
    3,467
    Auto
    osobowe
    Rocznik
    nieistotny
    Sprawdziłeś wkońcu to czy świece grzeją/moduł podaje napięcie ?

  16. #15
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    09 wrzesień 2009
    Skąd
    radom
    Postów
    19
    Auto
    marea 2,4 td
    tak.. kontrolka podpieta i prad idzie...


 

Podobne tematy

  1. Problem z niedziałającym klaksonem w brava 1.9jtd-pomocy
    Napisany przez radii na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 23-10-2008, 15:16
  2. ludzie pomocy
    Napisany przez rafal1977 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 23-09-2008, 18:47
  3. Pomocy!! Nie działa obrotomierz
    Napisany przez maciek638 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post: 09-09-2008, 20:34
  4. potrzebuje pomocy-sprzęgło czy skrzynia biegów?
    Napisany przez artur 2310 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 24-07-2008, 06:41
  5. Problem z xenonami Pomocy !!
    Napisany przez Brolli na forum Ulysse
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 29-03-2008, 11:46

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

http://www.iparts.pl