Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 14 z 14
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    05 styczeń 2015
    Skąd
    Aleksandrów Kujawski
    Postów
    38
    Auto
    Bravo 1.4 12v
    Rocznik
    1996

    Problem z odpaleniem! pomocy!

    witam,

    mam problem z moim brabo 1.4 12 v otóz wczoraj przyszedł większy mróz no i rano chciałem zapalić na benzynie ( mam zwykła instalacje gazową, powyżej 2 tyś obrotów przełącza sie na gaz ) zapalił od razu lecz zaraz zgasł no i... nie chce odpalić do teraz... co moze byc?



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    18 kwiecień 2015
    Skąd
    klucze
    Wiek
    33
    Postów
    58
    Auto
    bravo 1.6
    Rocznik
    96
    Czy od razu go przegazowales żeby przyłączył się ma gaz

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    05 styczeń 2015
    Skąd
    Aleksandrów Kujawski
    Postów
    38
    Auto
    Bravo 1.4 12v
    Rocznik
    1996
    Nie, było na 0 ( bo miałem rękawiczki ) a 0 to chyba jest gaz i benzyna ale nie wiem i jak zobaczyłem to prze.łączyłem na samą benzyne i wtedy zgasł

    [COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]

    ale parownik nie zamarzł

  5. #4
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    18 kwiecień 2015
    Skąd
    klucze
    Wiek
    33
    Postów
    58
    Auto
    bravo 1.6
    Rocznik
    96
    Ale prawdopodobnie go zalales dostał podwójna dawkę paliwa jak ci się chce wykreciles świece i zobacz jak wyglądają a jak nie to weź dezodorant i psikaj w przepustnice aż nie odpali

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    05 styczeń 2015
    Skąd
    Aleksandrów Kujawski
    Postów
    38
    Auto
    Bravo 1.4 12v
    Rocznik
    1996
    ale tak dlugo by nie chcial odpalic? juz dluzszy czas stoi

  7. #6
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    05 styczeń 2015
    Skąd
    Aleksandrów Kujawski
    Postów
    38
    Auto
    Bravo 1.4 12v
    Rocznik
    1996
    psikałem i nic :/

  8. #7
    Master
    Dołączył
    07 grudzień 2012
    Skąd
    Bielsko
    Wiek
    57
    Postów
    1,715
    Auto
    Bravo 1,4 i Grande1.2
    Rocznik
    2011 ........ i ......2009
    Pompka paliwa pracuje ?
    Może paliwa nie dostaje.

  9. #8
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    05 styczeń 2015
    Skąd
    Aleksandrów Kujawski
    Postów
    38
    Auto
    Bravo 1.4 12v
    Rocznik
    1996
    Po przekreceniu kluczyka slychac pompe ale jak zdjąłem wężyk to nie podaje paliwa, mozliwe, ze zamarzła?
    wczesniej to mi raz chodzil na benzynie ( na wolnych trzymał ) a raz nawet jak trzymałem na gazie to spadały obroty i gasł, musiałem tak pulsacyjnie dodawac gazu

  10. #9
    Master
    Dołączył
    07 grudzień 2012
    Skąd
    Bielsko
    Wiek
    57
    Postów
    1,715
    Auto
    Bravo 1,4 i Grande1.2
    Rocznik
    2011 ........ i ......2009
    Czyli skutek masz jeszcze przyczyna . Może filtr paliwa ? ściąg przewody z filtra i zobaczysz czy tam pompka daje. Jeżeli przez filtr nie leci to już wiesz . Jeżeli nie dochodzi do filtra to szukaj w zbiorniku .

  11. #10
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    05 styczeń 2015
    Skąd
    Aleksandrów Kujawski
    Postów
    38
    Auto
    Bravo 1.4 12v
    Rocznik
    1996
    filtr kupowałem niedawno nowy, jutro zobacze czy tam dochodzi

  12. #11
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    02 styczeń 2016
    Skąd
    Gdańsk
    Postów
    1
    Auto
    linea 1,4 16v t-jet
    Rocznik
    2008
    wymień filtr paliwa , dolej paliwo i spytaj się na stacji czy ma dodatek zimowy i można dodać uzdatniacza do paliwa. Ja tak samo jeżdżę na gazie tylko jak przyszły mrozy to miałem też problemy z silnikiem nie chciał wchodzić na obroty na benzynie. Dopiero po dolaniu benzyny i uzdatniacza wszystko wróciło do normy

  13. #12
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    09 grudzień 2013
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    29
    Postów
    592
    Auto
    Brava 1.6
    Rocznik
    2001
    Jaką masz centralkę? Z tego co pamiętam, to zazwyczaj 0 to sam gaz, 1 to sama benzyna, a 2 to automat - ale głowy nie daję, juz sporo czasu nei miałem do czynienia z taką instalacją, sprawdź to gdzieś.

    Na żadnej pozycji teraz nie zapala?

    Możesz spróbowac odpiąć kabel z elektrozaworu gazowego - najlepiej tego przed rekuktorem i wtedy zapalać z samej benzyny.

  14. #13
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    12 sierpień 2015
    Skąd
    Gniezno
    Postów
    62
    Auto
    Idea 1.4 70kW STAG 200
    Rocznik
    2004
    Witam, podepnę się pod temat. Auto stało 4 dni na mrozie nie odpalane, dzisiaj po południu zapalając, rozrusznik pokręcił jakieś 2-3sek i odpalił. Schody zaczęły się w momencie, gdy z pracy chciałem dostać się do domu. Rozrusznik kręcił i kompletnie zero reakcji, po jakimś czasie zaczynał brać, jednak nie odpalał. Pomogła dopiero linka i drugie auto. Auto również z LPG, instalacja zwykła. W tamtym roku była identyczna sytuacja, że przy większych mrozach raz zapalał a raz nie i niestety ciągle brak diagnozy.

    Btw u mnie przełącznik ustawiony w pozycji środkowej to automat, wciśnięty z lewej(lub górnej) strony to benzyna.

  15. #14
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    03 styczeń 2016
    Skąd
    Śląsk
    Wiek
    22
    Postów
    5
    Auto
    Brava 1.4 V12 LPG
    Rocznik
    1997
    U mnie dzieje się coś podobnego gdy odpalę go na benzynie, przełączę na gaz i zgaśnie mi. Wtedy muszę go kręcić 2 minuty na benzynie, coś tam łapie ale rozrusznik muszę mieć włączony aż złapie bo go w ogóle nie odpalę.


 

Podobne tematy

  1. Problem z odpaleniem
    Napisany przez Kabano na forum Punto
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 19-11-2015, 19:55
  2. Problem z odpaleniem
    Napisany przez QuazarPL na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 27-06-2015, 14:45
  3. Problem z odpaleniem zimnego 1.9Multijet pomocy
    Napisany przez keewa69 na forum Grande Punto
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 14-12-2014, 22:44
  4. problem z odpaleniem
    Napisany przez mietek882 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post: 24-05-2010, 20:18
  5. Problem z odpaleniem
    Napisany przez ChiNziR na forum Uno
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 27-04-2009, 21:26

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl