Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 7 z 7
  1. #1
    Klubowicz
    Dołączył
    19 listopad 2011
    Skąd
    Chełm
    Postów
    35
    Auto
    Bravo 1998r 1.6 16V + LPG (ZENIT IV) WERSJA PO LIFCIE

    Problem z odpaleniem

    Witam Wiem ze moze byc juz taki temat ale nie mam czasu a na sobote musze miec sprawne auto! Wiec chodzi o to ze mam fiata 1.9 i dzisiaj pojawil sie prolem typu ze nie odpala... Swiece wymienione przewody wymienione... wszosyko jest ok... Jak jest cieply to pali szybciej. dopiero gdy prysne autostartu do filtra powietrzato pali. o to moze byc... prosze o szybka pomoc bo w sobote musze jechac w dluga trase. pomocy



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Klubowicz
    Dołączył
    09 grudzień 2013
    Skąd
    tomaszow
    Wiek
    34
    Postów
    441
    Auto
    Służbowe
    Rocznik
    12.2000
    określ sie czy to 1,9, czy 1,6
    domyslam sie ze 1,6. bo tak masz w opisie.
    widdze ze masz lpg. sprawdz cisnienie paliwa.
    Auta za Ciebie na odległośc nie naprawie.
    Sprawdz czy mozesz awaryjnie odpalac z gazu
    czy obrotomierz pokazuje obroty podczas krecenia?

    jak chcesz aby Ci pomóc masz wiadomosc na priv

  4. #3
    Klubowicz
    Dołączył
    19 listopad 2011
    Skąd
    Chełm
    Postów
    35
    Auto
    Bravo 1998r 1.6 16V + LPG (ZENIT IV) WERSJA PO LIFCIE
    Nie zmienilem tutaj... teraz mam 1.9 JTD... dawno tu nie zaladalem dlatego nieaktualne dane

  5. #4
    Klubowicz
    Dołączył
    09 grudzień 2013
    Skąd
    tomaszow
    Wiek
    34
    Postów
    441
    Auto
    Służbowe
    Rocznik
    12.2000
    to tylko z ciekawosci zapytam jakie ty przewody w jtd wymieniałeś? podciśnieniowe?

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    05 styczeń 2014
    Skąd
    Nawojowa
    Wiek
    20
    Postów
    2
    Auto
    Brava 1.9
    Rocznik
    1996
    A może akumulator ?

  7. #6
    Master
    Dołączył
    12 listopad 2012
    Skąd
    Żory
    Postów
    1,131
    Auto
    Marea weekend 2,0 20v /Mercedes 300SE 87r /Plymouth Valiant 61r
    Rocznik
    1997
    Cytat Napisał szymond900 Zobacz post
    A może akumulator ?
    Na moje też akumulator, bo skoro świece wymienione? (myślę o żarowych), to pewnie akuś ma problem z kręceniem.
    Specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych.

  8. #7
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    19 marzec 2013
    Skąd
    kraśnik
    Wiek
    50
    Postów
    702
    Auto
    marea 1,9 JTD 105 / Bravo 1,4 12V
    Rocznik
    1999
    raczej nie akumulator bo na samostarcie odpala , raczej zajrzałbym do filtra paliwa lub czujnik ciśnienia paliwa


 

Podobne tematy

  1. Problem z odpaleniem.
    Napisany przez perm na forum Diagnostyka, interfejsy, kody błędów
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post: 15-11-2013, 18:56
  2. problem z odpaleniem
    Napisany przez mat803 na forum Forum ogólne o Fiat
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 22-09-2012, 09:52
  3. Problem z odpaleniem
    Napisany przez Szron na forum Punto II
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 19-09-2012, 13:58
  4. Problem z odpaleniem JTD
    Napisany przez vibrus na forum Stilo
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 06-03-2012, 17:01
  5. Problem z odpaleniem
    Napisany przez KamyK na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 21-04-2010, 19:28

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl