Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 3 z 3
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 czerwiec 2008
    Skąd
    Mielec
    Postów
    9
    Auto
    Marea 1,6 16V po lifcie

    Problem z motorem po wymianie UPG

    Witam !!
    Mam problem z silnikiem po wymianie UPG.
    Zaczęło się od dźwigania płynu w zbiorniku wyrównawczym i to dość sporo, bo prawie pod sam korek. Potem zauważyłem biały dymek z wydechu. Auto po dłuższym postoju np. na słoneczku miało problem z odpaleniem. Mimo wszystko silnik miał kopa.
    Po wymianie UPG nadal podnosi się płyn w zbiorniku, ale dodatkowo silnik muła załapał. Dochodzi do tego że jadąc na drugim biegu wlekąc się ca ciągnikiem bardzo ciężko go wyprzedzić. Silnik wogóle mocy nie ma. Maluch szybciej się zbiera...

    Kolejna sprawa to zauważyłem że odpięcie mapsensora (mam silnik po lifcie z plastikowym kolektorem) w czasie pracy wogóle na niego nie wpływa, tzn. pracuje dalej jak pracował (żadnego wahnięcia obrotami, czy coś podobnego) a przecież powinien zgasnąć.

    Ruszanie z miejsca to też nie lada wyczyn. Silnik się dusi. Bardzo łatwo go zgasić. Wtedy to odpalenie jest trudne. trzeba trochę pokręcić i odpali, ale z trudem.

    Ma ktoś jakieś pomysły? No i głównie co z tym mapsensorem że silnik pracuje z nim czy bez niego?



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    23 styczeń 2009
    Skąd
    Biała Podlaska
    Wiek
    34
    Postów
    2,366
    Auto
    Peugeot 406 - z dużym sercem
    Rocznik
    2001
    Mój pomysł to taki że pasek rozrządu jest źle ustawiony. Poza tym sprawdź kompresję.
    Too[color=blue] Fiat [/color]Too Furious - R.I.P.

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 czerwiec 2008
    Skąd
    Mielec
    Postów
    9
    Auto
    Marea 1,6 16V po lifcie
    też dostałem takie odpowiedzi że rozrząd do ustawienia, ale jak to możliwe na oryginalnych blokadach?
    jedynie co mi przychodzi do głowy to GMP źle ustawione.
    a jest możliwe że źle założył koło pasowe?


 

Podobne tematy

  1. Dziwny dźwięk po wymianie paska rozrządu
    Napisany przez Lipstein na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post: 13-08-2009, 13:45
  2. problemy po wymianie alternatora
    Napisany przez Tomaszek na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 25-05-2009, 14:41
  3. Po wymianie krokowca nadal coś nie tak.
    Napisany przez mikusz na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post: 23-03-2009, 11:01
  4. Brak mocy po wymianie wydechu
    Napisany przez luke na forum Multipla
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 28-01-2009, 16:02
  5. Po wymianie szczotek przy alternatorze brak ładowania.
    Napisany przez kuba1990 na forum Cinquecento, Seicento
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 21-12-2008, 10:42

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

po wymianie upg

http://www.iparts.pl