Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Posty od 16 do 17 z 17
  1. #16
    Klubowicz
    Dołączył
    13 czerwiec 2009
    Skąd
    Jaworzno
    Postów
    86
    Auto
    Brava 1.6 16V
    no to działaj wazne zeby było sprawne



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #17
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 styczeń 2009
    Skąd
    Kraków
    Postów
    20
    Auto
    Fiat Marea SX 1.6 16v
    Rozwiązałem całkiem temat i szkoda tylko że nikt mnie nie poprawił jak opisywałem gdzie co podłączałem a więc:

    Brak Ładowania spowodowany był złym podpięciem kabli tzn do rozrusznika na dużą śrubę przykręca się obydwa grube kable (TAM NIE MA ŻADNEGO KABLA Z MASĄ) Jeden gruby to Prąd od aku a drugi to kabel od alternatora, a mały kabelek pobudzenie bendiksa na miejsce gdzie na kluczyk dziesiątke jest.

    a Drugi problem jaki miałem to nie zwróciłem uwagi ale w rozruszniku który kupiłem zębatka miała inną średnicę i 8 zębów a ja potrzebowałem 9 zębów więc wymieniłem bendiks od starego rozrusznika i wszystko teraz hula że tralala, Ładowanie 14,44v więc nic tylko skakać z radości jedynie tylejki w starym bendiksie zużyte już troszke i luz jest więc muszę kupić nowy bendiks

    Dziękuję za chęć pomocy

    Pozdrawiam

    [size=2][ Dodano: 2009-11-04, 01:37 ][/size]
    I muszę powiedzieć że wirnik w rozruszniku bardzo wytrzymały bo przy tym podłączeniu co ja miałem to plus od alternatora napędzał wirnik więc prąd zajebisty dostawał i dlatego tak cały czas wyło bo altek napędzał wirnik w rozruszniku ;]

    [size=2][ Dodano: 2009-11-07, 04:41 ][/size]
    Koledzy czy po tych wszystkich próbach z rozrusznikiem wyjmowaniem aku itp mogło mi rozregulować kompa czy kompa od LPG bo wyszło mi po tej naprawie bagatelne spalanie 20l/100km a wcześniej przy ostrej jeździe miałem 15l/100 a tu spokojnie mamuśkę wiozłem i 20 litrów ;/ a Gaz tankowałem już po naprawie więc nie zużyłem nic na testy itp


 
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. wysokie obroty po odpaleniu
    Napisany przez bravo ck na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 25
    Ostatni post: 24-10-2017, 14:08
  2. obroty po odpaleniu....
    Napisany przez maverick_ice na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post: 05-03-2009, 14:18
  3. kontrolka ładowania
    Napisany przez olo na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post: 02-03-2009, 21:52
  4. Stukanie pod maska po odpaleniu silnika
    Napisany przez Remote na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 03-02-2009, 17:46
  5. Po wymianie szczotek przy alternatorze brak ładowania.
    Napisany przez kuba1990 na forum Cinquecento, Seicento
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 21-12-2008, 10:42

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

rozrusznik wyje po odpaleniu

seicento alternator wyje

seicento wyje alternator

wycie silnika po odpaleniu fiat uno

punto wyje alternator

seicento wyje

seicento pasek rozrzadu wyje

seicento cos wyje przy

wycie kolo rozrzadu fiat marea

brak ladowania fiat brava

fiat cc wyje po odpaleniu

rozrusznik wyje fiat uno

wyje od strony alternatora fiat seicento

rozrusznik samochodowy wyje

rozrusznik wyje

fiat punto wycie silnika po uruchomieniu

scenic przy odpalaniu wyje

auto wyje nie odpalabrak ladowania fiat punto 1punto 2 alternator wyje
http://www.iparts.pl