Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 7 z 7

Temat: nie odpala jtd  

  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    16 lipiec 2009
    Skąd
    Łukanowice
    Postów
    28
    Auto
    Marea Weekend 1.9 jtd hlx

    nie odpala jtd

    Witam.
    Mam problem z moim Fiatem. Problem polega na tym ze nie chce zapalić. Rozrusznik kreci czasem odpali ale dosłownie na pól sekundy i gaśnie. kontrolka od immo gaśnie ale nie zawsze. Ściągnąłem ze stacyjki ten pierścień od immobilizera i wtedy kontrolka świeciła się cały czas. Zmiana kluczyków nie pomaga. dodam jeszcze ze pompa ciągnie paliwo ze zbiornika bo ja słychać tak jak zawsze- wcześniej. Ktoś wie za co się można zabrać? najwcześniej w piątek będę się mógł podłączyć do kompa. a auto potrzebne...;/



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Moderator
    Dołączył
    05 styczeń 2008
    Skąd
    Tarnobrzeg
    Wiek
    35
    Postów
    2,117
    Auto
    Lancia Lybra 1.6 16V
    Rocznik
    2001
    Bondzik88, kręć tylko wtedy gdy zgaśnie kontrolka immo bo jak świeci to szkoda aku.A to że po zdjęciu anteny świeciła cały czas to norma,ponieważ nie było w pobliżu niej kluczyka z pastylką.
    Jeżeli mimo to nie zapala to znaczy że komp wykrył jakiś poważny błąd.Przeważnie jest to problem z układem paliwowym.Posprawdzaj wszystkie wtyczki.
    Powiedź jeszcze czy świecą się jakieś kontrolki i jak Ci się to stało.
    Włoszczyzna-Hmm to jest to!
    Była:Tempra 1.6SXie SW 93'
    Marea Weekend 1.9JTD ELX 110KM 01'
    Jest:Lancia Lybra 1.6 16V 01'

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    16 lipiec 2009
    Skąd
    Łukanowice
    Postów
    28
    Auto
    Marea Weekend 1.9 jtd hlx
    inne kontrolki normalnie się zaświecają. na początku tamtego tygodnia miałem taka sama sytuacje tyle ze za którymś razem odpalił. I nie było potem żadnych problemów. palił na ciepłym i zimnym. aż do dziś. a z immo wiem o co chodzi tylko ściągnąłem antenę żeby sprawdzić czy zawsze będzie taka sama reakcja

  5. #4
    Moderator
    Dołączył
    05 styczeń 2008
    Skąd
    Tarnobrzeg
    Wiek
    35
    Postów
    2,117
    Auto
    Lancia Lybra 1.6 16V
    Rocznik
    2001
    Bondzik88, czyli kontrolka od silnika też Ci gaśnie Bo jak tak to wygląda na to że masz coś nie halo z paliwem.
    Włoszczyzna-Hmm to jest to!
    Była:Tempra 1.6SXie SW 93'
    Marea Weekend 1.9JTD ELX 110KM 01'
    Jest:Lancia Lybra 1.6 16V 01'

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    16 lipiec 2009
    Skąd
    Łukanowice
    Postów
    28
    Auto
    Marea Weekend 1.9 jtd hlx
    gaśnie. może być coś z filtrem? wymieniałem rok temu nawet ponad rok. jutro zacznę od tego

  7. #6
    Moderator
    Dołączył
    05 styczeń 2008
    Skąd
    Tarnobrzeg
    Wiek
    35
    Postów
    2,117
    Auto
    Lancia Lybra 1.6 16V
    Rocznik
    2001
    Bondzik88, ściąg przewód od pompy gdzieś przy silniku i zobaczy trzy daje jakieś ciśnienie.Sprawdź też regulator ciśnienia paliwa w pompie.Gdzieś był manual jak się go czyści.Jest wkręcony w pompę CR od strony listwy CR.Oczywiście sprawdź wszystkie bezpieczniki no i wtyczki jak mówiłem.
    Włoszczyzna-Hmm to jest to!
    Była:Tempra 1.6SXie SW 93'
    Marea Weekend 1.9JTD ELX 110KM 01'
    Jest:Lancia Lybra 1.6 16V 01'

  8. #7
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    16 lipiec 2009
    Skąd
    Łukanowice
    Postów
    28
    Auto
    Marea Weekend 1.9 jtd hlx
    jutro się tym zajmę. na razie dziękuje za podpowiedzi.



    Rozebrałem co się dało. Paliwo dochodzi. wymieniłem filtr. i dalej to samo... zapala na pól sekundy góra sekundę i gaśnie. jedyne co zauważyłem jeszcze to ze jak załapie to puszcza czarnego dyma wcześniej tego nie miał... - albo tego nie zauważyłem. Przy odpalaniu jedynie siwego trochę ale to olej albo wina niedogrzania przez świece. jedyne co zostaje to oddać do znachora jakiegoś

    Jeszcze pytanie. Czy jak się podepnę pod kompa to wyświetli mi ewentualna awarie immo?


 

Podobne tematy

  1. [siena] - nie odpala na mrozie
    Napisany przez sebfam na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 04-04-2009, 08:10
  2. [silnik] Siena nie odpala
    Napisany przez sulima na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 03-01-2009, 23:00
  3. marea 1.9td 100 zgasl silnik i nie odpala
    Napisany przez daro na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 12-12-2008, 07:12
  4. silnik nie odpala
    Napisany przez uczniak na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 28-08-2008, 21:45
  5. Nie gaśnie dioda od wtrysku i nie auto odpala
    Napisany przez msikorski na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 28-08-2008, 03:19

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

fiat marea 1.9 jtd nie odpala

fiat jtd nie odpala

bravo nie pali jtd

fiat bravo 1.9 jtd słabo pali w zimie

fiat immobiliser nie zawsze gaśnie

jtd nie odpala

jtd nie pali na mrozie

jtd ciężko odpala

fiat marea nie pali

jtd nie zapala

forum fiat marea weekend ciezko pali

jtd nie pali

silnik 110 km jtd marea odpalanie zima

fiat brava jtd nie odpala

silnik nie odpala na mrozie fiat jtd

fiat brava 1.9 jtd nie odpala

mara 1.9 jtd ciezko pali po nocymarea jtd nie palijak w mrozy zapalać fiat marea 1.9jtd 1.9 jtd zapala i gasniena zimnym nie odpala jtd1.9 jtd odpala i gaśnieFiat bravo 1.9jtd ciężko palijtd bravo nie chce zapalicfiat bravo 1.9jtd nie chce zapalic