Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 3 z 3
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 listopad 2009
    Skąd
    GLW
    Postów
    8
    Auto
    Brava 1,4 12v

    nie działający wentylator na chłodnicy;/

    Witajcie,

    jestem tutaj nowy gdyż dopiero 2dni temu zakupiłem Fiata Brava 1,4 12v.
    Dzisiaj zorientowałem się że wentylator na chłodnicy nie chodzi.
    Na zegarach wskazówka od temperatury silnika ani drgnie;/
    Czy jest to może awaria jakiegoś czujnika czy termostatu?
    Szczerze powiedziawszy nie za bardzo się orientuję jak to wszystko wygląda gdyż jest to mój pierwszy samochód
    Co jest tego przyczyną, ile może kosztować oraz gdzie wadliwa rzecz się znajduje(tak żebym mógł samodzielnie ją wymienić - o ile nie będzie to zbyt skomplikowane)
    dodam jeszcze, że autko spala mi średnio 15l/100km(benzyna) oraz dosyć nie równo pracuje(gdy się przyłoży rękę do rury wydechowej czuć nieregularny wypływ spalin).



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Klubowicz
    Dołączył
    13 czerwiec 2009
    Skąd
    Jaworzno
    Postów
    86
    Auto
    Brava 1.6 16V
    mozesz miec uszkodzony zegar, moze byc uszkodzony czujnik temp, wentylator moze byc wypiety spalony, aby zlokalizowac czunik i termostat to sciagnij ksiazke pdf z download i poszukaj

    a kwestia spalania to swiece wtryski kable wysokiego napiecia cewka zapłonowa duzo tego włożysz troszeczke kasy ile zapłaciłeś za sprzet :>

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    15 listopad 2009
    Skąd
    GLW
    Postów
    8
    Auto
    Brava 1,4 12v
    ja za autko dałem 5000zł, 97r, 122tys km(podobno tyle)
    dzisiaj doszło do niespotykanej sytuacji mianowicie auto zaczeło mi gasnąć. podnoszę maskę i patrze co się dzieje. zdenerwowany w sposób zdecydowany opuściłem klapę.
    wsiadam do autka i tu nagle na zegarze strzałka temperatury wędruje do połowy.podnoszę ponownie maskę ale wentylator dalej nie działa!
    możliwe, że coś było poluzowane ale to dziwne gdyż wcześniej tzn dzisiaj rano wspinałem druciki na nowy by się upewnić, że wszystko jest z nimi ok.
    co robić?

    [size=2][ Dodano: 2009-11-15, 18:33 ][/size]
    zapomniałe dodać, że teraz obroty spadły z 1500-2000 do lekko poniżej 1000!


 

Podobne tematy

  1. Błędy w działaniu forum
    Napisany przez unknown na forum Obsługa portalu i forum
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post: 05-06-2011, 23:24
  2. Nie działające ogrzewanie tylnej szyby-podremontowanie
    Napisany przez MichaelloEs na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post: 23-01-2011, 17:29
  3. Pomocy!! Nie działa obrotomierz
    Napisany przez maciek638 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post: 09-09-2008, 20:34
  4. [ogrzewanie] WENTYLATOR CHŁODNICY
    Napisany przez fiaton na forum Cinquecento, Seicento
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 27-08-2008, 18:39

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

http://www.iparts.pl