Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 3 z 3
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    30 lipiec 2014
    Skąd
    Kołobrzeg
    Wiek
    43
    Postów
    2
    Auto
    Brava 1.6 16v
    Rocznik
    1996

    Marchewa nie zapala się od razu po włączeniu zapłonu

    Witajcie
    Wszedłem niedawno w posiadanie Bravy 1.6 16v i generalnie jest wszystko ok z jednym małym wyjątkiem. Marchewka zapala się po 3-5s od włączenia zapłonu i dopiero wtedy bez problemu silnik odpala. Jeśli zacznę kręcić od razu to nie zapali dopóki nie zaświeci się warzywo. Zauważyłem też że immo nie działa (wyszło przy naprawie wkładki stacyjki). Na brązowym kluczyku kontrolka CODE zachowuje się normalnie (raz gaśnie raz nie) natomiast na zupełnie obcym dorabianym kluczu Code nie gaśnie ale silnik normalnie zapala.
    Spotkał się ktoś z tym i wie gdzie szukać?



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    23 kwiecień 2012
    Skąd
    SDL
    Postów
    6
    Auto
    Bravo TD 100
    Cytat Napisał kwok Zobacz post
    Zauważyłem też że immo nie działa (wyszło przy naprawie wkładki stacyjki). Na brązowym kluczyku kontrolka CODE zachowuje się normalnie (raz gaśnie raz nie) natomiast na zupełnie obcym dorabianym kluczu Code nie gaśnie ale silnik normalnie zapala.
    Spotkał się ktoś z tym i wie gdzie szukać?
    Dla mnie to wygląda jakby immo było usuniętę z centralki silnika, próbowałeś FESem pogadać z autem?

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    30 lipiec 2014
    Skąd
    Kołobrzeg
    Wiek
    43
    Postów
    2
    Auto
    Brava 1.6 16v
    Rocznik
    1996
    Pogadałem euroscanem bo fes jakoś nie chce rozmawiać. Był jeden nieznany/nierozpoznawalny dla euroscana błąd, wykasowałem i jest ok. Z immo wygląda to tak że na kluczu dorabianym ecu widzi błąd klucza ale odpala, po włażeniu klucza z immo błąd znika samoistnie. Chciałem wyłączyć immo euroscanem ale nie mam karty kodowej więc zostanie tak jak jest.


 

Podobne tematy

  1. Witam serdecznie wszystkich i od razu pytanko dot. wałka rozrządu
    Napisany przez radex171 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 11-11-2013, 22:26
  2. brak mocy, odpala i od razu gaśnie
    Napisany przez Insomnia na forum Punto
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 13-11-2012, 21:28
  3. Odpowiedzi: 24
    Ostatni post: 16-01-2012, 21:06
  4. Odpala i od razu gaśnie :(
    Napisany przez Schwer na forum Doblo
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 09-12-2011, 23:56
  5. Marchewa:/
    Napisany przez fuse na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post: 10-08-2010, 22:43

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl