Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 5 z 5
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    23 listopad 2014
    Skąd
    Zarki
    Wiek
    28
    Postów
    12
    Auto
    Bravo 1.9 td 100
    Rocznik
    1997

    Kłopoty z odpalaniem 1.9 TD100

    Witam Mam problem z odpalaniem samochodu
    jechałem samochodem i grzebałem w gnieździe zapalniczki zrobiło sie zwarcie samochód zgasł kręci lecz nie pali.
    sprawdziłem bezpieczniki które znalazłem. Wydaje mi się ze jest ich więcej lecz nie wiem gdzie one mogą się znajdować. Zrobiłem obejście ze Auto Pali ale na krótko tzn od akumulator
    puściłem przewód do Pompy i wtedy mi pali.
    Wiec czy może mi ktoś powiedzieć gdzie znajdzie się bezpiecznik którego szukam albo jaka może być tego przyczyna i jak ja rozwiązać



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    06 kwiecień 2013
    Skąd
    Świętokrzyskie
    Wiek
    26
    Postów
    38
    Auto
    Bravo 1.9 TD75
    Rocznik
    1998
    Hmmm wygląda na to że immo odcięło Ci paliwo skoro mówisz że jak podajesz prąd na pompę to auto odpala. Bezpieczniki znajdują się jeszcze w schowku za taką otwieraną klapką i pod maską.
    Pozdrawiam.

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    23 listopad 2014
    Skąd
    Zarki
    Wiek
    28
    Postów
    12
    Auto
    Bravo 1.9 td 100
    Rocznik
    1997
    bezpieczniki sprawdzalem obok kierownicy i pod maska obok kierownicy jest ich sporo ale to zaden z tych na to wychodzi

  5. #4
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    09 grudzień 2011
    Skąd
    RJA
    Wiek
    30
    Postów
    6
    Auto
    fiat marea weekend 1.9jtd
    Rocznik
    1999
    w schowku pasażera jest bezpiecznik od pompki może to ten nawalił

  6. #5
    Klubowicz
    Dołączył
    19 grudzień 2012
    Skąd
    Brzeg
    Wiek
    27
    Postów
    169
    Auto
    126pe/Stilo 1.2 16v
    Rocznik
    1988/2002
    w TD 100 nie ma pompki elektrycznej. siadł bezpiecznik który daje sygnał na pompe wtryskową do elektrozaworu.


 

Podobne tematy

  1. Kłopoty z moją SIENKĄ
    Napisany przez Tunio na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 49
    Ostatni post: 26-03-2017, 20:21
  2. seincento 1.1 kłopoty z odpalaniem
    Napisany przez nikolas2020 na forum Cinquecento, Seicento
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 06-11-2013, 18:36
  3. Problem z Odpalaniem Bravo TD100
    Napisany przez damian150 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post: 12-03-2011, 10:45
  4. punto i kłopoty z wtryskiem
    Napisany przez seth na forum Punto
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 05-08-2010, 08:25
  5. kłopoty z odpalaniem na zimnym silniku
    Napisany przez yves na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 24-06-2009, 00:00

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl