Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 8 z 8
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    24 luty 2014
    Skąd
    Gliwice
    Postów
    39
    Auto
    bravo gt 1.9 JTD
    Rocznik
    1998

    Klima, działa lecz nie włącza się. Pomocy!

    Witam. W moim bravo 1.9 jtd wczoraj nabijałem klime, która nawet się nie kręciła, gość mówił, że jak jest <50% czynnika to się nie może włączyć. No i zaczął swoje czynności, tzn maszyna. Miałem jakieś 315-320 g więc jest mniej. Maszyna wyczyściła, odgrzybiła, nabiła itp ale klima dalej ani drgnie. Po czym mechanik wpadł na pomysł, żeby sprawdzić czy jest prąd(na drutach) no i nie było. W domu sprawdziłem miernikiem, że jest prąd, lecz dalej nie odpalała(może nie tyle ile powinno). Zrobiłem auto diagnozę i wyszły te pkt :"Error CLI" , wcisnąłem temperaturę zew i nic, po chwili pokazało się 00. Wskazuję na to że czujnik temperatury zewnętrznej, lecz on podczas użytkowania pokazuje dobra temperaturę. Panowie pomocy, co może być przyczyną? Dodam na koniec, że z kabla od akumulatora klima działa i chłodzi. Problem w elektryce.



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Klubowicz
    Dołączył
    09 kwiecień 2011
    Skąd
    Gliwice
    Postów
    101
    Auto
    Bravo 1.9 JTD
    mam podobny problem także podbijam temat

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    24 luty 2014
    Skąd
    Gliwice
    Postów
    39
    Auto
    bravo gt 1.9 JTD
    Rocznik
    1998
    Na innym forum, pisze pewien gosc ze przekaznik do wymiany, ze mial to samo.

    [COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]

    Tylko nie wiem co to za przekaznik. A teraz uslyszalem ze to moze byc wina "presostatu"

  5. #4
    Moderator
    Dołączył
    05 styczeń 2008
    Skąd
    Podkarpackie
    Wiek
    39
    Postów
    2,744
    Auto
    Fiat Stilo MW 1.9 JTD 16v
    Rocznik
    2004
    Rozumiem że napięcie +12V na przewodzie do sprężarki jest,ale po podłączeniu na krótko sprężarka działa czyli jednak tego napięcia nie ma.
    Przekaźnik od elektro-sprzęgła jest w skrzynce przed akumulatorem.Zobacz czy jest dobry.
    Włoszczyzna-Hmm to jest to!
    Była:Tempra 1.6SXie SW 93'
    Marea Weekend 1.9JTD ELX 110KM 01'
    Lancia Lybra 1.6 16v 01'
    Jest:Fiat Stilo MW 1.9 16v JTD 04'

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    24 luty 2014
    Skąd
    Gliwice
    Postów
    39
    Auto
    bravo gt 1.9 JTD
    Rocznik
    1998
    Tyle ze nie mam skrzynki przed akumulatorem. Mam jakis bajzel.
    Cos takiego mam. 10308278_798084593563838_3793946164305479387_n.jpg

    Do tego calkiem po prawej na wysokosci plusa z aku wyglada jakby brakowalo jednego.

  7. #6
    Moderator
    Dołączył
    05 styczeń 2008
    Skąd
    Podkarpackie
    Wiek
    39
    Postów
    2,744
    Auto
    Fiat Stilo MW 1.9 JTD 16v
    Rocznik
    2004
    O kurde,burdello bum bum Co Ci się tam stało że masz taki bur,znaczy się taką plątaninę
    O miejsce na ten duży przekaźnik to się nie przejmuj,bo jest on bodajże od pompki spryskiwaczy reflektorów.Musisz sprawdzić pozostałe cztery sztuki,czyli dwa czerwone i dwa czarne.
    Skoro nie masz skrzynki a one są tak uwalone to mogły nawet piny przekaźników zgnić.Wszystko rozbierz i dokładnie wyczyść.Zmierz też cewki owych przekaźników no i możesz je zamieniać na próbę w razie czego.
    Sprawdź też i wyczyść ten bezpiecznik.
    Włoszczyzna-Hmm to jest to!
    Była:Tempra 1.6SXie SW 93'
    Marea Weekend 1.9JTD ELX 110KM 01'
    Lancia Lybra 1.6 16v 01'
    Jest:Fiat Stilo MW 1.9 16v JTD 04'

  8. #7
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    24 luty 2014
    Skąd
    Gliwice
    Postów
    39
    Auto
    bravo gt 1.9 JTD
    Rocznik
    1998
    Jest taki roz*****ol bo to auto od handlarza ;// Nie wytrzymuje juz z nim, co chwile cos sie dzieje. Rano sprawdze przekazniki. Potem poduszki powietrzne bo blad wywalilo i swiece - rowniez blad...

  9. #8
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    24 luty 2014
    Skąd
    Gliwice
    Postów
    39
    Auto
    bravo gt 1.9 JTD
    Rocznik
    1998
    Sprawdziłem i ... PRZEKAŹNIK! na zwarciu zaskoczyło i zamieniłem 2 ze sobą. Jadę do sklepu po nowy Dzięki wielkie za pomoc!


 

Podobne tematy

  1. Tempomat (jest ale nie działa), zmieniarka, klima
    Napisany przez kolek56 na forum Idea
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 30-06-2014, 01:20
  2. [brava 1.9 jtd]Dobrze działająca klima.
    Napisany przez misbubumis6 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 24-01-2014, 22:04
  3. Klekot z klima - charakterystyka działania wentylatorów
    Napisany przez kamilsl na forum Punto II
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 23-07-2010, 19:37
  4. [ukł. klimatyzacji] Klima! POMOCY!
    Napisany przez lehoo84 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 08-06-2009, 18:51
  5. niedziałająca klima w bravie-pomocy
    Napisany przez radii na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 30-12-2008, 20:35

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl