Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Posty od 1 do 15 z 66
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 styczeń 2012
    Skąd
    Jodłówka
    Wiek
    29
    Postów
    23
    Auto
    fiat brava 1.6 16v

    fiat brava 1.6 16v nie odpala brak iskry

    Witam.Mam taki problem kupiłem ostatnio fiata brava 1.6 16v wracałem nim do domu i złamałem kluczyk wypadł mi imo z kluczyka i auto juz nie zapaliło zaciągłem go do kolegi i na drugi dzień znalazlem imo na wycieraczce pod nogami wlozylem do kluczyka przekrecilem CODE zgasło a auto i tak nie zapalilo kilka razy tak probowalem i nic pozniej sprawdzilem swiece okazalo sie ze nie ma iskry no to moze modul ale tez nie kolega pozniej sprawdzil mi czy do modulu dochodzi prad i tez nie ma co to moze byc prosze o pomoc bo nie wiem co mam robic



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    25 grudzień 2011
    Skąd
    Czechowice-Dziedzice
    Wiek
    31
    Postów
    280
    Auto
    Fiat Brava 1.6 16V
    Na zapasowym kluczyku próbowałeś ?

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 styczeń 2012
    Skąd
    Jodłówka
    Wiek
    29
    Postów
    23
    Auto
    fiat brava 1.6 16v
    jutro sprobuje to jest ten sam co otwiera drzwi ?

  5. #4
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    25 grudzień 2011
    Skąd
    Czechowice-Dziedzice
    Wiek
    31
    Postów
    280
    Auto
    Fiat Brava 1.6 16V
    Chwila... Kupując samochód powinieneś dostać dwa kluczki, jeden używany na co dzień a drugi służył jako zapasowy no chyba że ktoś zgubił i przy sprzedaży dał Ci tylko jeden... każdym z tych kluczyków powinieneś bez problemu otworzyć każde drzwi oraz odpalić samochód, założę się że problem tkwi tylko w IMO

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 styczeń 2012
    Skąd
    Jodłówka
    Wiek
    29
    Postów
    23
    Auto
    fiat brava 1.6 16v
    dokladnie to mam 3 kluczyki jeden do tylnej klapy drugi do drzwi a trzeci do stacyjki i centralki master jest bordowy a te 2 niebieskie dwa ostatnie nie pasuja do stacyjki
    [COLOR="Silver"]

    [SIZE=1]---------- Post dodany o 20:31 ---------- Poprzedni post dodany był o 20:22 ----------[/SIZE]

    [/COLOR]slaby akumulator moze miec cos do tego ? albo czujnik polozenia walu? prawidlowo w tym modelu powinien byc akumulator 50ah a ja mam 40

  7. #6
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    25 grudzień 2011
    Skąd
    Czechowice-Dziedzice
    Wiek
    31
    Postów
    280
    Auto
    Fiat Brava 1.6 16V
    Aku nie powinien wpływać na odpalanie a tym bardziej na brak iskry... Trochę namieszane masz z tymi kluczykami, możliwe że stacyjka była wymieniana, dzwoniłeś do poprzedniego właściciela z tym problemem, może jest jakiś na to patent

  8. #7
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 styczeń 2012
    Skąd
    Jodłówka
    Wiek
    29
    Postów
    23
    Auto
    fiat brava 1.6 16v
    tak dzwonilem bo to moja rodzina ale oni tez nie mieli od samego poczatku jak auto kupili i nie mieli wczesniej takich problemow z tego co pamietam kuzynka caly czas na tym jezdzila

  9. #8
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    25 grudzień 2011
    Skąd
    Czechowice-Dziedzice
    Wiek
    31
    Postów
    280
    Auto
    Fiat Brava 1.6 16V
    Odłącz jeszcze akumulator na 10min i podłącz ponownie po czym spróbuj odpalić, może IMO jakiś błąd złapał

  10. #9
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 styczeń 2012
    Skąd
    Jodłówka
    Wiek
    29
    Postów
    23
    Auto
    fiat brava 1.6 16v
    ok jutro zrobie tak jak mowisz dzisiaj juz mi sie nie chce przy nim grzebac jak cos to napisze
    [COLOR="Silver"]

    [SIZE=1]---------- Post dodany o 22:55 ---------- Poprzedni post dodany był o 22:47 ----------[/SIZE]

    [/COLOR]aha jeszcze jedno a mogl pasc czujnik polozenia walu? slyszalem ze to czesta przyczyna

  11. #10
    Moderator
    Dołączył
    15 wrzesień 2008
    Skąd
    Biała Podlaska
    Wiek
    30
    Postów
    8,249
    Auto
    Peugeot 407
    Rocznik
    2004
    z odłączeniem aku radziłem dziś komuś w podobnej sprawie. co do kluczyków to jesli w stacyjce jest immo i masz do niego klucz a tamte2 niebieskie sa oryginalne czyli też mają immo ale poprzednie. więc jak trzymasz je razem to mogły sie rozkodować wzajemnie więc myślę że to powinno sie sprawdzić na samym początku bo trzymanie ich razem nie jest dobrym pomysłem. kolejna sprawa to ten czujnik położenia wału, może i to on ale czy aż to taki zbieg okoliczności że akurat teraz?? chyba że ciągnąc auto zaliczyłeś jakiś dołek i niefortunnie czujnikiem zaczepiłeś lub w inny sposób sie uszkodził. jak bym podpiął pod kompa i zobaczył co pokaże

  12. #11
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    05 styczeń 2011
    Skąd
    Olsztyn, Barczewo
    Postów
    1,028
    Auto
    Marea 1.9 TD 75
    Jeżeli IMMO gaśnie powinno być z nim wszystko OK. A marchewka gaśnie, bo jeżeli nie to może bezpiecznik albo przekaźnik od układu zapłonowo-wtryskowego.
    Czujnik położenia wału zostawiłbym na sam koniec. Czujnik przeważnie daje znać o sobie gdy silnik jest gorący. W 1.6 przekaźnik i bezpiecznik tego układu zapłonowego masz na ścianie grodziowej.

  13. #12
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 styczeń 2012
    Skąd
    Jodłówka
    Wiek
    29
    Postów
    23
    Auto
    fiat brava 1.6 16v
    no tak tylko problem kto mi go scignie teraz do mechanika 30 km dalej mam miernik moze sam sprawdze ten czujnik bo wiem jakie sa wartosci mniej wiecej do niego tylko nie wie za bardzo gdzie go znalezc bo kanalu nie mam czy wystarczy podniesienie prawej strony auta sciagniecie kola i oslony zeby go zobaczyc ? bo wiem jak ten czujnik wyglada i gdzie sie znajduje
    [COLOR="Silver"]

    [SIZE=1]---------- Post dodany o 23:44 ---------- Poprzedni post dodany był o 23:36 ----------[/SIZE]

    [/COLOR]marchewka tez gasnie po paru sekundach 2-3 nie powiem dokladnie

  14. #13
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,644
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    Cytat Napisał seth Zobacz post
    więc jak trzymasz je razem to mogły sie rozkodować wzajemnie więc myślę że to powinno sie sprawdzić na samym początku bo trzymanie ich razem nie jest dobrym pomysłem.
    Pawle skąd taka teoria.. Tam są tylko transpondery czyli malutkie nadajniki zasilane falami radiowymi.. Wzajemnie nie mają prawa na siebie jakkolwiek działać! Nie można natomiast trzymać ich wsyzstkich w jednym pęku i odpalać auta.. Bo może złapać kod każdego z pęku a nie tego w stacyjce, mogą się wzajemnie zakłócać..

    Cytat Napisał seth Zobacz post
    niefortunnie czujnikiem zaczepiłeś lub w inny sposób sie uszkodził.
    Gdzie czym? Czujnikiem położenia wału? Toć tam dostać się do niego ciężko a co dopiero go uszkodzić

    Cytat Napisał silwestr_1704 Zobacz post
    marchewka tez gasnie po paru sekundach 2-3 nie powiem dokladnie
    Jeżeli gaśnie marchewa to masz CPW sprawny - przy jego uszkodzeniu pali się i nie gaśnie nawet jak podstawisz nowy - do momentu odpalenia..
    IMO też bym wykluczył skoro lampka od IMO gaśnie.. Coś może komp by pomógł.. Bezpiecznik też jest od systemu wtryskowego sprawny bo byś w ogóle marchewki nie zobaczył na zegarach..


    ---------- Post dodany o 07:45 ---------- Poprzedni post dodany był o 07:42 ----------

    silwestr_1704 tak najlepiej w Twoim wypadku to podpiąć się pod kompa.. Może coś by się znalazło.. Bo tak to można gdybać.. Marchewka się nie zapala ponownie przy próbie odpalania?
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT

  15. #14
    Moderator
    Dołączył
    15 wrzesień 2008
    Skąd
    Biała Podlaska
    Wiek
    30
    Postów
    8,249
    Auto
    Peugeot 407
    Rocznik
    2004
    Cytat Napisał byrrt Zobacz post
    Wzajemnie nie mają prawa na siebie jakkolwiek działać!
    miałem raz w warsztacie wlasnie taki problem code gasło a nie chciał odpalić. okazało sie że do stacyjki byl inny kluczyk z innym immo i koleś trzymał je razem i się rozkodowały. tez bym na to nie wpadł ale tak było stąd mój pomysł.

  16. #15
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    25 styczeń 2012
    Skąd
    Jodłówka
    Wiek
    29
    Postów
    23
    Auto
    fiat brava 1.6 16v
    zapala sie gdu juz akumulator slabnie ale jak jest naladowany to nie


 
Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Fiat Brava 1.2 16V Falujące obroty [Brak rezultatów po naprawach]
    Napisany przez Rick na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 54
    Ostatni post: 21-09-2013, 16:12
  2. Fiat Bravo 1600 16V - nie odpala
    Napisany przez sulex na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post: 10-10-2011, 12:05
  3. [osprzęt silnika] Brak iskry Brava 1.6 16V
    Napisany przez longer2007 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 05-05-2011, 17:08
  4. [silnik] 1.6 16V Nie ma iskry na swiecach
    Napisany przez kamillek0 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post: 04-10-2010, 17:43
  5. [ukł. zapłonowy] brak iskry fiat palio weekend 1,2 B+G rok 9
    Napisany przez tyka323 na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 02-05-2009, 10:23

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

fiat brava 1.6 16v nie odpala

bravo brak iskry

brak iskry fiat brava

fiat bravo 1.6 16v nie odpala

fiat brava brak iskry

marea 1.6 brak iskry

brava brak iskry

niema iskry fiat brawo 1.6

nie ma iskry fiat marea

fiat siena 1.6 16v brak iskry

fiat brava 1.6 16v brak iskry

fiat 1.6 16v brak iskry

brava 1.6 brak iskry

marea 2.0 brak iskry

brak iskry fiat bravo

fiat stilo brak iskry

fiat marea brak iskry

brak iskry siena

brak iskry fiat brava 1.6 16v

fiat bravo 1.2 16v brak iskryfiat bravo 1.6 16v brak iskryfiat bravo 1.6 nie odpalafiat stilo 1.6 16v nie odpalafiat brawo brak iskrybrak iskry bravo
http://www.iparts.pl